Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
22.53

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Real Madrid Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl RB Leipzig Köbenhavn Manchester City UEFA liga prvakov

Sreda, 6. 3. 2024, 22.53

1 mesec, 3 tedne

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi (6. marec)

Real trpel, a izločil Leipzig, Man City ekspresno končal začeto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
Benjamin Šeško Real Madrid : RB Leipzig | Benjamin Šeško je z Leipzigom ostal brez napredovanja. | Foto Reuters

Benjamin Šeško je z Leipzigom ostal brez napredovanja.

Foto: Reuters

Danes sta postala znana še dva četrtfinalista lige prvakov. Bayernu in PSG sta se pridružila še rekorder tekmovanja Real Madrid in branilec naslova Manchester City. Real je na povratni tekmi na domačem stadionu z 1:1 remiziral z RB Leipzigom in napredoval po zaslugi zmage na prvi tekmi z 1:0. Član začetne enajsterice Benjamin Šeško je za nemško ekipo igral do 85. minute, Kevin Kampl pa je v igro vstopil v 90. minuti. Suvereno so svoje delo opravili izbranci Josepa Guardiole, ki so tudi na povratnem srečanju tako kot na prvem obračunu proti Köbenhavnu slavili s 3:1 in se uvrstili med najboljših osem ekip lige prvakov. 

Liga prvakov, osmina finala (povratni tekmi):

Sreda, 6. marec:

Real Leipzig
Sportal Nemci jezni na sodnika: To je škandal. Zakaj Vinicius ni prejel rdečega kartona?
Matheus Nunes
Sportal Pozor, ni za občutljive: grozljiva poškodba Portugalca, ki mu je premaknilo prst

Danes je himna lige prvakov odmevala v Madridu in Manchestru. Real Madrid gradi moštvo, s katerim želi ohraniti prvo mesto v evropskem nogometu. Že tako se lahko pohvali z največjim številom evropskih naslovov (14) in je rekorder najbolj cenjenega tekmovanja, potem ko mu gre z vedno bolj pomlajeno ekipo odlično tudi na španskem prvenstvu in se mu nasmiha naslov državnega prvaka. Zdaj je napredoval še v četrtfinale lige prvakov, a mu na domačem stadionu Santiago Bernabeu proti Leipzigu ni bilo niti najmanj enostavno.

Nemški prvoligaš je bil pred srečanjem prepričan, da lahko španskemu velikanu prekriža načrte, čeprav je na prvi tekmi klonil z 0:1. V prvi polčas srečanja na stadionu Santiago Bernabeu so nogometaši nemškega kluba na čelu z Benjaminom Šeškom krenili odločno. Slovenec razen ene priložnosti iz prepovedanega položaja v prvem polčasu ni bil v ospredju dogajanja. Si je pa tri velike priložnosti priigral njegov soigralec Lois Openda, a mu ni uspelo zatresti mreže. V prvem polčasu je Leipzig sicer šestkrat streljal proti golu nasprotnika, en strel je letel v okvir vrat, medtem ko Real ob štirih poskusih ni ogrozil gola gostov.

Lois Openda je imel v prvem polčasu nekaj dobrih priložnost za zadetek Leipziga. | Foto: Reuters Lois Openda je imel v prvem polčasu nekaj dobrih priložnost za zadetek Leipziga. Foto: Reuters

Drugi polčas je prinesel veliko razburljivejšo predstavo obeh strani. V 53. minuti je rdeči karton tvegal Vinicius Jr., ki je najprej storil prekršek nad Willijem Orbanom, nato pa ga še dodatno odrinil, a si prislužil le rumeni karton. Tudi v nadaljevanju so bili živci na obeh straneh čedalje bolj napeti s številnimi prekrški in obračunavanji. Ravno Vinicius Jr. pa je nato v 65. minuti ob enem izmed protinapadov Reala po podaji Juda Bellinghama zadel za vodstvo domačih z 1:0. A Leipzig se kljub prejetemu zadetku ni predal in je krenil proti vratom domačih. V 68. minuti je po podaji Davida Rauma vratarja Real Madrida Andrija Lunina s strelom z glavo premagal Orban.

Naveza Jude Bellingham – Vinicius Jr. je poskrbela za vodstvo Reala z 1:0. | Foto: Reuters Naveza Jude Bellingham – Vinicius Jr. je poskrbela za vodstvo Reala z 1:0. Foto: Reuters

Nemški klub se je nato krčevito trudil doseči zadetek, ki bi Leipzigu prinesel podaljške, Šeško je igral do 85. minute, ko ga je zamenjal Christoph Baumgartner. V 90. minuti je priložnost dobil še Kevin Kampl. Že v sodnikovem dodatku je prečko Realovih vrat zadel Dani Olmo, tekma pa se je končala z remijem 1:1 in napredovanjem Reala.

Carlo Ancelotti
Sportal Bo moral trener Reala za zapahe?

Leipzig navijačem ponudil svoj avtobus za pot iz Madrida

Vodstvo nogometnega kluba Leipzig se je odločilo, da skupini od 10 do 15 navijačev ponudi svoj klubski avtobus za vrnitev s tekme lige prvakov v Madridu. Za to se je odločil, ker naj bi imeli navijači zaradi stavke zemeljskega osebja nemškega letalskega prevoznika Lufthansa težave s številnimi odpovedmi letov v domovino.

Leipzig je v sporočilu za javnost dejal, da se lahko navijači nazaj odpravijo na edinstveno potovanje z ekipnim avtobusom, ki prevaža tudi opremo igralcev. Potovanje naj bi trajalo okoli 30 ur, s postankom v Franciji, ki ga prav tako plača nemški klub, poroča dpa.

Moštvo slovenskih nogometašev Benjamina Šeška in Kevina Kampla se bo iz obračuna vrnilo s čarterskim letom, klub pa je najel tudi štiri letala za prevoz navijačev v Madrid in nazaj, potnike na teh letalih stavka ne bo prizadela. Na Santiagu Bernabeuu je bilo prisotnih več kot 4000 nemških navijačev.

Najboljši strelci lige prvakov v sezoni 2023/24:

6 – Erling Haaland (Man City), Harry Kane (Bayern), Kylian Mbappe (PSG)
5 – Julian Alvarez (Man City), Galeno (Porto), Antoine Griezmann (Atletico), Rasmus Hojlund (Man United), Alvaro Morata (Atletico), 
4 – Jude Bellingham (Real Madrid), Evanilson (Porto), Phil Foden (Man City), Ciro Immobile (Lazio), Gabriel Jesus (Arsenal), Lois Openda (Leipzig), Danilo Sikan (Šahtar)
...
Benjamin Šeško (Leipzig) 

Branilci naslova suvereni

Na Etihadu, ki v ligi prvakov nosi uradno ime brez sponzorja stadion City of Manchester, sta se pomerila Manchester City in Köbenhavn. Angleški velikan je več kot uspešno ubranil prednost s 3:1, ki si jo je pred tremi tedni priigral na Danskem.

Manuel Akanji je že v peti minuti zadel za vodstvo Manchester Cityja z 1:0. | Foto: Reuters Manuel Akanji je že v peti minuti zadel za vodstvo Manchester Cityja z 1:0. Foto: Reuters

Sinjemodri so srečanje odprli odločno in vprašanje o napredovanju praktično rešili že v prvih minutah tekme. V peti minuti je v polno najprej meril Manuel Akanji, štiri minute kasneje pa je za 2:0 zadel še Julian Alvarez. Na 1:2 je nato v 29. minuti znižal Mohamed Elyounoussi. Še pred koncem prvega polčasa je vodstvo domačih s svojim šestim zadetkom v tej sezoni lige prvakov samo še povišal Erling Haaland, s tem pa postavil tudi končni izid srečanja, ki je bil tako na koncu enak tistemu iz prvega obračuna. Meščani pa so napredovali s skupnim izidom 6:2.

Erling Haaland
Sportal Se mora Messi upokojiti, da on dobi zlato žogo? #video

Ko sta se tekmeca nazadnje pomerila v Manchestru jeseni 2022, je City zlahka napolnil mrežo Köbenhavna. Doma je zmagal s 5:0, Erling Haaland pa je zadel dvakrat. To je bila sezona, v kateri je šel do konca in postal evropski prvak. Zdaj želi ubraniti naslov. Zadnji, ki mu je to uspelo v Evropi, je bil madridski Real.  

Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

Torek, 5. marec:

Sreda, 6. marec:

Torek, 12. marec:

Sreda, 13. marec:

Lestvice po skupinskem delu:

Kylian Mbappe
Sportal Je Mbappe skregan s trenerjem? Enrique: Koga sploh zanima resnica?
Benjamin Šeško
Sportal Dragulj slovenskega nogometa v sedmih nebesih: O tem sem sanjal kot otrok
Bayern München Lazio Harry Kane
Sportal Bavarski stroj spet melje, Mbappe dokončal delo
Liga prvakov Uefa
Sportal Uefa potrdila: liga prvakov, kot je še ni bilo
Frenkie de Jong Barcelona
Sportal Hude težave za Barcelono
Ne spreglejte