Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 2. 2019,
5.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Natisni članek

Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Massimilano Allegri Diego Simeone Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus

Četrtek, 21. 2. 2019, 5.35

5 let, 1 mesec

Jan Oblak opozarja, da kljub zmagi z 2:0 še ni konec

Cristiano Ronaldo se je po lekciji Atletica obnašal kot užaljen otrok

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo ni najbolje prenesel poraza proti Atleticu v Madridu. | Foto Getty Images

Cristiano Ronaldo ni najbolje prenesel poraza proti Atleticu v Madridu.

Foto: Getty Images

Petkratni najboljši nogometaš leta na svetu in petkratni evropski prvak Cristiano Ronaldo se ob bolečem porazu Juventusa z 0:2 v prvi tekmi osmine finala nogometne lige prvakov v gosteh pri Atleticu Madridu ni obnašal nič kaj šampionsko. Ob visoki napetosti, ki je vladala na štadionu Wanda Metropolitano, je živce izgubil tudi domači trener Diego Simeone, a po tekmi prostaško proslavljanje opravičeval z besedami. Ob tem je povedal, da bo končna odločitev padla šele v Torinu. Podobno je dejal tudi Jan Oblak.

Jan Oblak
Sportal Oblak in Atleti nedotaknjeni v Madridu, lepa prednost za Manchester City

Po štirih naslovih evropskega prvaka v zadnjih petih letih z Real Madridom so ga pri Juventusu, ki na novo zmagoslavje v ligi prvakov čaka že od daljnega leta 1996, lansko poletje v bombastičnem prestopu v Torino pripeljali k sebi, da bi jih po letih prevlade v italijanskem nogometnem prostoru naposled popeljal čez prag evropskega uspeha.

Zdaj Torinčanom, ki so v Italiji na dobri poti do osmega prvenstvenega naslova v nizu, grozi, da se bodo od sanj o tem, da bi ob koncu sezone v zrak dvignili najpomembnejšo klubsko lovoriko na svetu, poslovili že na prvi stopnički izločilnega dela. V osmini finala.

Portugalec ni imel svojega dne. | Foto: Getty Images Portugalec ni imel svojega dne. Foto: Getty Images Atletico je v verjetno najboljši tekmi v mladi zgodovini svojega novega štadiona Wanda Metropolitano, ki bo 1. junija letos gostil veliki finale lige prvakov, Juventusu odčital lekcijo in prišel do izdatne prednosti pred povratno tekmo v Torinu.

Najprej je Antoine Griezmann stresel okvir vrat, potem se je Diego Costa znašel sam pred vrati gostov, a zgrešil, Alvaru Morati so gol po posredovanju razveljavili zaradi domnevnega prekrška v napadu. Potem sta na sceno stopila urugvajska branilca Jose Gimenez, ki je zadel za 1:0, in Diego Godin, ki je tik pred koncem tekme postavil končni izid 2:0.

Atletico je Juventus, ki je v zadnjih štirih sezonah dvakrat igral v finalu, pred povratno tekmo v Torinu postavil pred zelo zahtevno nalogo. V središču pozornosti je bil pred in med tekmo ter tudi po njej v Madridu, kamor se je vrnil prvič po odhodu in rekordnih 450 golih, ki jih je v devetih letih zabil v majici Reala, Cristiano Ronaldo, kar seveda ni presenečenje.

Lahko Cristiano Ronaldo popelje Juventus v četrtfinale lige prvakov?

  • Da
    22,62 %
    558 glasov
  • Ne
    77,38 %
    1909 glasov
Oddanih 2467 glasov

Portugalec, ki je bil pričakovano tarča glasnih domačih navijačev, je tekmo začel dobro, a nato začel z gestikulacijami s tribunami in popustil.

Domačemu občinstvu, ki mu je žvižgalo, del navijačev pa ga je ozmerjal z utajevalcem davkov, je pokazal pet prstov.

Pet prstov za pet naslovov Cristiana Ronalda med tekmo:

Lahko bi pomenilo pet zlatih žog, ki jih ima in se z njimi rad pohvali, ali pa pet evropskih naslovov, s katerimi se ponaša, si je marsikdo mislil takrat. Po tekmi, ki jo je končal poklapan in se za nameček nesrečno dotaknil žoge ob drugem golu Atletica, se je izkazalo, da je mislil na prvo.

"Jaz imam pet evropskih naslovov, Atletico nima nobenega," je, ko se je sprehodil mimo novinarjev, po tekmi povedal 34-letni portugalski zvezdnik, ki se je obnašal kot užaljen otrok. "Bomo videli, kaj bo v Torinu," pa je v mimohodu odgovoril na vprašanje, ali je dvoboj že odločen in dal vedeti, da poraza ni najbolje prenesel.

Pet prstov za pet naslovov Cristiana Ronalda po tekmi:

Diego Simeone razložil, zakaj je proslavljal na prostaški način

V središču pozornosti se je v Madridu znašel tudi Diego Simeone. Zaradi prostaškega proslavljanja ob prvem golu Atletica, ko se je prijel za mednožje in poskakoval pod tribunami, utegne biti kaznovan. Verjetno je tudi zaradi tega po tekmi pojasnil, kaj se je zgodilo.

Diego Simeone je tako kot vedno zelo energično spremljal dogajanje na igrišču. | Foto: Getty Images Diego Simeone je tako kot vedno zelo energično spremljal dogajanje na igrišču. Foto: Getty Images

"S tem sem hotel pokazati, da imamo jajca. Velika jajca. Če postaviš v začetno enajsterico Kokeja in Diega Costo, moraš imeti jajca in jih tudi pokazati," je povedal Argentinec, ki je bil dovolj pogumen, da je na igrišče od prve minute postavil dva nogometaša, ki sta imela težave s poškodbami. Napadalec Diego Costa je pretekli konec tedna v španskem prvenstvu zaigral prvič po dveh mesecih in pol. Za vezista Kokeja je bila tekma proti Juventusu sploh prva po več kot mesecu dni brez igranja.

Takole je prvi gol Atletica proslavljal Diego Simeone:

"Škoda, da Costa ni izkoristil velike priložnosti, ki jo je imel, in škoda, da so gol Morate razveljavili zaradi Vara," je po tekmi še povedal Simeone, ki je Atletico že dvakrat v zadnjih letih popeljal do finala lige prvakov, a vselej izgubil.

"Zelo sem vesel zaradi igralcev. Oni predstavljajo, kaj pomeni Atletico. Vesel sem, ker smo ne glede na to, ali zmagamo ali izgubimo, igramo na naš način. Poskušali bomo napredovati, ampak to je naš slog, to je naša pot," je dodal in najavil, da bo Atletico naredil vse, da bo tudi v Torinu videti kot odlično izurjena vojska. Da je tak, je španskemu klubu priznal tudi trener gostov.

Schalke Manchester City Sodnik
Sportal Novost Uefe ponovno parala živce in dvigala prah

Massimiliano Allegri: Atletico poskrbi, da igraš slabo

Massimiliano Allegri ve, da bo težko. | Foto: Getty Images Massimiliano Allegri ve, da bo težko. Foto: Getty Images "Atletico je zelo močan, zato bomo morali v Torinu igrati veliko hitreje. Morali bomo biti veliko bolj natančni," je dejal Massimiliano Allegri, ki je ob kritikah za slabo igro Juventusa našel opravičilo.

"Moraš pogledati, s kom igraš. Ko je na drugi strani Atletico, moraš biti potrpežljiv in izkoristiti priložnosti, ki jih imaš. Atletico poskrbi, da igraš slabo. Da igra poteka počasneje," je hvalospeve na račun Torinčanov izrekel Italijan.

"Moja ekipa ni igrala slabo. Tekma je bila zelo zahtevna, Atletico nam je dal malo možnosti," je dodal.

"Delali smo napake kot ekipa. To je lekcija za nas vse in lekcija pred povratno tekmo, ki nas čaka," je še povedal in se postavil v bran kritiziranega Ronalda. "Igral je dobro. Danes ni razočaral," je dejal.

Jan Oblak: Čaka nas še trdo delo

Jan Oblak v akciji | Foto: Getty Images Jan Oblak v akciji Foto: Getty Images Pred novinarje je ob še nekaterih nogometaših Atletica, ki so vsi po vrsti opozarjali, da tekme še ni konec in dodajali, da bo četrtfinalist znan šele 12. marca po tekmi v Torinu, stopil tudi Jan Oblak. Tudi on je govoril podobno.

"Imamo odličen rezultat, a ni še konec. Čaka nas še 90 minut trdega dela v Torinu. Moramo ostati mirni in se dobro pripraviti," je povedal prvi zvezdnik slovenskega nogometa, ki se v zadnjem času malce pogosteje pojavlja pred novinarji, kot smo bili vajeni sicer.

"Vedeli smo, da bo tekma težka, izenačena. Svojo nalogo smo opravili dobro. Imeli smo več priložnosti za gol, zato smo lahko zadovoljni," je še dejal slovenski vratar, ki je imel nepričakovano malo dela, a ga je opravil z odliko in tudi s tem vlival zaupanje v trdno obrambo Atletica. Izkazal se je predvsem z obrambo prostega strela Ronalda v prvem polčasu, ko je poskrbel za spektakularno obrambo.

"Na Ronalda se nismo pripravljali posebej, morali smo se pripraviti na Juventus kot ekipo. Veseli smo, ko igramo velike tekme. Danes je bila ena izmed takih," je razložil Oblak, ki upa, da se bo na marčevski reprezentančni akciji, ki bo njegova prva po letu in pol, pojavil kot četrtfinalist lige prvakov. V tednu pred tem, ko se bo priključil reprezentanci novega selektorja Matjaža Keka za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, bo dobil odgovor, ali bo res tako. Za zdaj kaže odlično. Tudi po njegovi zaslugi.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak se je razgovoril kot še nikoli
Ne spreglejte