Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 5. 2018,
22.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

5

Natisni članek

Roma Real Madrid Bayern München Liverpool UEFA liga prvakov

Sreda, 2. 5. 2018, 22.40

1 leto

Liga prvakov, polfinale (povratni tekmi)

Romi zmanjkal en gol, v finalu lige prvakov Real in Liverpool

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

5

Roma Liverpool liga prvakov | Foto Reuters

Foto: Reuters

V finalu lige prvakov, ki ga bo 26. maja gostil Olimpijski štadion v Kijevu, se bosta pomerila Real Madrid in Liverpool. Angleži so v povratni tekmi v Rimu izgubili proti Romi z 2:4, napredovali pa zaradi visoke zmage s 5:2 na prvi tekmi na Anfieldu. Real je na povratni tekmi prvega polfinala remiziral z Bayernom (2:2), odločilna pa je bila tekma na Bavarskem pred tednom dni, ki so jo Madridčani dobili z 2:1. 

V napeti tekmi v Rimu sta obračunala Roma in Liverpool, sodil pa je Slovenec Damir Skomina. Liverpoolčani so izgubili z 2:4, Rimljanom je za podaljšek zmanjkal en gol. 

Nogometaši Rome so od začetka pritisnili, zadeli pa so Liverpoolčani iz hitrega protinapada. Gol je v deveti minuti dosegel Sadio Mane. Domači so še naprej napadali, v 15. minuti se jim je obrestovalo, za izenačenje je z avtogolom (žoga se je nesrečno odbila od nič krivega Liverpoolovega nogometaša) poskrbel James Milner. Georginio Vijnaldum je v 26. minuti goste popeljal v novo vodstvo, Roma je v tistem trenutku zaostajala za štiri gole v skupnem seštevku, a se je drugega polčasa lotila odločno, v 52. minuti je izenačil Edin Džeko. V 86. minuti je silovit pritisk domačih z golom za vodstvo s 3:2 kronal Radja Nainggolan. V 93. minuti tekme je Skomina Romi piskal enajstmetrovko, končni izid 4:2 pa je z bele točke postavil Nainggolan. Zmaga domačih ni pomenila nič, napredoval je Liverpool.

Real Madrid je prvi finalist letošnje lige prvakov.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Real Madrid je prvi finalist letošnje lige prvakov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Napet obračun evropskih velikanov Madridu

Tekma med evropskima velikanoma Realom in Bayernom v Madridu je bila napeta vse do konca. Bavarci so v popolni ofenzivi iskali gol za zmago in z njo napredovanje v finale, a so domači zdržali ter se razveselili remija z 2:2 in skupne zmage s 4:3. Beli baletniki bodo v Kijevu napadli že tretji zaporedni evropski naslov.

Tekma se je začela po željah Bavarcev, že v tretji minuti je madridske navijače na prepolnih tribunah štadiona Santiago Bernabeu šokiral Joshua Kimmich. Po hitro prejetem golu so Madridčani močno pritisnili, v 11. minuti pa je lepo podajo Marcela s strelom z glavo v gol in izenačenje spremenil Karim Benzema.

Drugi polčas se je začel s šokom za bavarske navijače, vratar Bayerna Sven Ulreich je naredil napako, pred svojimi vrati izgubil žogo, do katere je prišel Benzema in zabil za 2:1. V 63. minuti je James Rodriguez izid znova poravnal. Bayern je nato silovito pritisnil, a mreže Keylorja Navasa do konca tekme ni več zatresel.

Liga prvakov, polfinale (povratni tekmi):

Ne spreglejte