Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
3. 10. 2017,
20.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

4

Natisni članek

Igor Bišćan NK Olimpija NK Olimpija Branko Ilić slovenska nogometna reprezentanca Wembley angleška nogometna reprezentanca Srečko Katanec Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 3. 10. 2017, 20.29

6 let, 6 mesecev

Trener in kapetan Olimpije o reprezentančnem dvoboju na Wembleyju

Hrvat na klopi Olimpije glede Katanca noče prilivati dodatnega olja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

4

Igor Bišćan | Foto Sportida

Foto: Sportida

Olimpija je v oktobrski reprezentančni premor vstopila kot vodilni prvoligaš. Čeprav je zbrala največ točk v 1. SNL, v članski izbrani vrsti nima niti enega reprezentanta. ''Lepo bi bilo, če bi ga imeli,'' odkrito priznava trener Igor Bišćan, ki je prepričan, da bi lahko Slovenija v četrtek presenetila Anglijo. Iz njegovih ust v božja ušesa.

Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v skupini F v četrtek ob 20.45 čaka tekma proti Angliji v Londonu. V nedeljo ob 18. uri se bo v Ljubljani pomerila proti Škotski

Ko smo Igorja Bišćana po zmagi z Gorico (2:1) povprašali o tem, če v slovenski reprezentanci pogreša katerega izmed izbrancev s slovenskim potnim listom, ni hotel prilivati dodatnega olja na selektorja Srečka Katanca. Odvrnil je, da ne bo dodatno pojasnjeval zadev v trenutkih, ko stanje slovenskega selektorja ni preveč pozitivno.

Osrednjo moč Olimpije predstavljajo tujci

Nik Kapun je v preteklosti že prejel vpoklic Srečka Katanca. | Foto: Vid Ponikvar Nik Kapun je v preteklosti že prejel vpoklic Srečka Katanca. Foto: Vid Ponikvar ''Lepo bi bilo, če bi imeli kakšnega reprezentanta. To bi klubu veliko pomenilo. Nekateri igralci si zaslužijo, da se jih vzame vsaj malce bolj resno v poštev. Čas bo povedal svoje. Če bo kdo v kontinuiteti igral dobro, si bo zaslužil tisto, kar mu pripada,'' je prepričan, da se bo dobro delo slejkoprej obrestovalo in se bo na seznamu A-reprezentance znašel tudi kakšen izmed nogometašev vodilne Olimpije.

Želja je velika, je pa tudi težje uresničljiva, ker pri zmajih v udarni postavi kronično primanjkuje nogometašev s slovenskim potnim listom. V prvi enajsterici igrajo le vratar (odkar je Nejc Vidmar poškodovan, je največkrat branil Rok Vodišek), branilca Branko Ilić in Kenan Bajrić ter zvezni igralec Nik Kapun.

Prvi zadetek Olimpije v nedeljskem derbiju proti Gorici je dosegel branilec Kenan Bajrić (tretji z leve). | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Prvi zadetek Olimpije v nedeljskem derbiju proti Gorici je dosegel branilec Kenan Bajrić (tretji z leve). Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Drugi so tujci, ki predstavljajo osrednjo moč zmajev, tako da ni preveč možnosti, da bi jih navijači spremljali v državnem dresu nogometaše Olimpije. Tako je imel Bišćan verjetno v mislih Vodiška, Bajrića in Kapuna, ko je govoril o tem, da bi si nekateri zaslužili več pozornosti strokovnega vodstva izbrane vrste.

Tudi slabše reprezentance od slovenske so že zmagale na Wembleyju

Ko je Slovenija lani doma namučila in remizirala z Anglijo (0:0), je barve Olimpije zastopal Rok Kronaveter. | Foto: Vid Ponikvar Ko je Slovenija lani doma namučila in remizirala z Anglijo (0:0), je barve Olimpije zastopal Rok Kronaveter. Foto: Vid Ponikvar Bišćan pozna dobro angleški nogomet. Pred leti je nosil dres Liverpoola, z njim osvojil tudi ligo prvakov in spoznal zakonitosti otoškega nogometa. Kakšne so po njegovem mnenju možnosti Katančeve čete na zahtevnem gostovanju na Wembleyju?

''Podobno kot vsi, ki spremljajo nogomet, menim, da nima velikih možnosti za zmago, po drugi strani pa situacija ni tako brezizhodna, kot se predstavlja. Zakaj pa ne bi zmagala? Tudi slabše reprezentance od slovenske so že zmagale na Wembleyju. Ne vidim razloga, da bi se šlo v London v negativnem, malodušnem ozračju. Če bi bil tekmec Španija ali Francija, potem bi bilo težje osvojiti točke. Anglija pa je precej predvidljiva ekipa. Nima kreacije, domišljije. Z močnim blokom lahko Slovenija poskrbi za enakovredno tekmo, nato pa čakamo na priložnost v protinapadu. Zakaj pa ne,'' je optimist Bišćan, ki se je tudi na trenerskem stolčku večkrat prepričal, da favoriti v nogometu ne zmagujejo vedno.

Z nekdanjimi soigralci rad spije kavo

Branko Ilić je poveljnik obrambne vrste, ki je prejela najmanj zadetkov v 1. SNL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Branko Ilić je poveljnik obrambne vrste, ki je prejela najmanj zadetkov v 1. SNL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Z angleško reprezentanco je imel v preteklosti veliko opravkov tudi Branko Ilić. Kapetan Olimpije je po izpadu Slovenije v dodatnih kvalifikacijah (2015) za EP 2016 končal reprezentančno pot, a ostaja njen goreč navijač.

''Večino fantov in strokovno vodstvo poznam in jih z veseljem spremljam. Vedno, ko pridejo na zbor, jih pridem pozdravit, nato pa spijemo kakšno kavico. Želim jim vse najboljše. Čakata nas dve težki tekmi. Ne ve se, katera je težja, z Anglijo v gosteh ali s Škotsko doma. Verjamem, da lahko zmagamo obe. Imamo dobro reprezentanco. Moramo le vsi verjeti v to, da lahko zmagamo. Če oni tega ne bodo verjeli, potem je lahko vse brez pomena,'' opozarja Ilić, ki je po klavrnem izkupičku Olimpije v spomladanskem delu vesel, da so zeleno-beli zadržali niz nepremagljivosti in na lestvici ušli Mariboru.

Se bo Slovenija uvrstila na svetovno prvenstvo 2018?

  • Da
    24,23 %
    134 glasov
  • Ne
    64,01 %
    354 glasov
  • Tako sem razočaran, da me niti ne zanima
    11,75 %
    65 glasov
Oddanih 553 glasov

Bi lahko Slovenija do konca rednega dela kvalifikacij za SP 2018 ušla Slovaški in se dokopala drugega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije?

Pet najlepših zadetkov 11. kroga:

Ne spreglejte