Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2021,
9.02

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

1

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2022 hrvaška nogometna reprezentanca FIFA SP 2022 Jure Balkovec Miha Blažič Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Jaka Bijol

Ponedeljek, 22. 3. 2021, 9.02

3 leta, 1 mesec

Uvodni trening slovenske reprezentance

Kek prejel veselo novico iz Nemčije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,48

1

Matjaž Kek | Matjaž Kek bo lahko v sredo proti Hrvaški računal na vseh 25 varovancev s seznama. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Matjaž Kek bo lahko v sredo proti Hrvaški računal na vseh 25 varovancev s seznama.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo začela "operacijo Hrvaška". Pod vodstvom selektorja Matjaža Keka so v Ljubljani opravili prvi trening, na katerem je bilo prisotnih 16 izmed 25 nogometašev, ki so se znašli na seznamu za začetek kvalifikacij za SP 2022. Med njimi je tudi Jaka Bijol, katerega usoda je bila še pred dnevi nejasna, saj je moral na zahtevo kluba Hannovra v samoizolacijo. Jure Balkovec in Miha Blažič v sredinem uvodu vlogo favorita prepuščata gostom s Hrvaškega.

Matjaž Kek
Sportal Sladko-kisla rentgenska slika Slovenije

V nedeljo je slovenska reprezentanca opravila uvodni trening še v nepopolni zasedbi. Manjkalo je devet legionarjev, ki se bodo pridružili Kekovi četi danes, selektor pa je lahko spremljal na delu 16 varovancev. Edini vratar je bil Žiga Frelih, novinec v članski izbrani vrsti, poleg njega pa so se na sredino tekmo s Hrvaško na pomožnem igrišču v Stožicah pripravljali še povratnik Bojan JokićJure BalkovecMiha MevljaKenan BajrićSandi LovrićMiha BlažičMario JurčevićNino KouterJasmin KurtićMiha ZajcLuka ZahovićDamjan BoharHaris VučkićDomen Črnigoj in zaradi karantene do nedavnega vprašljivi Jaka Bijol.

Jaka Bijol in Nikola Vlašić sta pri moskovskem klubu stkala veliko prijateljstvo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jaka Bijol in Nikola Vlašić sta pri moskovskem klubu stkala veliko prijateljstvo. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zvezni igralec Hannovra, nemškemu drugoligašu posojen s strani moskovskega CSKA, je moral zaradi okužbe soigralca s covid-19 prejšnji teden v samoizolacijo, ob negativnih testih pa je le prejel zeleno luč, da se pridruži izbrani vrsti. To je vesela novica za selektorja, ki bo lahko tako na uradnem treningu v Stožicah, ta bo na sporedu v torek, vodil vseh 25 igralcev s seznama. Če bo nastopil Bijol, bi se lahko v sredo pomeril proti hrvaškemu prijatelju Nikoli Vlašiću, najboljšemu igralcu ruskega prvenstva, s katerim sta si delila slačilnico pri moskovskem CSKA.

Matjaž Kek
Sportal Kek odpravil jugoslovanski urok, lahko še hrvaškega?

Balkovec: V obrambni vrsti se čuti povezanost

Jure Balkovec v sredo žal ne bo mogel nastopiti pred polnimi tribunami ljubljanskega stadiona. | Foto: Vid Ponikvar Jure Balkovec v sredo žal ne bo mogel nastopiti pred polnimi tribunami ljubljanskega stadiona. Foto: Vid Ponikvar Kako sta začetek priprav za kvalifikacije za SP 2022, Slovenijo čakata po sosedskem obračunu s Hrvaško še gostujoča dvoboja z Rusijo (27. marca v Sočiju) in Ciprom (30. marca v Nikoziji), doživela branilca Jure Balkovec in Miha Blažič, brez katerih si selektor Matjaž Kek v lanskoletni ligi narodov ni mogel zamisliti udarne enajsterice?

"Ta trenutek je težko govoriti, s kakšnim izkupičkom bi bili zadovoljni. Skupina je zelo zanimiva, vsak lahko premaga vsakega. Vsako tekmo bomo šli na zmago, morali bomo dati vse od sebe, pustiti na igrišču tudi srce in verjamem v velik izplen s treh tekem," optimistično sporoča levi bočni branilec, ki je v Sloveniji pustil največji pečat v Domžalah, se nato preselil in dokazoval v Italiji, v tej sezoni pa standardno igra v Turčiji, kjer njegov Karagumruk zaseda solidno osmo mesto.

Jure Balkovec ob začetku priprav:

"Pred tekmami, kakršna bo s Hrvati, ko gre za neke vrste derbi, je težko govoriti o favoritu. Ampak vlogo favorita lahko prepustimo njim, mi pa bomo dali vse od sebe, da jih premagamo. Ključnega pomena je, da se v obrambni vrsti, ki je skupaj z Janom odigrala nekaj tekem v tej zasedbi, čuti povezanost, in upam, da bomo zato prejeli čim manj zadetkov," je spomnil na podatek, ki lahko služi v čast in ponos slovenski reprezentanci. Na zadnjih petih tekmah, ko je slovenska vrata branil Jan Oblak, je namreč mreža Kekove zasedbe ostaja nedotaknjena.

Matjaž Kek
Sportal Kampl razložil Keku in NZS, kako in kaj. Kdo je na seznamu?

Blažič: Hrvati nimajo težav z nadomeščanjem

Miha Blažič je obrambni steber slovenske reprezentance in madžarskega prvaka. | Foto: Reuters Miha Blažič je obrambni steber slovenske reprezentance in madžarskega prvaka. Foto: Reuters Zasluge za omenjen podvig pripadajo tudi osrednjemu branilcu serijskega madžarskega prvaka Ferencvaroša, ki je v tej sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov. "Razpored je težek, ampak vsi se že veselimo začetka kvalifikacij in prvih tekem. Vsekakor na prvih dveh tekmah vlogo favorita prepuščamo tekmecem, naša želja pa je, da nadgradimo predstave, ki smo jih pokazali v ligi narodov," je izpovedal največjo željo. 

"Smo športniki, vedno si želimo zmagati, zato so pričakovanja vedno visoka. Zadovoljen bi bil s polnim izkupičkom, ampak se zavedamo kakovosti reprezentanc, še posebno Hrvaške in Rusije. Ko govorimo o Hrvatih, gre vendarle za finaliste prejšnjega svetovnega prvenstva z zelo kakovostnimi igralci na vseh igralnih mestih in tudi če kdo odpade zaradi poškodbe ali bolezni, nimajo večjih težav z nadomeščanjem. Ampak mi moramo razmišljati predvsem o sebi," je Primorec prepričan, da lahko Slovenija v sredo prekriža načrte prvemu favoritu kvalifikacijske skupine H za SP 2022 v Katarju.

Miha Blažič ob začetku priprav:

Sosedski dvoboj bo odigran v sredo pred praznimi tribunami v Stožicah z začetkom ob 20.45.

Ante Rebić
Sportal Hrvaška v Ljubljano brez zvezdnika Milana
Ivan Perišić
Sportal So se Hrvati znašli v težavah?
Sportal Mandarića začudilo, prvi vratar Olimpije pa presrečen #video
Matjaž Kek
Sportal Zakaj bi lahko Zahović prišel prav Sloveniji?
Luka Modrić Atalanta Real
Sportal Fenomen neuničljivega hrvaškega zvezdnika, ki lahko skrbi Slovenijo
Ne spreglejte