Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
3. 10. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Boštjan Cesar slovenska nogometna reprezentanca Wembley Harry Kane angleška nogometna reprezentanca

Torek, 3. 10. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Kapetan pred koncem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018

Boštjan Cesar: Nikoli se nisem nikogar bal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

"Vsi vemo, kaj nas čaka in zakaj smo tukaj. Gremo poskusit narediti nemogoče," je ob začetku priprav na konec rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo povedal kapetan Slovenije Boštjan Cesar, ki bi lahko ta teden postal prvi slovenski nogometaš s 100 nastopi v dresu izbrane vrste.

Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v skupini F v četrtek ob 20.45 čaka tekma proti Angliji v Londonu. V nedeljo ob 18. uri se bo v Ljubljani pomerila proti Škotski.

Kot vedno, je tudi tokrat pred novinarje ob začetku priprav na zadnji dve tekmi rednega dela kvalifikacij za naslednje veliko tekmovanje, v katerem bo morala Slovenija za ohranitev upanja na uvrstitev premagati tako Anglijo v gosteh kot Škotsko doma, kapetan prišel kot prvi.

"Čaka nas pester teden. Že danes se moramo zbrati za prvo tekmo proti Angliji. Vemo, da igramo proti vrhunski ekipi. Morali se bomo dobro pripraviti in igrati na najvišji ravni, če nameravamo izpeljati tekmo, kot si jo želimo," je zbranim novinarjem povedal Boštjan Cesar, ki bo s soigralci do četrtkove tekme v Londonu opravil vsega dva prava treninga.

Težava za nas, težava za njih

Boštjan Cesar obljublja boj. | Foto: Sportida Boštjan Cesar obljublja boj. Foto: Sportida "To je težava, a vsi vemo, da je vedno tako. Tako za nas kot tudi za njih. V času, ki ga imamo na voljo, bomo poskušali narediti največ in se čim bolje pripraviti za tekmo," je povedal nogometaš z 98 nastopi v majici Slovenije. Če bo šlo vse po načrtu, bo v nedeljo v Stožicah proti Škotom vpisal jubilejni 100. nastop. Toda bolj kot s tem se zdaj ukvarja z drugimi rečmi.

"Vsi se zavedamo, kaj nas čaka. Pogovarjamo se, pogovarjali smo se že med prejšnjimi reprezentančnimi akcijami. Ko bodo prišli vsi fantje, se bomo pogovorili še enkrat. Vsi vemo, zakaj smo tukaj. Vsi vemo, da nam v Londonu ne bo lahko. Če želimo do uspeha, bomo morali igrati na najvišji ravni. Dati bomo morali vse od sebe in pustiti srce na igrišču," sporoča soigralcem 35-letni branilec. Sam sicer spada med najbolj borbene in srčne slovenske reprezentante, tako da s tem zagotovo ne bo imel težav.

"Podivjanega" napadalca Tottenhama se ne boji

Bi pa lahko imel težave s Harryjem Kanom. Angleškim napadalcem, ki v tej sezoni za londonski Tottenham igra sijajno. V devetih tekmah je dosegel kar 11 golov v vseh tekmovanjih, od tega kar pet na vsega dveh tekmah v ligi prvakov.

Harry Kane v tej sezoni zadeva kot za stavo, a kapetan Slovenije pravi, da se ga ne boji. | Foto: Reuters Harry Kane v tej sezoni zadeva kot za stavo, a kapetan Slovenije pravi, da se ga ne boji. Foto: Reuters

"Bojim se ga ne, bojim se ne nikogar. Nikoli se nisem. Seveda pa vsakega spoštujem. Vem, da igra v izjemni formi, dosega vsaj en gol na tekmo. Gotovo nas čaka hud boj z njim, a ne smemo pozabiti, da Anglija nima le njega. V angleški reprezentanci je še kar nekaj vrhunskih nogometašev, na katere bomo morali biti pozorni," opozarja dolgoletni slovenski reprezentant, ki na to, da bi Angleži Slovence podcenjevali, ne računa.

Ne, na podcenjevanje Angležev ne gre računati

Do zdaj je zbral 98 tekem in 10 golov. | Foto: Vid Ponikvar Do zdaj je zbral 98 tekem in 10 golov. Foto: Vid Ponikvar "Ne, mislim, da nas bodo vzeli skrajno resno. Igrajo zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah. Želijo se posloviti z zmago in si tudi teoretično zagotoviti nastop na svetovnem prvenstvu," je prepričan član italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone, ki bo še tretjič igral na Wembleyju.

Na tem kultnem štadionu v Londonu je igral že na prijateljski tekmi leta 2009 (poraz z 1:2) in tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 (poraz z 1:3).

"Izkušnje s teh tekem bodo prav zagotovo dobrodošle. Mi, starejši, ki smo na Wembleyju že igrali, bomo mlajšim poskušali pomagati. Toda vsaka tekma je tekma zase. Pomembno je le, da stopimo skupaj, saj smo tako močnejši," je še povedal in razkril recept za presenečenje v Londonu.

Že v Ljubljani so dokazali, kaj zmorejo

"Na prvi tekmi teh kvalifikacij proti Angliji v Ljubljani smo igrali zelo dobro in pokazali, da se lahko kosamo z Angleži. Res je, da smo igrali doma, zato nam je bilo lažje, a vseeno nam lahko uspe tudi tokrat. Moramo biti agresivni vseh 90 minut. Od prve do zadnje minute moramo igrati brezhibno," je povedal Cesar in dodal, da se z dogajanjem na preostalih tekmah v skupini E – Slovenija je odvisna tudi od rezultata na tekmi med Škotsko in Slovaško – ne obremenjuje.

"Misliti moramo samo na sebe. Računali pred tekmo in med tekmo z Anglijo ne bomo," je obljubil za konec.

Se bo Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo 2018?

  • Da
    24,23 %
    134 glasov
  • Ne
    64,01 %
    354 glasov
  • Tako sem razočaran, da me niti ne zanima
    11,75 %
    65 glasov
Oddanih 553 glasov
Ne spreglejte