Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2022,
1.56

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Katar 2022 SP 2022 v nogometu Francija Christopher Nkunku

Sreda, 16. 11. 2022, 1.56

1 leto, 5 mesecev

Christopher Nkunku

Smola pa taka! Francoski zvezdnik zaradi hude poškodbe ostal brez Katarja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Christopher Nkunku | Christopher Nkunku je zapuščal torkov trening v bolečinah. | Foto Reuters

Christopher Nkunku je zapuščal torkov trening v bolečinah.

Foto: Reuters

Francoska nogometna reprezentanca je le nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju doživela nepričakovan udarec. Christopher Nkunku, napadalec RB Leipziga in eden najdražjih francoskih reprezentantov (po oceni Transfermarkta je njegova tržna vrednost 80 milijonov evrov), je na torkovem treningu utrpel tako hudo poškodbo levega kolena, da ne bo mogel nastopiti na največjem tekmovanju.

Slovenija : Romunija slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško
Sportal Slovenija zmagala v Romuniji, petarda Srbije, poraz Belgije

Izbranci Didierja Deschampsa bodo v Katarju naslov svetovnega prvaka branili brez najboljšega strelca nemškega prvenstva Christopherja Nkunkuja. Za napadalca Leipziga, ki si deli klubsko slačilnico tudi z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom in je v tej sezoni v prvenstvu dosegel že 12 zadetkov, je bil usoden trk z mladim zveznim igralcem madridskega Reala Eduardom Camavingo.

Francoska nogometna zveza (FFF) je že predala zdravniške izvide Mednarodni nogometni zvezi (FIFA), Francozi pa so za poškodovanega nogometaša že našli zamenjavo. V Katarju bo igral Randal Kolo Muani. Triindvajsetletnik je trenutno na Japonskem z Eintrachtom, galskim petelinom se bo v Dohi pridružil v četrtek zjutraj.

O tem, na kako močno zasedbo sicer računa selektor Francije, priča podatek, da se bodo v boj za igralne minute na SP podali aktualni dobitnik zlate žoge Karim Benzema, veliki zvezdnik PSG Kylian Mbappe, eden izmed junakov zadnjega finala SP Antoine Griezmann, prebujeni as Barcelone Ousmane Dembele, izkušeni član Milana Olivier Giroud, nogometaš Bayerna Kingsley Coman in Marcus Thuram, sin nekdanjega francoskega zvezdnika Liliama Thurama, sicer napadalec Borussie Mönchengladbach. Konkurenca za mesto v napadu svetovnih prvakov je tako izjemna tudi ob odsotnosti Nkunkuja, namesto katerega bi lahko vskočil kateri izmed omenjene četverice Wissam Ben Yedder (Monaco), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Martin Terrier (Rennes) in Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt).

Napadalec Leipziga bo zaradi poškodbe odstopil mesto na seznamu udeležencev SP 2022 nekomu drugemu. | Foto: Reuters Napadalec Leipziga bo zaradi poškodbe odstopil mesto na seznamu udeležencev SP 2022 nekomu drugemu. Foto: Reuters

Francija se bo danes odpravila v Doho, kjer bo opravila sklepne priprave. V skupini D se bo pomerila z Dansko (tudi tekmico Slovenije v kvalifikacijah za Euro 2024), Tunizijo in Avstralijo.

Sadio Mane
Sportal Bojazen se je uresničila: Senegal brez Maneja
Nemčija Katar 2022
Sportal Sploh se še ni začelo, pa je v Katarju že padel rekord!
Argentina Lionel Messi
Sportal Messi presenetil s svojo izjavo
Sportal Jasno pokazal, kaj si misli o besedah Ronalda? #video
Virgil van Dijk Katar 2022
Sportal Nizozemci zbirajo denar za delavce migrante na SP: Nihče ni spregledal dejstva ...
Ne spreglejte