Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
9. 3. 2020,
20.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

1

Natisni članek

Daniel Batz Bartlomiej Sielewski Juan Bernat Barcelona Luka Dončić Luka Dončić Eden Hazard Quique Setien izbor z družabnih omrežij Eric Dier Ezzeldin Bahader Thiago Messi Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 9. 3. 2020, 20.00

4 leta, 1 mesec

Izbor z družabnih omrežij

Hazard in Dončić, Messijev sin, 75-letni nogometaš, incident v Londonu … Kaj vse še?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

1

Izbor z družabnih omrežij, rubrika, ki jo lahko vsak ponedeljek zvečer prebirate na Sportalovi spletni strani. Kaj prinaša tokrat? V Egiptu je debi na pravi nogometni tekmi dočakal 75-letnik, v Londonu se je po tekmi pokala FA zgodil velik incident, Thomas Müller je pri Bayernu poskrbel za izvajanje kota, kot ga še niste videli, na Poljskem je nogometaš nokavtiral samega sebe, skupaj z belgijskim nogometnim zvezdnikom Edenom Hazardom pa se je v izboru znašel tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić.

Jabolko ne pade daleč od drevesa. Poglejte, kaj počne Thiago Messi.

Verjetno je malo tekem mlajših selekcij, če sploh kakšna, ki bi požele toliko pozornosti, kot je v zadnjem času, odkar v njenih vrstah igra Thiago Messi, mlada ekipa Barcelone. Sin šestkratnega dobitnika zlate žoge Lionela Messija, ki igra v mladih selekcijah Barcelone, sloviti La Masii, v kateri se je kalil tudi njegov sloviti oče, je v njenih vrstah debitiral pred približno mesecem dni in takoj zadel.

Zadel, in sicer kar dvakrat, je tudi pred dnevi, ko je s soigralci z 9:2 premagal nasprotnike. Tisti, ki so spremljali obračun, pravijo, da predvsem po zaslugi najstarejšega sina slovitega Messija. Thiago, ki pri sedmih letih s številko 10 na hrbtu, to pri članih seveda nosi njegov oče, že kaže, da bi lahko postal sijajen nogometaš. Thiago je na tekmi, ki so jo z zanimanjem pospremili številni španski mediji, namreč navduševal in z nekaj potezami spomnil na to, da jabolko včasih res ne pade daleč od drevesa.

Bo Thiago Messi nekoč tako dober nogometaš, kot je njegov sloviti oče?

  • Ne, jabolko je v tem primeru padlo daleč od drevesa
    12,64 %
    66 glasov
  • Mali je res nadarjen, a tako dober kot oče ne bo
    69,35 %
    362 glasov
  • Seveda, to pa ja ne bo težko.
    6,90 %
    36 glasov
  • Bo boljši? Boljši je že danes!
    11,11 %
    58 glasov
Oddanih 522 glasov

Neverjetni prizori iz Egipta, kjer je debitiral 75-letni nogometaš

Pisali smo o Japoncu Kazujošiju Miuri, ki z 52 leti še vedno igra nogomet v drugi japonski ligi. Pisali smo tudi o egipčanskem vratarju Essamu El-Hadaryju, ki je na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji nastopil, čeprav je imel že 45 let. Toda oba sta prava mladca v primerjavi z možakarjem, ki pozornost nogometnega sveta vzbuja v teh dneh.

Tudi on je Egipčan, ime mu je Ezzeldin Bahader, tako Miuri kot El-Hadaryju pa bi bil lahko oče. In kaj je uspelo temu dedku, ki ima že štiri vnuke? Zaigral je na nogometni tekmi tretje egipčanske lige in takoj ob debiju zadel. Nič čudnega, če možakar ne bi imel 75 let! Seveda je postal najstarejši nogometaš vseh časov, a bo moral za vpis v Guinessovo knjigo rekordov zaigrati vsaj še na eni tekmi, kot velevajo pravila tega almanaha rekordnih dosežkov, ki izhaja že od leta 1995.

Kar je pri zgodbi tega vitalnega dedka najbolj neverjetno, pa je to, da je pri 75 letih sploh prvič zaigral na pravi nogometni tekmi. Nad nogometom se je navduševal vse od mladih nog, ko je z žogo tekal po ulicah Kaira, a vse do zdaj ni dobil priložnosti za debitantski nastop, čeprav je prošnjo naslovil na številne klube. Do prejšnjega tedna je čakal priložnost, potem pa so njegovi prošnji ugodili pri klubu z zanimivim imenom, 6 Oktober.

"Dobro za egipčanski nogomet je, da bomo dobili nogometaša, ki se bo vpisal v Guinessovo knjigo rekordov. Ponosni smo na to, da je naš član," je ob tem povedal trener omenjenega kluba Ahmed Abdel Ghany.

Kaj menite o 75-letnem egipčanskem nogometašu?

  • Kapo dol, neverjeten je
    20,15 %
    53 glasov
  • Zelo je nadarjen. Kdo ve, mogoče kdaj zaigra za Barcelono.
    8,37 %
    22 glasov
  • Njegova zgodba je navdihujoča. Jutri zjutraj dedka peljem v pisarno Milana Mandarića.
    22,05 %
    58 glasov
  • Nič posebnega. Za NK Maribor bi bil dober, za NK Bravo pa že ne.
    44,49 %
    117 glasov
  • Lahko zabije gol s strelom prek glave? Ne? Potem me ne zanima ...
    4,94 %
    13 glasov
Oddanih 263 glasov

Nesrečni Poljak je med tekmo nokavtiral kar samega sebe

Dogodek sicer ni najbolj svež, a je po spletu zakrožil prejšnji teden, glavni junak posnetka, ki vas bo nasmejal, pa je kapetan poljskega prvoligaša Wisle Plocka Bartlomiej Sielewski. Poglejte, kaj je 35-letnemu izkušenemu nogometašu, ki barve Wisle brani že več kot desetletje, uspelo.

Pri eni izmed akcij je v nasprotnikovem kazenskem prostoru želel priti do strela. No, saj tudi je prišel, a na njegovo žalost ni zadel žoge, ampak svojo glavo in nokavtiral samega sebe. Nič čudnega, da igra v obrambi, ne v napadu. Če bi bilo obratno, bi bil verjetno precej pogosto na obisku pri zobozdravniku ...

Nemški vratar je na eni tekmi obranil kar pet enajstmetrovk

Nemški četrtoligaš Saarbrücken je prišel do enega od največjih uspehov v svoji zgodovini in se prejšnji teden uvrstil v polfinale nemškega pokala, potem ko je v četrtfinalu po enajstmetrovkah izločil prvoligaša Fortuno iz Düsseldorfa. Če kdaj, potem najboljšega posameznika tekme ni bilo težko izbrati tokrat. V tekmi, ki se je po rednem delu in podaljških končala z izidom 1:1, Saarbrücken pa je napredoval, potem ko je pri enajstmetrovkah zmagal s 7:6, je namreč blestel domači vratar Daniel Batz.

Devetindvajsetletnemu vratarju je namreč uspelo nekaj, kar v zgodovini tega tekmovanja, odkar v njem vodijo podrobno statistiko, ni uspelo nikomur. Na eni tekmi je obranil kar pet enajstmetrovk. Eno v rednem delu tekme, štiri pa pri izvajanju enajstmetrovk. Poglejte, kako mu je uspelo.

Kaj pravite o podvigu vratarja Saarbrückna?

  • Sijajno, česa takega še nisem videl!
    86,55 %
    296 glasov
  • Zelo dobro, ampak ... A res ni mogel obraniti še tiste šeste?
    7,02 %
    24 glasov
  • Nič takega, le srečno naključje.
    6,43 %
    22 glasov
Oddanih 342 glasov

Rojstnodnevna torta za branilca PSG, ki vas bo nasmejala

Prejšnji teden je 27. rojstni dan praznoval španski branilec francoskega prvaka PSG Juan Bernat. Na nekdanjega nogometaša Bayerna Münchna in Valencie, ki je v Pariz prišel pred letom in pol, v garderobi bogatega pariškega nogometnega kluba ob osebnem prazniku niso pozabili niti njegovi soigralci, zanj so pripravili prav posebno torto.

Morda zato, ker so se spomnili v zadnjem hipu, morda zaradi tega, ker so se želeli z njim pošaliti, a pri "izdelavi" torte so improvizirali, to pa storili na precej enostaven način. In očitno jim je uspelo. Bernata so pošteno nasmejali, z videom, ki se je hitro pojavil na spletu, pa v smeh spravili še številne nogometne navdušence z vsega sveta. Poglejte, zakaj.

Si tudi vi za rojstni dan želite podobne torte?

  • Seveda, zakaj pa ne. Pošteno bi se nasmejal(a).
    53,38 %
    71 glasov
  • Sam sem imel nazadnje povsem enako!
    8,27 %
    11 glasov
  • Bi, ampak namesto pomaranč bi imel lubenici.
    18,80 %
    25 glasov
  • Zelo vulgarno. Ni mi všeč.
    19,55 %
    26 glasov
Oddanih 133 glasov

Tekma, ob kateri so se naježili nogometni romantiki

Prejšnji teden je bila v Bogoti v Kolumbiji na sporedu prijateljska tekma, ob kateri je bilo toplo pri srcu številnim nogometnim romantikom. Udarili sta se ekipi legend Barcelone in Kolumbije. Imena, kot so Hristo Stoičkov, Rivaldo, Carles Puyol, Vitor Baia, Juliano Belletti, Javier Saviola in še nekateri na eni strani, na drugi pa Carlos Valderrama, Rene Higuita, Ivan Cordoba, Farid Mondragon in še nekateri legendarni nekdanji kolumbijski nogometaši.

Ni kaj, pogled na igrišče je poskrbel, da se je naježil marsikateri nogometni navijač, ki je lahko užival v mojstrovinah legend svetovnega nogometa. In kakšen je bil na koncu rezultat? Prijateljskih 1:1, kot se spodobi. Za Barcelono je po podaji Stoičkovega zadel Saviola, ki je barve katalonskega nogometnega velikana branil med letoma 2001 in 2007, za domače pa nekdanji dolgoletni kolumbijski reprezentant, ki je vso kariero prebil v Južni Ameriki, vezist Giovanni Hernandez.

Oglejte si nekaj utrinkov s prijateljske tekme za nogometne sladokusce:

Ste se ob ogledu posnetkov s tekme legend Barcelone in Kolumbije naježili tudi vi?

  • Da, počutim se kot jež.
    11,76 %
    20 glasov
  • Lepo je spet videti take legende na igrišču.
    40,00 %
    68 glasov
  • Kakšne legende neki? Kje je Sebastjan Cimirotić?!
    37,06 %
    63 glasov
  • Nisem, ker se ne morem, saj se redno depiliram.
    11,18 %
    19 glasov
Oddanih 170 glasov

Izvajanje kota, kot ga še niste videli

Bayern je v odlični formi. Nanizal je kar šest zmag v vseh tekmovanjih in zabeležil kar deset zmag v zadnjih 11 tekmah, ki jih je odigral. Z odličnim nizom so Bavarci nadaljevali tudi prejšnji teden. V nedeljo so v prvenstvu premagali Augsburg z 2:0 in povišali prednost na vrhu lestvice na štiri točke pred najbližjim zasledovalcem, v torek pa so se z zmago z 1:0 nad velikim tekmecem Schalkejem uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja.

Prav na tem derbiju v Gelsenkirchnu pa je eden od glavnih zvezdnikov Bayerna, ki za Bavarce igra že več kot desetletje in je z njimi osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, Thomas Müller, poskrbel za akcijo, ob kateri je pošteno nasmejal. Očitno tudi svoje delodajalce, ti so se na Twitterju odločili deliti akcijo, ki mu je "uspela". "Thomas Müller – mož številnih talentov. Samo za izvajanje kotov ne," so zapisali na Twitterjevem računu nemškega nogometnega pokala in delili video kota, ki ga je izkušeni vezist izvajal. Oziroma mu ga ni uspelo izvesti, če smo povsem pošteni … Poglejte, kaj se je zgodilo.

Kaj pravite na izvajanje kota Thomasa Müllerja?

  • Izvajal je odlično, a ga soigralci enostavno niso razumeli.
    47,40 %
    91 glasov
  • Se zgodi tudi najboljšim.
    30,21 %
    58 glasov
  • Osmešil se je.
    7,29 %
    14 glasov
  • Sramota. In to je profesionalni nogometaš?!
    15,10 %
    29 glasov
Oddanih 192 glasov

Zvezdnik Tottenhama izgubil živce in želel obračunati z navijačem

Tottenham je sredi tedna v pokalu FA po enajstmetrovkah izgubil z Norwich Cityjem pred svojimi navijači, a ni bil nov poraz Londončanov tisto, zaradi česar je bilo dogajanje na novem štadionu Tottenhama v središču pozornosti. Po koncu tekme se je namreč zgodil incident. Zakaj natanko, uradno še ni znano, a ko je odhajal z igrišča, je zvezdnik Tottenhama Eric Dier nenadno zamenjal smer in namesto proti garderobi skočil na tribuno, preskočil nekaj vrst in poskušal fizično obračunati z enim od navijačev, ki naj bi ga žalil.

K sreči najhujšega ni bilo, saj so 40-kratnega angleškega reprezentanta ustavili nekateri izmed gledalcev na tribuni, na kateri se sicer zbirajo tudi družine nogometašev. Pa čeprav omenjeni očitno ne preveč vljudni navijač ni odnehal in je izkušenemu vezistu pokazal tudi sredinca.

Seveda so morali pri Tottenhamu po koncu tekme govoriti tudi o tem. "Dier je naredil nekaj, česar profesionalci ne bi smeli narediti, a v teh okoliščinah bi podobno ravnal vsak," je po tekmi v bran svojemu nogometašu stopil Jose Mourinho, a kazni Dier kljub vsemu ne bo ušel. Verjetno ga čaka precej visoka denarna kazen in tudi kakšna tekma ali več suspenza.

Kaj se je zgodilo po koncu tekme v Londonu?

Bi moral biti Eric Dier kaznovan?

  • Ne. Ravnal je povsem pravilno.
    78,16 %
    136 glasov
  • Da, ampak zgolj denarno.
    10,34 %
    18 glasov
  • Da, moral bi dobiti vsaj enoletno prepoved igranja nogometa.
    11,49 %
    20 glasov
Oddanih 174 glasov

Trener Barcelone se je moral zaradi svojega pomočnika opravičiti

Barcelona je v soboto dobila derbi proti Real Sociedadu in se, potem ko je Real v nedeljo izgubil pri Betisu, vrnila na vrh prvenstvene lestvice, a na Nou Campu in okoli njega je bilo v prvih dneh prejšnjega tedna precej vroče. Predvsem zaradi poraza z 0:2 proti Realu na el clasicu v Madridu, malo pa tudi zaradi videoposnetka dogajanja ob igrišču z najbolj spektakularnega derbija, kar ga premore nogomet. Kaj se je dogajalo?

Pomočnik glavnega trenerja Eder Sarabia je med el clasicom skakal in se drl, vse skupaj pa so posnele televizijske kamere in iz tega naredile veliko zgodbo. "Antoine, to mora biti gol, j***m ti m***er!", "Ne dela nič od tega, kar bi moral delati! Zdaj kar naenkrat strelja, namesto da bi podal" in še podobne stavke je ob igrišču izustil Sarabia in se, kot so menili številni španski mediji, vedel povsem neprimerno, zaradi tega pa naj bi se znašel tudi na udaru nekaterih zvezdnikov Barcelone. Verjetno predvsem Antoina Griezmanna, ki so mu bile omenjene opazke namenjene.

"Malce kočljivo je, ko take stvari pridejo v medije. Ne moremo ves dan preživeti z dlanjo na ustih. Je pa res, da sedimo na klopi kluba, katerega čast moramo braniti. Sarabia ni ravnal pravilno, zaradi česar smo tudi že opravičili. Bilo je nekaj besed, ki jih, ko delaš v tako velikem klubu, ne bi smelo biti. Sarabia je vročekrven fant, a ni mislil nič slabega," je početje svojega najožjega sodelavca v dneh po el clasicu opravičeval tudi trener Barcelone Quique Setien.

Kaj se je dogajalo?

Kaj pravite o obnašanju pomočnika trenerja Barcelone?

  • Nič takšnega. To se dogaja na vsaki tekmi.
    51,97 %
    79 glasov
  • Še premalo glasen je bil. Kakšnemu od zvezdnikov Barcelone bi moral prisoliti zaušnico.
    36,18 %
    55 glasov
  • Lahko bi bil malo bolj pazljiv, ko ima opravka s takšnimi zvezdniki.
    5,26 %
    8 glasov
  • Ga še niso odpustili? Morali bi ga. Takoj!
    6,58 %
    10 glasov
Oddanih 152 glasov

Iz nogometnega zvezdnika Reala se zaradi Luke Dončića norčuje ves svet

O tem, da je bil Eden Hazard, za katerega je Real Madrid lani poleti odštel sto milijonov evrov, prejšnji teden na operaciji v Dallasu in je obiskal tudi eno izmed tekem tamkajšnjega NBA moštva Dallas Mavericks, ob tem pa se spoznal z Luko Dončićem, smo že pisali.

Je pa to srečanje 201 centimeter visokega košarkarskega zvezdnika iz Slovenije in 175 centimetrov visokega belgijskega nogometnega zvezdnika, ki spada med najboljše nogometaše na svetu, poskrbelo, da je Hazard postal tarča posmeha. Zaradi svoje višine. Sicer niti ni tako majhen, a ob Dončiću in predvsem po tem, ko je v soboto prišel 221 centimetrov visoki Boban Marjanović, je bil videti kot vrtni palček. In nastale so šale, ki so hitro zakrožile po spletu …

Srečanje Luke Dončića in Edena Hazarda:

Norčevanje na račun Edena Hazarda in njegove višine:

Eden Hazard | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Eden Hazard | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Kaj pravite o srečanju Edena Hazarda in Luke Dončića?

  • Belgijec je kot majhen že med nogometaši, kaj šele košarkarji ...
    7,17 %
    19 glasov
  • Najprej sem se ustrašil, da je Dončić že očka.
    6,04 %
    16 glasov
  • Nič takšnega. Tudi jaz bi bil ob Dončiću videti povsem enako.
    71,70 %
    190 glasov
  • Hazard? Mislil sem, da si je Dončić za srečo omislil vrtnega palčka.
    15,09 %
    40 glasov
Oddanih 265 glasov
Ne spreglejte