Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2019,
23.01

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

12

Natisni članek

Aleksander Čeferin PSG Porto Roma VAR Manchester United Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov UEFA

Sreda, 20. 2. 2019, 23.01

12 mesecev

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme)

Oblak in Atleti nedotaknjeni v Madridu, lepa prednost za Manchester City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

12

Jan Oblak | Atletico je na domačem igrišču z 2:0 premagal Juventus. | Foto Reuters

Atletico je na domačem igrišču z 2:0 premagal Juventus.

Foto: Reuters

Atletico je v Madridu v prvi tekmi osmine finala lige prvakov gostil Juventus in ga premagal z 2:0. Izkazal se je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je ustavil nekaj lepih poskusov Cristiana Ronalda in torinske druščine. Schalkeju je v Gelsenkirchnu proti Manchester Cityju kazalo dobro, a so se na koncu veselili angleški prvaki.

 

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo se je po lekciji Atletica obnašal kot užaljen otrok

Atletico Madrid Janom Oblakom, edinim slovenskim predstavnikom v izločilnem delu lige prvakov, poskuša v slabo voljo spraviti Juventus, pri katerem blesti stari znanec rdeče-belih Cristiano Ronaldo. Ta je v osmi minuti nevarno zapretil iz prostega strela, a se je Škofjeločan izkazal z obrambo.Vroče je bilo v 27. minuti, ko je nemški sodnik Felix Zwayer najprej pokazal na najstrožjo kazen za Atletico, nato pa po ogledu posnetka spremenil odločitev. Španci so izvajali prosti strel, poskušal je Antoine Griezmann, a se Wojciech Szczesny ni dal.

Madridčani so v drugem polčasu silovito napadli, Diego Simeone je že do 67. minute opravil vse tri menjave, napadalna taktika pa je obrodila sadove v 70. minuti, ko je podajo Felipeja Luisa v gol pospravil Alvaro Morata, a gola po pregledu posnetka sodnik ni priznal, saj naj bi Morata naredil prekršek v napadu. Odrival je Giorgija Chiellinija. Osem minut kasneje so se domači navijači vendarle razveselili vodstva, gol Urugvajca Joseja Marie Gimeneza je obveljal. Pritisk domačih se je nadaljeval in v akciji v 83. minuti je za 2:0 poskrbel Diego Godin. To je bil tudi končni izid tekme.

Preobrat Cityja v zadnjih minutah

Nabil Bentaleb je izkoristil dve 11-metrovki. To ni bilo dovolj za zmago Schalkeja. | Foto: Getty Images Nabil Bentaleb je izkoristil dve 11-metrovki. To ni bilo dovolj za zmago Schalkeja. Foto: Getty Images

Manchester City je gostoval pri Schalkeju. Angleže je v Gelsenkirchnu v 18. minuti v vodstvo popeljal Sergio Aguero. Po igranju z roko Nicolasa Otamendija v 37. minuti so domači izkoristili 11-metrovko. Za izenačenje je zadel 24-letni Alžirec Nabil Bentaleb. V 44. minuti je španski sodnik Carlos Del Cerro po prekršku Fernandinha znova pokazal na belo točko za gostitelje. Bentaleb je izkoristil še drugo 11-metrovko in Nemce popeljal v vodstvo.

Meščani so v 68. minuti ostali le z desetimi možmi na igrišču, drugi rumen karton je takrat dobil argentinski branilec Nicolas Otamendi. Gostje so v 85. minuti vendarle izenačili, strelec pa je bil Leroy Sane. Pri tem se ni končalo, v 90. minuti je za zmago gostov poskrbel Raheem Sterling.

Schalke Manchester City Sodnik
Sportal Novost Uefe ponovno parala živce in dvigala prah

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

 

Luis Suarez
Sportal Komu se je zameril zvezdnik Barcelone?

V Lyonu in Liverpoolu so streljali s praznimi naboji

Barcelona je brez zadetkov remizirala z Lyonom, Bayern pa z Liverpoolom. | Foto: Reuters Barcelona je brez zadetkov remizirala z Lyonom, Bayern pa z Liverpoolom. Foto: Reuters

Čeprav se je od torkovega večera, v katerem sta bila na delu Liverpool in Barcelona, pričakovalo veliko zadetkov, se to ni zgodilo. Pogovorno oba igrata atomski nogomet, a o njem na Anfieldu in Lyonu ni bilo ne duha ne sluha. Obe tekmi sta se končali brez zadetkov, nekoliko zadovoljnejša pred povratno tekmo pa sta lahko Bayern in Barcelona, ki bosta povratno tekmo igrala pred svojimi navijači.

Skomina z odločitvijo razjezil navijačev Ajaxa

VAR je že takoj po vstopu v elitno evropsko klubsko tekmovanje, ki je video tehnologijo sodniškega pomočnika prvič v zgodovini pozdravilo z izločilnimi deli v tej sezoni, razburil duhove. V središču pozornosti se je znašel Damir Skomina, ki je na tekmi med Ajaxom in Realom v Amsterdamu v 37. minuti pri izidu 0:0 razveljavil gol Nicolasa Tagliafica za vodstvo Ajaxa z 1:0, ki je unovčil premoč domačih, ki so bili nekajkrat blizu zadetka (Dušan Tadić je med drugim zatresel okvir vrat). Najboljši slovenski sodnik si je po posredovanju Vara ogledal video posnetek in zaradi prepovedanega položaja razveljavil gol, s tem pa močno razjezil domače navijače.

Damir Skomina
Sportal Uefa se je postavila v bran Skomini, Srb prepričan, da je storil napako

V drugem polčasu je v 60. minuti Real prišel do vodstva z 1:0, ko je po lepi akciji mladega, komaj 18-letnega Brazilca v vrstah Madridčanov, Viniciusa Juniorja, zadel Karim Benzema. V 75. minuti je za 1:1 zadel Maročan Hakim Ziyech, v 87. minuti pa je rezervist Marco Asensio poskrbel za končni izid in Realu, štirikratnemu evropskemu prvaku iz zadnjih petih sezon, prinesel zmago z 2:1.

Tottenham že v četrtfinalu?

Na drugi tekmi večera v Londonu gledalci v prvem polčasu prav tako niso videli zadetkov, zato pa so bili veliko boljše volje v drugem delu igre, saj je Tottenham mrežo Borussie Dortmund, ki v zadnjem času popušča tudi v nemškem prvenstvu, zadel kar trikrat. Najprej je v 47. minuti za 1:0 zadel Son Heung-Min, v zaključku tekme pa sta za 2:0 oziroma 3:0 zadela še Jan Verthongen in Fernando Llorente.

PSG dvakrat šokiral navijače na Old Traffordu

Jesse Lingard je ob koncu prvega polčasa zaradi poškodbe zahteval menjavo. Namesto njega je v igro vstopil Alexis Sanchez. | Foto: Reuters Jesse Lingard je ob koncu prvega polčasa zaradi poškodbe zahteval menjavo. Namesto njega je v igro vstopil Alexis Sanchez. Foto: Reuters Evropsko sezono sta v letu 2019 odprli tekmi na Old Traffordu v Manchestru in na Olimpijskem štadionu v Rimu. V zgodovino sta se zapisali kot prvi, na katerih je sodnikom pomagal sistem VAR (Video Assistant Referee).

Rdeči vragi, ki so pod vodstvom začasnega trenerja Oleja Gunnarja Solksjaerja povsem prerojeni, so skušali prednost domačega igrišča izkoristiti proti francoskemu prvaku PSG, ki je v najpomembnejšem delu sezone ostal brez dveh najboljših napadalcev.

Zaradi zdravstvenih težav na Otoku nista zaigrala Brazilec Neymar in Urugvajec Edinson Cavani, kar je bil velik udarec za Parižane.

Med poškodovanimi se je ob koncu prvega polčasa znašel tudi nogometaš Manchester Uniteda Jesse Lingard, ki si je poškodoval mišico na nogi. Zahteval je menjavo, namesto njega pa je v igro vstopil Alexis Sanchez.

Romin junak Nicolo Zaniolo

Nicolo Zaniolo je dvakrat pospravil žogo v mrežo Porta. | Foto: Reuters Nicolo Zaniolo je dvakrat pospravil žogo v mrežo Porta. Foto: Reuters Kmalu po začetku drugega polčasa so gostje dosegli pomemben zadetek. V nasprotnikovo mrežo je žogo pospravil branilec francoskega predstavnika Presnel Kimpembe. Veselje navijačev PSG se še ni dobro poleglo, že je udaril Kylian Mbappe, tudi tokrat pa je bil podajalec Angel Di Maria. To je bil tudi končni rezultat prvega obračuna.

Jasno je, da na povratni tekmi ne bo igral Paul Pogba, ki je prejel dva rumena kartona in posledično rdečega.

Sinovi volkulje so proti portugalskemu prvaku Portu našli pot do zmage. Roma ima v ligi prvakov, kjer je v prejšnji sezoni zaigrala v polfinalu, visoke cilje, svoje načrte pa ima tudi nekdanji klub Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina, ki je v skupinskem delu osvojil kar 16 od mogočih 18 točk. Sredi drugega polčasa je v večnem mestu odjeknil val navdušenja. Roma je v 70. minuti povedla, zadel je 19-letni Nicolo Zaniolo. Šest minut pozneje je še drugič premagal vratarja Porta, ki pa je dobil zadoščenje v 79. minuti, ko je njegov klub prek Adriana znižal na končnih 1:2.

Sportal Pravijo, da je najboljši Jan Oblak, potem pa tole ... #video

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Ne spreglejte