Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 5. 2018,
23.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,81

8

Natisni članek

UEFA liga prvakov Damir Skomina Liverpool Roma

Sreda, 2. 5. 2018, 23.30

1 leto

Damir Skomina in njegova ekipa nista imela svojega dne

Katastrofalno sojenje Slovenca: Roma hudo oškodovana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,81

8

Damir Skomina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Če so se mediji po včerajšnji tekmi razpisali o tem, da so Realu v tretji zaporedni finale lige prvakov pomagali sodniki, lahko enako trdimo tudi za Liverpool. Ta je kljub "pomoči" na koncu komaj zadržal gromozansko prednost in se ob porazu z 2:4 s skupnim izidom 7:6 uvrstil v Kijev, kjer bo 26. maja zadnje dejanje tega elitnega klubskega tekmovanja.

Čeprav se je zdelo, da je drugi polfinale med Liverpoolom in Romo po visoki zmagi na Anfieldu (5:2) že odločen, smo na Olimpicu videli veliko akcije, najbolj pa sta v negativnem smislu "blestela" slovenski sodnik Damir Skomina in njegova ekipa. Storila sta veliko napak na eni in na drugi strani, najbolj pa odmevajo spodaj omenjene situacije.

1. napaka

Stranska sodnika – Jure Praprotnik in Robert Vukan – nista imela svojega dne in ravno ena izmed njunih napak je na začetku drugega polčasa pri izidu 1:2 za goste vodila v prvi incident. Napadalec Rome Edin Džeko je sam stekel proti vratom Liverpoola, ko ga je vratar gostov Loris Karius nepravilno podrl.

Skomina bi moral pokazati enajstmetrovko in vsaj rumeni karton, nič ne bi bilo čudnega, če bi Nemca celo izključil. A storil ni ne enega ne drugega, ker je Praprotnik, Skominov pomočnik, neupravičeno dvignil zastavico za prepovedani položaj.

Na posnetku se lepo vidi, da izjemni bosanski napadalec ni bil v nedovoljenem položaju. 

2. napaka

To pa ni vse. Še večja napaka se je zgodila le nekaj minut kasneje. Po gneči v kazenskem prostoru Liverpoola je žoga prišla do razigranega Stephana El Shaarawyja, ki je iz neposredne bližine močno streljal, njegov poskus za vodstvo Rome s 3:2 pa je z roko ubranil desni bočni branilec rdečih Trent Alexander-Arnold. Tudi tukaj lahko govorimo o rdečem kartonu in enajstmetrovki, a Skomina je dosodil le kot za domače.

3. napaka

Da je v Evropi zelo spoštovan sodnik svoj zelo bled vtis na koncu dodatno poslabšal, je v zadnjih sekundah obračuna Romi dosodil enajstmetrovko. A tokrat povsem neupravičeno, saj je imel branilec Liverpoola Ragnar Klavan roko povsem ob telesu, kar po nobenem pravilniku nogometne igre ni kazen za strel z bele pike.

Roma je darilo Slovenca izkoristila, a vse skupaj je bilo na koncu premalo za nov epski preobrat. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi slovenski sodnik sodil tako kot ponavadi … Dobro. 

Je Damir Skomina najboljši sodnik v Evropi?

  • Da.
    21,29 %
    521 glasov
  • Ne.
    73,40 %
    1796 glasov
  • Ne vem.
    5,31 %
    130 glasov
Oddanih 2447 glasov

Liverpool se bo 26. maja v Kijevu za evropsko krono udaril z madridskim Realom.

Ne spreglejte