Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 3. 2021,
18.45

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Zlatko Dalić Dejan Lovren

Torek, 23. 3. 2021, 18.45

3 leta

Iz tabora Hrvaške pred tekmo v Stožicah

Hrvaški selektor opozarja na nevarno Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Zlatko Dalić | Zlatko Dalić poudarja, da lahkih tekem ni. | Foto Reuters

Zlatko Dalić poudarja, da lahkih tekem ni.

Foto: Reuters

Hrvaška nogometna reprezentanca bo srebro iz Rusije 2018 začela braniti v sredo, ko se bo na prvi tekmi kvalifikacij za nastop na SP 2022 v Katarju pomerila s Slovenijo. "Slovenija je odlična ekipa, z velikim številom dobrih igralcev, prednjačita Jan Oblak in Josip Iličić, a vse bo odvisno od nas," je na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo dejal hrvaški branilec Dejan Lovren.

Hrvati, ki jih v primerjavi s Slovenijo poleti čaka tudi nastop na evropskem prvenstvu, pravijo, da je pred njimi težka naloga, in poudarjajo, da bodo morali biti pravi ne le na tekmi proti Sloveniji, ampak tudi na prihajajočih dveh proti Cipru in Malti. Veseli bodo le, če bo v torek zvečer pred njihovim imenom na lestvici številka devet.

Dejan Lovren nikoli ni imel težav s samozavestjo, tudi tokrat ni nič drugače. | Foto: Getty Images Dejan Lovren nikoli ni imel težav s samozavestjo, tudi tokrat ni nič drugače. Foto: Getty Images

"Proti Sloveniji bomo morali biti čvrsti in izkoristiti svoje priložnosti. Morali bomo pritisniti visoko, biti močni in pametni. Pred nami so tri zahtevne tekme. Posel želimo opraviti z odliko, nato pa se bomo v maju začeli pripravljati na Euro," je še dodal nekdanji branilec Liverpoola, ki si po novem kruh služi v Rusiji.

Ni Rebića, ni Petkovića, ni panike

"Slovenija ima moje veliko spoštovanje. Na domačem terenu bodo Slovenci zelo nevarni, zato v tekmo ne bomo smeli vstopiti z miselnostjo, da so tri točke že naše. Lahkih tekem ni, vse skupaj moramo vzeti z vso resnostjo," poudarja hrvaški selektor Zlatko Dalić.

Dalić ne bo mogel računati na vsa orožja. Zaradi poškodb ni Anteja Rebića in Bruna Petkovića, se pa vrača Šime Vrsaljko, V Stožicah ne bo manjkal niti zvezdnik Reala Luka Modrić, ki pri svojih 35 letih še vedno velja za gonilno silo svetovnih podprvakov.

Luka Modrić za člansko izbrano vrsto Hrvaške igra že vse od leta 2006. Zbral je 133 nastopov. | Foto: Reuters Luka Modrić za člansko izbrano vrsto Hrvaške igra že vse od leta 2006. Zbral je 133 nastopov. Foto: Reuters

"Vedno, ko pride v reprezentanco, je srečen in zadovoljen. Luka je pravi čudež. Pravi profesionalec, za katerega vem, da bo tudi v dresu Hrvaške na ravni, ki ga kaže pri Realu. Verjamem in upam, v dobro hrvaškega nogometa, da bo Luka z nami ostal vse do Katarja," poudarja Dalić, manjkajoči duet pa bo zamenjal s preostalimi igralci. Kakovosti Hrvatom ne manjka.

"Kljub poškodbam Rebića in Petkovića imamo v svojih vrstah še vedno toliko dobrih igralcev, da ju lahko zamenjajo. Čeprav časa za priprave ni bilo, od svojih igralcev pričakujem, da bodo pokazali svojo moč. Pred nami so tri pomembne kvalifikacijske tekme, nato pa bomo začeli misliti na Euro," je v podobnem slogu kot Lovren sklenil hrvaški selektor.

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Nasmejani Matjaž Kek je poslal jasno sporočilo svojim nogometašem
Hrvaška Francija nogomet
Sportal Hrvaški novinar: Vsa čast Sloveniji, a …
Matjaž Kek
Sportal Kek prejel veselo novico iz Nemčije #video
Kosovo : Slovenija, slovenska nogometna reprezentanca, Jan Oblak
Sportal Fifa izpostavila Jana Oblaka in mu zaželela srečo
Sportal Nad svojega idola s slovenskim DNK. Slovenija še čaka na Oblaka.
Jan Oblak Atletico Alaves
Sportal Jan Oblak s fantastično obrambo obnorel navijače in spregovoril o trpljenju #video
Luis Enrique
Sportal Luis Enrique naredil uslugo Ačimoviću
Milenko Ačimović
Sportal Ačimović ima zdaj na voljo vse: prva ovira favorizirana Španija
Milenko Ačimović
Sportal Napetost se stopnjuje. Slovenci pravijo, da so pripravljeni.
Milenko Ačimović
Sportal "Nenehno imamo občutek, da smo del nečesa velikega"
Ne spreglejte