Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 6. 2019,
0.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

Natisni članek

Jordan Henderson Jürgen Klopp Mauricio Pochettino UEFA liga prvakov Tottenham Liverpool

Nedelja, 2. 6. 2019, 0.50

1 leto

Odzivi po finalu lige prvakov

Klopp napol pijan, čeprav je pil le vodo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33
Jürgen Klopp | Jürgen Klopp na rokah varovancev po naslovu evropskih prvakov | Foto Reuters

Jürgen Klopp na rokah varovancev po naslovu evropskih prvakov

Foto: Reuters

V vrstah Liverpoola, novega evropskega prvaka, je bil najbolj srečen in evforičen Jürgen Klopp. Nemški strateg je prekinil niz šestih zaporednih porazov v finalu in si prislužil čestitke iz tabora poražencev. Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je priznal, da mu je zgodnja 11-metrovka, ki jo je hitro dosodil Damir Skomina, povsem porušila koncept.

Liverpool Salah
Sportal Skomina odpiskal konec, Liverpool evropski prvak #video

Nogometaši Liverpoola so osvojili prvo lovoriko pod vodstvom Jürgena Kloppa. Angleški naslov, na katerega rdeči čakajo že skoraj tri desetletja, jim je ušel za eno samcato točko. Kar zadeva evropskega, pa niso naredili napake, ampak po zgodovinskem preobratu proti Barceloni v finalu premagali še Tottenham (2:0).

Dobro razpoloženi Klopp je kar zapel:

Najlepši večer v karieri

Po zmagi v objemu z lastniki kluba in igralci | Foto: Reuters Po zmagi v objemu z lastniki kluba in igralci Foto: Reuters Nemški trener, ki je prvič postal evropski prvak, je bil po veliki zmagi na Wanda Metropolitanu poln čustev. "Zelo sem srečen za svoje fante, za svojo družino. Trpeli so zame, ta naslov si zaslužijo bolj kot kdorkoli drug. Ste kdaj videli, kako se borijo moji fantje? Kako se borijo brez goriva v motorju? Imamo pa tudi vratarja, ki skrbi za to, da so zahtevna posredovanja navzven videti preprosta," je najprej pohvalil izbrance, ki so mu pričarali prekrasno izkušnjo.

"To je najlepši večer v moji profesionalni karieri. Zelo je pomemben za naš razvoj in napredek. Zdaj lahko nadaljujemo delo. Lastniki kluba niso nikdar pritiskali na nas. Dvajset minut po tekmi sem že napol pijan, čeprav sem do zdaj pil le vodo," je v svojem slogu za BT Sport opisoval razpoloženje po prvi lovoriki, ki jo je osvojil z Liverpoolom.

Vrhunci srečanja:

Kapetan Liverpoola: Naš trener je ustvaril nekaj neverjetnega

Čustven pozdrav trenerja in kapetana Liverpoola | Foto: Reuters Čustven pozdrav trenerja in kapetana Liverpoola Foto: Reuters O tem, kako pomembno vlogo pri osvojitvi naslova Liverpoola ima trener, je dovolj nazorno spregovoril kapetan Liverpoola Jordan Henderson.

"Brez našega trenerja bi bilo kaj podobnega nemogoče. Med sezono smo naleteli na veliko težkih obdobij, a je v slačilnici ustvaril takšno povezanost, da si zasluži posebno zahvalo. Ustvaril je nekaj neverjetnega. Zelo sem ponosen, da sem del tega nogometnega kluba in da lahko nosim kapetanski trak," se je zahvalil trenerju, da je lahko dočakal slavnostni trenutek, ko mu je pokal predal predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Tottenham Liverpool Navijačica
Sportal Atraktivna blondinka pritekla in prekinila finale lige prvakov #video

Pochettino spregovoril o hitri 11-metrovki

Med tekmo se je strateg Tottenhama zapletel v pogovor s slovenskim sodnikom Damirjem Skomino. | Foto: Guliverimage/Getty Images Med tekmo se je strateg Tottenhama zapletel v pogovor s slovenskim sodnikom Damirjem Skomino. Foto: Guliverimage/Getty Images Tottenham je z uvrstitvijo v finale poskrbel za največji evropski dosežek v zgodovini. Argentinski strateg Mauricio Pochettino je verjel v srečen konec, zato je bil po porazu pričakovano zelo poklapan. "Težko je govoriti. Zelo smo razočarani, a se počutim zelo ponosnega na svoje igralce. V finalih se igra zato, da se jih dobiva, ne pa zaradi vtisa o dobri igri. Dosojena 11-metrovka po 20 sekundah je bila za nas velik udarec. Močno je vplivala na potek srečanja," je priznal, da mu je zgodnje vodstvo Liverpoola - z bele točke je bil v 2. minuti uspešen Mohamed Salah - porušilo načrte.

"Čestitke Liverpoolu, Kloppu, igralcem, klubu in navijačem. Za njimi je izjemna sezona. Bili so fantastični. Ta poraz zelo boli, a moramo iti naprej. Moramo ostati mirni in spremeniti razpoloženje. Moramo misliti pozitivno," bo poskušal čim prej prepričati igralce, da se vrnejo k pozitivnim mislim in v novo sezono vstopijo lačni še večjega dokazovanja.

Tottenham Liverpool
Sportal Liverpool prehitel Bayern in Barcelono
Damir Skomina
Sportal Ne le čast, Damirja Skomino čaka tudi bogat zaslužek
Ne spreglejte