Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2017,
19.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Srečko Katanec Boštjan Cesar kvalifikacije za SP 2018 Anglija Wembley

Sreda, 4. 10. 2017, 19.50

6 let, 7 mesecev

Katanec: Za slovenske novinarje imamo mi lažjo tekmo kot Angleži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Srečko Katanec tiskovka London pred Anglijo okt 2017 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 20.45 igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec na slovitem Wembleyju bo Anglija. Vloga favorita je jasna, prav tako pa je jasno, kaj potrebujejo izbranci Srečka Katanca za ohranitev upov na vsaj dodatne kvalifikacije.

Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v skupini F v četrtek ob 20.45 čaka tekma proti Angliji v Londonu. V nedeljo ob 18. uri se bo v Ljubljani pomerila s Škotsko

Slovenci, ki so v London prispeli brez poškodovanega branilca Mirala Samardžića, morajo do konca kvalifikacij premagati tako Anglijo v četrtek kot Škotsko doma v nedeljo. Možnih je sicer še nekaj drugih scenarijev, a so pri teh možnosti precej manjše.

Prva naloga pa bo Anglija, ki se ponaša s kakovostno, mlado, razigrano in hitro reprezentanco, kot pravi selektor Katanec. Zatorej bo naloga osvojiti točke na Wembleyju zelo težka.

Lahko Slovenija na Wembleyju pripravi čudež in porazi Anglijo?

  • Da, Angleži niso nič posebnega.
    43,13 %
    138 glasov
  • Ne, to je misija nemogoče.
    56,88 %
    182 glasov
Oddanih 320 glasov

"Mladost je lahko težava, lahko pa prednost"

Srečko Katanec tiskovka London pred Anglijo okt 2017 | Foto: Reuters Foto: Reuters "Treba bo igrati kompaktno, igralci si bodo morali veliko pomagati, podvajati, bočni igralci bodo morali pomagati bočnim branilcem, prav tako zadnji vezni igralci ... Skratka, kot ekipa bo treba igrati čvrsto, borbeno, kar pa bo pomembno, bo to, kdo bo osvojil več tistih drugih žog in dobil več dvobojev," je na današnji novinarski konferenci v Londonu povedal Katanec in dodal še eno cinično: "Za slovenske novinarje imamo mi lažjo tekmo kot Angleži."

Na vprašanje, če se da v angleški mladosti igralcev izkoristiti kakšno vrzel, pa je dejal: "Kar zadeva njih, imajo - v narekovajih - reprezentanco v nekem ustvarjanju. Imajo nekaj težav, ker ne igrajo ves čas v isti postavi. Mladost je lahko težava, lahko pa prednost. Tukaj se nikoli ne ve. Izkušnje pomagajo, ampak se pri tem ne ve. Vemo, kakšni so, nanje se moramo pripraviti, imajo veliko hitrosti, tukaj si bo res treba pomagati. Moramo biti pametni, pravi v 'timingu', če ne, bomo imeli težave, kar imajo tudi drugi."



Kane ni Ronaldo ali Messi

Glede najbolj vročega napadalca na Otoku ta hip Harryja Kana pa je dodal: "Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bi ga dajal v isti razred kot Cristiana Ronalda ali Lionela Messija. Skrbi pa me, ker je v zadnjih tednih dal preveč golov. Zelo ga spoštujem. Upam pa, da jutri ne bo zabil."

Katanec je še povedal, da je tekma z Anglijo lahko ena ključnih, ni pa nujno, saj zaenkrat obstajajo teoretične možnosti tudi ob porazu. Torej ob četrtkovi zmagi Škotske proti Slovaški, ob porazu Slovaške doma proti Malti in ob zmagi Slovenije proti Škotski. Dejal pa je še, da "ti dve tekmi ne bosta odločali o moji prihodnosti". Pogodbo ima za cel cikel svetovnega prvenstva 2018.

"Pozitivno razmišljamo, edino pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem." | Foto: Reuters "Pozitivno razmišljamo, edino pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem." Foto: Reuters

Kapetan: Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi

Kapetan Boštjan Cesar, če bo v četrtek dobil rumeni karton, ne bo mogel igrati v nedeljo proti Škotski, je poudaril, da so v teh dneh delali na taktični igri v napadu in obrambi, še enkrat je opozoril, da Anglija ni samo Kane, temveč so v njihovi ekipi tudi drugi izvrstni nogometaši, da pa bo ena ključnih nalog ustaviti podaje do Kana.

Ponovil je, da je treba razmišljati pozitivno. "Zavedamo se, da smo z njimi odigrali dobro tekmo doma. Pokazali smo, da se lahko kosamo z njimi. Pozitivno razmišljamo, edino pozitiven rezultat nas ohranja v igri in razmišljamo o tem," je zaključil Cesar.

Tekmo bodo sicer sodili Nemci, glavni sodnik bo Felix Zwayer, pomočnika pa bosta Thorsten Schiffner in Marco Achmüller.

Ne spreglejte