Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
1. 6. 2019,
23.12

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

3

Natisni članek

UEFA liga prvakov Liverpool Tottenham Jose Antonio Reyes Damir Skomina Jürgen Klopp Mauricio Pochettino

Sobota, 1. 6. 2019, 23.12

1 leto

Liga prvakov, finale

Skomina odpiskal konec, Liverpool evropski prvak #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

3

Novi evropski prvak je Liverpool. V vseangleškem finalu, v katerem je bil glavni sodnik Slovenec Damir Skomina, je v Madridu z 2:0 premagal Tottenham. V drugi minuti je rdeče v vodstvo popeljal Mohamed Salah. Mrežo Londončanov je zatresel po strelu z bele točke. Tri minute pred koncem je končni rezultat dosegel rezervist Divock Origi. V vratih Liverpoola je blestel vratar Alisson Becker.

Jürgen Klopp
Sportal Klopp napol pijan, čeprav je pil le vodo #video
Tottenham Liverpool
Sportal Liverpool prehitel Bayern in Barcelono
Tottenham Liverpool Navijačica
Sportal Atraktivna blondinka pritekla in prekinila finale lige prvakov #video

Tottenham : Liverpool 0:2 (0:1)

Konec tekme. Novi evropski prvak je Liverpool, ki je osvojil že šesti naslov evropskega prvaka. Zmagal je z 2:0. Trener Jürgen Klopp je prekinil niz šestih zaporednih porazov v finalnih dvobojih!

Liverpool je po 14 letih stopil na najvišjo evropsko stopničko. | Foto: Reuters Liverpool je po 14 letih stopil na najvišjo evropsko stopničko. Foto: Reuters

90. minuta: Igralo se bo še pet minut sodnikovega podaljška. Heung-Min Son in Harry Kane sta udarila na vrata Liverpoola, a je bil Brazilec Allison Becker, ki si bo za nastop prislužil zelo visoke ocene, znova na mestu.

Goooool! 2:0 za Liverpool. V obdobju hudega pritiska Tottenhama je Liverpool podvojil prednost. Do žoge se je dokopal rezervist Divock Origi in z izjemnim strelom v nasprotni kot vrat premagal Huga Llorisa.

84. minuta: Christian Eriksen je nevarno streljal s prostega strela, a se je ponovno izkazal Allison Becker. V Madridu diši po izenačenju, ki bi zahtevalo podaljšek, a je Brazilec v vratih rdečih nepremagljiv. Po novem je razmerje strelov v okvir vrat 5:3 za Londončane!

80. minuta: pritisk Tottenhama se stopnjuje. Najprej je vratarja Liverpoola namučil Heung-Min Son, nato pa še Lucas Moura. Ostaja 1:0, Tottenham pa je opravil še zadnjo menjavo. Napadalec Fernando Llorente je vstopil v igro namesto Deleja Allija.

Nogometaši Tottenhama se držijo za glavo, vratar Allison Becker pa ostaja nepremagan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nogometaši Tottenhama se držijo za glavo, vratar Allison Becker pa ostaja nepremagan. Foto: Guliverimage/Getty Images

78. minuta: Priložnost za Tottenham. Kieran Trippier je z desne strani poslal predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najvišji njegov soigralec Dele Alli, a je žoga zgrešila cilj in preletela prečko.

73. minuta: Nova menjava pri Tottenhamu. Namesto nesrečnega in poškodovanega Moussaja Sissokoja, ki je zagrešil 11-metrovko, je v igro vstopil Eric Dier. Pred tem je skušal vratarja Liverpoola presenetiti Dele Alli, a se mu poskus loba ni posrečil. Brazilec je žogo ujel brez težav. To je bil prvi strel Tottenhama v okvir vrat.

69. minuta: James Milner je bil blizu zadetka. Streljal je z roba kazenskega prostora, a je žoga za malo zgrešila cilj. Sreča za Londončane, ki še naprej zaostajajo z 0:1.

66. minuta: Navijači Tottenhama so na nogah, v igro je prišel Lucas Moura, junak velikega preobrata v polfinalu v Amsterdamu, ko je mrežo Ajaxa v drugem polčasu zatresel kar trikrat. Bo zlati adut Tottenhama tudi tokrat? Igro je zapustil Harry Winks.

65. minuta: Tottenham še vedno niti enkrat ni streljal v okvir vrat Liverpoola. Skupno razmerje v strelih je 8:4 za rdeče, ki vodijo z 1:0.

58. minuta: Liverpool se je kot prvi v finalu odločil za menjavo. Namesto povratnika Firmina je v igro vstopil Divock Origi. Belgijec je na povratni polfinalni tekmi dvakrat zatresel mrežo Barcelone. Le štiri minute pozneje je James Milner vstopil namesto Georginia Wijnalduma, prav tako strelca dveh zadetkov pri znameniti zmagi Liverpoola nad Katalonci (4:0). Strateg Jürgen Klopp je tako dokaj hitro izkoristil dve menjavi.

Kaj je trener Tottenhama Mauricio Pochettino pripomnil sodniku Damirju Skomini? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kaj je trener Tottenhama Mauricio Pochettino pripomnil sodniku Damirju Skomini? Foto: Guliverimage/Getty Images

Začetek drugega polčasa. Liverpoolu se nasmiha šesti evropski naslov, Tottenham pa napada svojega prvega. Trenerja se nista odločila za menjave.

Konec prvega dela. Po dveh minutah sodnikovega podaljška se je končal prvi del. Po uvodnih 45 minutah je v boljšem položaju Liverpool, ki vodi z 1:0. Bo trener rdečih Jürgen Klopp po šestih zaporednih porazih v finalih različnih tekmovanj končno dočakal zgodbo s srečnim koncem?

45. minuta: Lepa priložnost za strel z roba kazenskega prostora se je ponudila Christianu Eriksenu, a se je Dancu povsem ponesrečil strel, tako da Alissonu Beckerju sploh ni bilo treba posredovati.

38. minuta: Branilec Liverpoola Andy Robertson je krenil v protinapad in se odločil za strel z razdalje. Močno je ustrelil, žoga je letela pod prečko, a je izvrstno posredoval Hugo Lloris in žogo preusmeril v kot.

30. minuta: Konec je uvodne tretjine finalnega srečanja lige prvakov, gledalci na stadionu Wanda Metropolitano pa so videli le en strel v okvir vrat. Tisti, ki ga je z bele točke v 2. minuti sprožil strelec Mohamed Salah. V strelih mimo vrat je razmerje 3:1 za Liverpool. Tottenham ima večjo posest žoge (60:40).

18. minuta: Tekma je bila na kratko prekinjena, saj je na igrišče pritekla nepovabljena svetlolasa navijačica. Ni bila v Evinem kostimu, kot je pogosto navada na otoških športnih prireditvah, ampak v kopalkah. Z igrišča so jo pospremili varnostniki.

 

17. minuta: Mladi branilec Liverpoola Trent Alexander-Arnold, prvi nogometaš, mlajši od 20 let, ki je zaigral v dveh zaporednih finalih lige prvakov, se je odločil za strel z razdalje. Prodrl je po desni strani, nato pa skušal zadeti v nasprotni kot vrat, a je žoga zgrešila cilj.

12. minuta: Joel Matip je naredil prekršek nad povratnikom Harryjem Kanom. Navijači Tottenhama so pričakovali rumeni karton, a je ostalo pri ustnem opozorilu. Ostaja 1:0 za Liverpool, Tottenham pritiska na vrata rdečih.Goooool! 1:0 za Liverpool! Mohamed Salah je izkoristil najstrožjo kazen in premagal Francoza Huga Llorisa. Rdeči vodijo z 1:0, Tottenham se je nepričakovano hitro znašel v težavah. Salah je v karieri mrežo Tottenhama zatresel že šestkrat.

 

1. minuta: Neverjetno. Po 23 sekundah je glavni sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko. Kaj se je dogajalo? Sadio Mane je podal v kazenski prostor Tottenhama, tam pa je žoga zadela v roko Moussaja Sissokoja. Nogometaši Tottenhama so protestirali, a je bila roka Francoza v nenaravnem položaju. Slovenski delivec pravice se ni odločil za ogled posnetka prek sistema VAR.

Na stadionu Wanda Metropolitano se za evropski naslov merita Tottenham in Liverpool. Prvi angleški finale v ligi prvakov po 11 letih poteka ob izjemnem vzdušju na tribunah. Glavni sodnik v finalu je prvič v karieri Slovenec Damir Skomina, za glasbeni vložek pred začetkom tekme je poskrbela ameriška skupina Imagine Dragons.

Začetni postavi:

Tottenham: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Winks, Sissoko; Eriksen, Alli, Son; Kane.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.
Damir Skomina
Sportal Ne le čast, Damirja Skomino čaka tudi bogat zaslužek

Glavni sodnik Damir Skomina s sodelavci ob ogledu zelenice pred finalnim srečanjem lige prvakov | Foto: Reuters Glavni sodnik Damir Skomina s sodelavci ob ogledu zelenice pred finalnim srečanjem lige prvakov Foto: Reuters

V Madridu je rajanje navijačev Liverpoola in Tottenhama na dan finala lige prvakov pretresla novica o smrti Joseja Antonia Reyesa. Pred začetkom današnjega spektakla so se zato nekdanjemu asu španskega nogometa poklonili z minuto molka.

Fotogalerija
1 / 10

V Madrid je pripotovalo ogromno navijačev z Otoka, po neuradnih ocenah več kot sto tisoč, kluba pa sta lahko navijačem zagotovila le nekaj več kot 33 tisoč vstopnic.

Tako vroče je bilo na koncertnem odru Liverpoola v Madridu:

Navijači Tottenhama in Liverpoola v Madridu:

Liga prvakov, finale:

 

Jose Antonio Reyes
Sportal Nogometni svet žaluje: umrl je nekdanji španski reprezentant
Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp
Sportal "Nisem prepričan, ali sta v finalu res dve najboljši ekipi"
Liverpool Tottenham
Sportal Neverjetno prekletstvo Kloppa
Liverpool Navijač
Sportal Rdeča invazija v Madrid, kjer Slovenci upajo na čudež
Ne spreglejte