Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 11. 2023,
23.00

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

Natisni članek

Barcelona PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe RB Leipzig Atletico Madrid Erling Haaland Manchester City Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov

Torek, 28. 11. 2023, 23.00

4 mesece, 4 tedne

Liga prvakov, 5. krog (torek)

Oblak dosegel želeno, Šeško od raja do pekla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01
Jan Oblak Atletico Madrid | Jan Oblak si je z Atleticom priboril mesto v osmini finala. | Foto Guliverimage

Jan Oblak si je z Atleticom priboril mesto v osmini finala.

Foto: Guliverimage

V ligi prvakov so znani še štirje novi udeleženci osmine finala. Kljukico za napredovanje so si z zmago na Nizozemskem priigrali nogometaši Atletico Madrida z Janom Oblakom. Poleg madridskega velikana pa so si napredovanje priborili tudi Lazio, Barcelona in Borussia Dortmund. Benjamin Šeško, ki je igral od 60. minute, in Kevin Kampl sta Leipzigom po prvem polčasu pri Manchester Cityju vodila z 2:0, na koncu pa so angleški prvaki po preobratu slavili s 3:2. 

PSG Newcastle
Sportal Kontroverzna odločitev, ki je rešila PSG in razbesnela angleške legende

Liga prvakov, 5. krog:

Torek, 28. november:

Benjamin Šeško
Sportal Jan Oblak končno dobil svojega "Zlatka Zahovića"

Torkov nogometni večer je potekal po načrtih slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki si je z Atleticom že zagotovil napredovanje v osmino finala. Simeonejeva četa si je z zmago nad Feyenoordom (3:1) že zagotovila preboj, kar je lep uspeh po lanskem polomu, ko je osvojila zadnje mesto v skupini in izpadla iz Evrope še pred začetkom zime. V Rotterdamu se je že začelo po notah Špancev, saj je Atletico povedel v 14. minuti po avtogolu Lutsharela Geertruide, vodstvo pa je v 58. minuti podvojil Mario Hermoso. Oblak je nato v 77. minuti klonil, potem ko je po podaji iz kota z glavo zadel Mats Wieffer in znižal na 1:2. Srečanje pa je bilo dokončno odločeno v 81. minuti, ko so gostitelji zabili še drugi avtogol na srečanju, potem ko je nesrečno žogo v lastno mrežo poslal Santiago Tomas Gimenez. Argentinski trener rdeče-belih Diego Simeone pa je s klopi vodil še stoto tekmo med evropsko klubsko elito, ta pa mu bo ostala v lepem spominu.

Atletico je slavil s 3:1. | Foto: Reuters Atletico je slavil s 3:1. Foto: Reuters

Napredovanje v skupini E si je zagotovil še Lazio, ki je v Rimu, kjer je Lazio po dveh zadetkih Cira Immobileja v zaključku tekme z 2:0 premagal Celtic.

V osmino finala tudi Borussia Dortmund

V skupini smrti F se je krog pred koncem napredovanje v osmino finala že zagotovila Borussia Dortmund, ki je s 3:1 premagala Milan. Obračun se ni začel po željah domačih, saj je v šesti minuti strel z bele pike Olivieru Giroudu ubranil Gregor Kobel, le tri minute kasneje pa so bili na drugi strani z enajstmetrovke uspešni nogometaši Borussie Dortmund. Za vodstvo z 1:0 je zadel Marco Reus. Milan je nato le našel pot do mreže nemške ekipe, v 38. minuti je na 1:1 poravnal Samuel Chukwueze. Borussia je v drugem polčasu še drugič na srečanju povedla, v 59. minuti je za 2:1 zadel Jamie Bynoe-Gittens, vodstvo pa je nato deset minut kasneje še povišal Karim Adeyemi.

Dortmund je slavil na gostovanju na San Siru. | Foto: Reuters Dortmund je slavil na gostovanju na San Siru. Foto: Reuters

Priložnost za uvrstitev med najboljših 16 pa je zapravil PSG, ki je remiziral z Newcastlom. V 25. minuti je za vodstvo Newcastla zadel Alexander Isak, točko pa je domačim v 98. minuti z enajstmetrovko priboril Kylian Mbappe. Po tem remiju imajo še vse tri preostale ekipe možnost za napredovanje v osmino finala. V zadnjem krogu bo Newcastle gostil Milan, PSG pa čaka gostovanje pri Borussii Dortmund.

Najboljši strelci lige prvakov v sezoni 2023/24:

5 - Erling Haaland (Man City), Rasmus Hojlund (Man United), Alvaro Morata (Atletico)
4 - Julian Alvarez (Man City), Evanilson (Porto), Antoine Griezmann (Atletico), Harry Kane (Bayern), Lois Openda (Leipzig)
3 - Jude Bellingham (Real Madrid), Joao Felix (Atletico Madrid), Phil Foden (Man City), Ciro Immobile (Lazio), Gabriel Jesus (Arsenal), Kylian Mbappe (PSG), Brais Mendez (Real Sociedad), Danylo Sikan (Šahtar)
...
1 - Benjamin Šeško (Leipzig) 

Leipzig vodil na Etihadu, nato pa ...

V skupini G sta bila že pred tem krogom znana potnika v osmino finala, a se je kljub temu na Etihadu odvil hud boj za zmago. RB Leipzig je na stadionu, kjer je pred osmimi meseci doživel polom (0:7), odšel brez strahu. Leipzig je srečanje tako odprl zelo odločno, saj je v 13. minuti za vodstvo nemške ekipe zadel Lois Openda, ki je 20 minut zatem povišal na 2:0.

Lois Openda se je v prvem polčasu proti Manchester Cityju po dveh imenitnih samostojnih akcijah dvakrat vpisal med strelce, ob drugem zadetku pa se je veselil v slogu nogometaša Liverpola Trenta Alexandra-Arnolda, ki je konec tedna v angleškem prvenstvu na Etihadu zadel za točko Redsov proti Manchester Cityju. | Foto: Reuters Lois Openda se je v prvem polčasu proti Manchester Cityju po dveh imenitnih samostojnih akcijah dvakrat vpisal med strelce, ob drugem zadetku pa se je veselil v slogu nogometaša Liverpola Trenta Alexandra-Arnolda, ki je konec tedna v angleškem prvenstvu na Etihadu zadel za točko Redsov proti Manchester Cityju. Foto: Reuters

Gostitelji so se nato v začetku drugega polčasa, pred začetkom katerega je strateg Cityja Pep Guardiola opravil tri menjave, vrnili med žive, v 55. minuti je na 1:2 po asistenci Phila Fodna znižal Erling Haaland. V 60. minuti je nato v igro vstopil tudi Benjamin Šeško, ki je zamenjal strelca obeh zadetkov Leipziga, zatem pa je Manchester City zapretil še drugič, v 70. minuti je na 2:2 poravnal Foden. Za popoln preobrat pa je v 87. minuti poskrbel Julian Alvarez. Sinjemodri so tako slavili še petič v tej sezoni lige prvakov in so ostali pri stoodstotnem izkupičku. Kevin Kampl je ob porazu svoje ekipe igral od 87. minute.

S 15 točkami so si meščani zagotovili prvo mesto v skupini, Leipzig jih ima devet in bo drugi.

Manchester City je v drugem polčasu pripravil preobrat.
 | Foto: Reuters Manchester City je v drugem polčasu pripravil preobrat. Foto: Reuters

Haaland je strelski stroj, ki še naprej melje v ligi prvakov. Na 35 tekmah je dosegel že 40 zadetkov. Vodilni Manchester City v Evropi ni izgubil že na 19 zaporednih tekmah, vse od maja 2022, ko je ostal praznih rok na povratni tekmi polfinala proti Realu.

V tej skupini pa se je odvil tudi hud boj za tretje mesto, ki vodi v ligo Europa. Na obračunu Young Boys in Crvene zvezde so se na koncu z 2:0 veselili nogometaši švicarske ekipe. Najprej je avtogol dosegel Kosta Nedeljković, zmago Young Boysov pa je potrdil Lewin Blum.

Benjamin Šeško Köln
Sportal Dobre novice iz Nemčije: Benjamin Šeško bi lahko zaigral v Manchestru

Barcelona unovčila drugo zaključno žogo

V skupini H si je napredovanje zagotovila Barcelona. Ta je z 2:1 doma ugnala Porto. Portugalci so povedli prek Pepêja v 30. minuti, veselje gostov pa je trajalo vsega dve minuti, saj je bil na drugi strani natančen Joao Cancelo. V 57. minuti je po podaji Cancela zadel še Joao Felix, ki je takoj na začetku drugega dela stresel še prečko.

Joao Cancelo je zadel za 1:1, nato pa je še asistiral ob zmagovitem zadetku. | Foto: Reuters Joao Cancelo je zadel za 1:1, nato pa je še asistiral ob zmagovitem zadetku. Foto: Reuters

Barcelona ima 12 točk in bo skupinski del skoraj zagotovo končala na prvem mestu, za drugo vstopnico v osmino finala pa se bosta čez dva tedna na Portugalskem pomerila Porto in Šahtar iz Donecka, ki imata oba po devet točk. Ukrajinci so v zgodnejšem terminu v Hamburgu premagali Antwerpen z 1:0.

Napredovanje v osmino finala so si že zagotovili (10):

Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Inter, Lazio, Manchester City, RB Leipzig, Real Madrid, Real Sociedad

Liga prvakov, 4. krog:

Torek, 28. november:

Sreda, 29. november:

Lestvice:

Kazahstan Slovenija Žan Vipotnik
Sportal Evrogoli, da te kap! Uefa izpostavila tudi mojstrovino Slovenca.
Ne spreglejte