Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2024,
17.15

Osveženo pred

22 ur, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Natisni članek

Petar Stojanović Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca UEFA liga narodov Matjaž Kek

Nedelja, 8. 9. 2024, 17.15

22 ur, 51 minut

Matjaž Kek pred tekmo s Kazahstanom

Kek ni povsem zadovoljen, napoveduje spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,40
Matjaž Kek | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Selektor nogometne reprezentance Matjaž Kek je napovedal, da zna za ponedeljkovo tekmo lige narodov s Kazahstanom narediti nekatere spremembe v postavi. Zaenkrat sicer še ni jasno, ali se bo v prvo postavo po bolezni vrnil kapetan Jan Oblak.

liga narodov Slovenija Avstrija Benjamin Šeško
Sportal Šeško prekinil strelski post, a za zmago ni bilo dovolj

Matjaž Kek je petkovo predstavo z Avstrijo, ko je Slovenija s severno sosedo remizirala z 1:1, ocenil kot zadovoljivo. Kljub temu pa je na nedeljski novinarski konferenci na Brdu pri Kranju napovedal, da bi znal v ponedeljek nekoliko spremeniti postavo. Forma nekaterih igralcev po njegovi oceni namreč ni na ravni tiste z evropskega prvenstva. "S fizično pripravo nekaterih nisem zadovoljen. Nekateri so nekoliko zamudili začetek sezone," je opozoril, a se ni spuščal v podrobnosti.

Benjamin Šeško je zadel za remi z Avstrijo. | Foto: www.alesfevzer.com Benjamin Šeško je zadel za remi z Avstrijo. Foto: www.alesfevzer.com Na vprašanje, ali se v reprezentanco vrača prvi vratar Jan Oblak, ki je tekmo z Avstrijo izpustil zaradi težav s trebušno virozo, je Kek dejal, da glede tega še nima odgovora. "Počakali bomo na trening, da vidimo, kje je. Jasno je, da sta viroza in poškodba pustila posledice." Po njegovem bodo v reprezentanci naredili vse, da bo lahko igral, a po drugi strani ne bodo tvegali, če ne bo povsem pripravljen. "Smo na začetku sezone, ni razloga, da bi tvegali," je opozoril in dodal, da se Matevž Vidovšek ni izneveril ob ponujeni priložnosti. "Veseli me, da lahko tudi brez Oblaka pariramo dobrim reprezentancam."

Na tekmi s starimi znanci iz Kazahstana si od svojih varovancev želi predvsem več konkretnosti. "Ko nasprotnik vrši pritisk, nismo dovolj odločni," je dejal Kek, ki si želi tudi večje koncentracije ob ponujenih priložnostih v napadu. Slovenija bo po njegovem na tekmi lovila nove točke, a kot je opozoril Kek, bo njegova ekipa za to morala trdo delati. "Kazahstan je proti Norveški pokazal izjemno disciplino," je ocenil. Bilo je 0:0, zadel ni niti Erling Haaland (enkrat samo okvir vrat).

Stojanović: Želimo prikazati dobro energijo

Vstopnice za ponedeljkovo tekmo so še na voljo. | Foto: www.alesfevzer.com Vstopnice za ponedeljkovo tekmo so še na voljo. Foto: www.alesfevzer.com Tudi vezist Petar Stojanović pričakuje, da bo tekma z moštvom, ki ga je Slovenija premagala novembra lani za potrditev uvrstitve na letošnjo evropsko prvenstvo, trda. "Čeprav nekateri pričakujejo lahko delo za nas, temu ne bo tako," je dejal. Po njegovem gre za dobrega tekmeca, ki bo po menjavi selektorja - na klop je junija sedel nekdanji ruski strateg Stanislav Čerčesov - željan dokazovanja. "Na tekmo z Avstrijo lahko gledamo pozitivno. Res je, da smo na momente trpeli, a to ni nič nenavadnega. Jutri bomo morali dati še nekaj več od sebe. Želimo prikazati dobro energijo in jih prisiliti, da se prilagajajo naši igri," je dodal Stojanović in napovedal, da si Slovenija vendarle želi s tekme odnesti vse tri točke.

Tekma lige B v Stožicah se bo začela jutri ob 20.45. Na NZS pričakujejo najmanj 10.000 gledalcev, ob tem so vstopnice še na voljo.

Vanja Drkušić
Sportal Vanja Drkušić živi sanje in se še noče zbuditi
Sandi Lovrić Lovrič
Sportal Sandiju Lovriću zaigrala čustva: Avstriji sem hvaležen za vse, a …
Slovenija Avstrija
Sportal Boštjan Cesar postaja fenomen
Matjaž Kek
Sportal Kek že vidi Slovenijo na SP 2026, selektor Avstrije igrišče v Stožicah označil za katastrofo
Ne spreglejte