Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2023,
19.30

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Newcastle United Brighton Tottenham Chelsea Arsenal Liverpool Manchester United Manchester City angleško prvenstvo

Nedelja, 24. 9. 2023, 19.30

7 mesecev

Angleško prvenstvo, 6. krog

Odličen derbi v Londonu, Chelseaju spodrsnilo, Liverpool diha za vrat Cityju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Arsenal - Tottenham | V Londonu sta se  Arsenal in Tottenham razšla brez zmagovalca. Heung-Min Son je zabil dva gola. | Foto Reuters

V Londonu sta se Arsenal in Tottenham razšla brez zmagovalca. Heung-Min Son je zabil dva gola.

Foto: Reuters

Vodilni Manchester City je v šestem krogu angleškega prvenstva v soboto zabeležil še šesto zmago. Sinjemodri so z 2:0 ugnali Nottingham Forest, med strelce pa se je znova vpisal tudi Erling Haaland. Do zmage je prišel tudi Manchester United, ki je z 1:0 odpravil Burnley. V nedeljo je bil v ospredju severnolondonski derbi, Arsenal je gostil Tottenham, odlična tekma pa se je končala brez zmagovalca (2:2). Chelseaju je na domači zelenici spodrsnilo proti Aston Villi, Liverpool pa je s 3:1 premagal West Ham in zaostaja le dve točki za vodilnim Cityjem. Na zadnji tekmi kroga je Newcastle z 8:0 ponižal Sheffield. Gole je doseglo osem različnih nogometašev.

Haaland
Sportal Fotografija, ki je šokirala in nasmejala svet

Arsenal - Tottenham | Foto: Reuters Foto: Reuters Na stadionu Emirates je potekal veliki severnolondonski prestižni spektakel med Arsenalom in Tottenhamom, na katerem pa so gostje pogrešali Ivana Perišića. Hrvat bo zaradi hude poškodbe kolena odsoten najverjetneje do konca sezone, topničarji, ki so se vrnili v ligo prvakov in navdušili proti PSV Eindhovnu (4:0), so želeli z zmago zadržati položaj pri vrhu.

Topničarji so pritisnili od začetka tekme in bili v 26. minuti nagrajeni z golom. Zabili pa so si ga kar gostje sami, ko je pred vrati gostov in predložku Bukaya Sakaja nerodno posredoval Christian Gabriel Romero in žogo poslal v svojo mrežo. A to je zbudilo nogometaše Tottenhama, ki so nato v lovu za izenačenjem popadli obrambo Arsenala. V 42. minuti se je ta zlomila in Heung-Min Son je poskrbel, da se je prvi polčas končal z neodločenih 1:1.

Arsenal, navijači | Foto: Reuters Foto: Reuters Izjemna bitka se je nadaljevala tudi v drugem polčasu in spet so se prvi veselili navijači Arsenala. Za 2:1 je v 54. minuti z enajstih metrov poskrbel Bukayo Saka, še preden pa so se domači nogometaši dobro poveselili vodstva, pa tega že ni bilo več. Tottenham je izvedel bliskovit napad in James Maddison je z odlično podajo zaposlil kapetana Sona, ta pa je hladnokrvno zabil za izenačenje na 2:2. Arsenal je do konca tekme močno pritiskal in lovil zmago, a do spremembe izida ni prišlo.

Ivan Perišić
Sportal Hud udarec za Hrvata

Chelsea, ki v tej sezoni ne igra v Evropi, je v nedeljo gostil Aston Villo, ki je v četrtek presenetljivo izgubila z varšavsko Legio (2:3). Londončani so izgubili z 0:1. Liverpool, ki je četrtek v Linzu po hudem boju ugnal LASK (3:1) v ligi Evropa, pa je gostil ambiciozni londonski West Ham. Po prvem polčasu je bilo še izenačeno (1:1), v drugem pa so rdeči zagospodarili na svoji zelenici in se po zadetkih Nuneza in Dioga Jote veselili zanesljive zmage. 

Erling Braut Haaland je v tej sezoni premier lige dosegel že osem zadetkov. | Foto: Reuters Erling Braut Haaland je v tej sezoni premier lige dosegel že osem zadetkov. Foto: Reuters

Manchester City je v svojem šestem dejanju v novi sezoni glavnino dela opravil že v prvih minutah dvoboja. Že v sedmi minuti je proti Nottingham Forrestu v polno meril Phil Foden, sedem minut kasneje pa je na 2:0 povišal Erling Haaland, ki je v tej sezoni že pri osmih zadetkih. Zasedba Pepa Guardiola je moral sicer celoten drugi polčas odigrati z deseterico, saj je Rodri prejel rdeči karton, potem ko so mu povsem popustili živci in je za vrat prijel Morgana Gibbsa-Whita. Španski nogometaš bo tako verjetno dobil kazen prepovedi dveh tekem, kar pomeni, da bo skoraj zagotovo prisiljen izpustiti tudi derbi z Arsenalom 8. oktobra.

City, ki ga mučijo poškodbe (med tednom je ostal še brez Bernarda Silve), je imel nekaj priložnosti za višjo zmago, a je bil njihov trener Pep Guardiola zadovoljen tudi s takim razpletom. Najlepšo priložnost za goste je zapravil Taiwo Awoniyi.

Ranjeni Manchester United, ki ima ogromno težav s poškodbami, zaradi njih je med tednom trener Erik ten Hag na gostovanju v Münchnu (2:4) pogrešal kar 12 igralcev, je gostoval pri Burnleyju, in z 1:0 prišel do tretje zmage v sezoni. Edini gol na srečanju je v 45. minuti dosegel Bruno Fernandes. United je s tem prekinil niz treh zaporednih porazov v vseh tekmovanjih.

Manchester United je po treh zaporednih porazih v vseh tekmovanjih prišel do zmage. | Foto: Reuters Manchester United je po treh zaporednih porazih v vseh tekmovanjih prišel do zmage. Foto: Reuters

Angleško prvenstvo, 6. krog:

Sobota, 23. september:

Nedelja, 24. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Haaland (Man City)
5 - Son Heung-Min (Tottenham),
4 – Edouard (Crystal Palace), Ferguson (Brighton), Mbeumo (Brentford), Bowen (West Ham), Wilson (Newcastle)
3 – Awoniyi (Nottingham), Hee-Chan Hwang (Wolves), March (Brighton), Wilson (Newcastle), Salah (Liverpool), Mitoma (Brighton), Saka (Arsenal), Nunez (Liverpool), Solanke (Bournemouth), Isak (Newcastle)

Martin Odegaard
Sportal Odegaard podaljšal z Arsenalom
Arsenal, Leandro Trossard
Sportal Arsenal boljši od Evertona, Man City in Liverpool sta se igrala z ognjem, Chelsea le do točke
Bayern München
Sportal V Münchnu se je kresalo, presenečenje za podprvake
Ne spreglejte