Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
20.06

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Arsenal Chelsea Tottenham Erling Haaland Manchester United Manchester City Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 17. 9. 2023, 20.06

7 mesecev, 1 teden

Angleško prvenstvo, 5. krog

Arsenal boljši od Evertona, Man City in Liverpool sta se igrala z ognjem, Chelsea le do točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Arsenal, Leandro Trossard | Leandro Trossard je zadel za zmago Arsenala v Liverpoolu. | Foto Reuters

Leandro Trossard je zadel za zmago Arsenala v Liverpoolu.

Foto: Reuters

Po reprezentančnem premoru je spet pestro tudi na Otoku. Chelsea je danes brez golov remiziral na gostovanju pri Bournemouthu, drugi londonski velikan Arsenal pa je zmagala na gostovanju pri Evertonu. V soboto sta Liverpool in Manchester City po zaostanku z 0:1 prišla do zmage. Manchester United je na Old Traffordu klonil proti neugodnemu Brightonu. Velika drama se je odvila v Londonu, kjer je Tottenham najprej v 98. minuti prek Richarlisona izenačil, v 10. minuti sodnikovega podaljška pa je Kuluševski kronal premoč proti Sheffield Unitedu.

Josep Guardiola
Sportal Guardiola po operaciji hrbta znova za krmilom Manchester Cityja

Aktualni prvak Manchester City tudi po petem krogu ostaja stoodstoten. Sinjemodri so sicer po zadetku Jamesa Ward-Prowsa v 36. minuti zaostajali z 0:1 proti West Hamu, a so v drugem polčasu poskrbeli za preobrat. Že takoj na uvodu v drugi polčas je zadel Jeremy Doku, zatem pa sta za novo zmago zasedbe Pepa Guardiole zadela še Bernanrdo Silva in Erling Haaland, ki je v tej sezoni že pri sedmih zadetkih.

Erling Haaland je potrdil zmago Manchester Cityja. V tej sezoni je že pri sedmih zadetkih. | Foto: Guliverimage Erling Haaland je potrdil zmago Manchester Cityja. V tej sezoni je že pri sedmih zadetkih. Foto: Guliverimage

Po povsem enakem scenariju je slavil tudi Liverpool, ki je s 3:1 zmagal na gostovanju pri Wolvesih. Že v sedmi minuti je za gostitelje zadel Hee-Chan Hwang, a so Liverpool v drugem polčasu rešili Cody Gakpo, Andrew Robertson, že v sodnikovem dodatku pa je avtogol dosegel še Hugo Bueno.

Liverpool je slavil s 3:1. | Foto: Reuters Liverpool je slavil s 3:1. Foto: Reuters

Brighton nadigral Man United

Z najbolj "priljubljenim" rezultatom sobotnega popoldneva (3:1) se je končalo tudi srečanje Brightona in Manchester Uniteda. Rdeči vragi so zabeležili še tretji poraz v sezoni, medtem ko je Brighton še četrtič vknjižil popoln izkupiček. Za novo zmago so poskrbeli Danny Welbeck, Pascal Gross in Joao Pedro, na drugi strani pa je nato častni zadetek dosegel Hannibal Mejbri.

Za najbolj dramatično tekmo sobotnega popoldneva pa sta poskrbela Tottenham in Sheffield United. Ta je v 73. minuti povedel po zadetku Gustava Hamerja. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z zmago gostov, pa so na svoj račun prišli nogometaši Tottenhama. V 98. minuti je najprej na 1:1 poravnal Richarlison, nato pa je dve minuti kasneje za eksplozijo navdušenja med domačimi navijači poskrbel Dejan Kuluševski.

Za konec sobotnega dneva je Newcastle z 1:0 ugnal Brentford. Edini zadetek je v 64. minuti z bele pike zadel Callum Wilson.

V nedeljo sta bila na delu tudi londonska velikana Chelsea in Arsenal. Prvi je brez golov remiziral z Bournemouthom, podprvaki pa so prišli do treh točk na zahtevnem gostovanju pri Evertonu v Liverpoolu. Edini gol na tekmi je v  69. minuti zabil belgijski napadalec Leandro Trossard.

Angleško prvenstvo, 5. krog:

Sobota, 16. september:

Nedelja, 17. september:

Ponedeljek, 18. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

7 – Haaland (Man City)
4 – Edouard (Crystal Palace), Ferguson (Brighton), Mbeumo (Brentford)
3 – Awoniyi (Nottingham), Bowen (West Ham), Hee-Chan Hwang (Wolves), March (Brighton), Son Heung-Min (Tottenham), Wilson (Newcastle)
...

Lionel Messi sedma zlata žoga
Sportal Messi, Haaland in Bonmati med glavnimi kandidati za zlato žogo
Bukayo Saka
Sportal Najboljši angleški reprezentant igra za Arsenal
Manchester City
Sportal Arsenal si je privoščil Man Utd v izdihljajih srečanja
Ne spreglejte