Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 1. 2022,
17.14

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

Manchester United Tottenham Arsenal West Ham Liverpool Chelsea Manchester City Premier League angleško prvenstvo

Nedelja, 16. 1. 2022, 17.14

2 leti, 3 mesece

Angleško prvenstvo, 22. krog

Liverpool zmore tudi brez Afričanov, šov Harrisona za senzacijo v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Jack Harrison | Jack Harrison je na gostovanju v Londonu kar trikrat zatresel mrežo četrtouvršenega West Hama in popeljal Leeds United do zmage s 3:2. | Foto Reuters

Jack Harrison je na gostovanju v Londonu kar trikrat zatresel mrežo četrtouvršenega West Hama in popeljal Leeds United do zmage s 3:2.

Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola so v nedeljo, čeprav ne morejo računati na tri afriške zvezdnike, brez večjih težav doma odpravili Brentford (3:0) in se povzpeli na drugo mesto. Za vodilnim Manchester Cityjem, ki je v sobotnem derbiju ugnal Chelsea, s tekmo manj zaostajajo 11 točk. Leeds United je na krilih trikratnega strelca Jacka Harrisona v gosteh presenetil West Ham in se mu maščeval za nedaven poraz v pokalu FA. Severnolondonski derbi med Tottenhamom in Arsenalom je prestavljen.

Rafael Benitez Everton
Sportal Everton odpustil slovitega španskega trenerja

Oslabljeni Liverpool, ki zaradi afriškega prvenstva ne more računati na tri pomembne izbrance (Mohamed Salah, Sadio Mane in Naby Keita), je na Anfieldu ugnal Brentford s 3:0 in na lestvici prehitel modre iz Londona. Liverpool se je povzpel na drugo mesto, za vodilnim Manchester Cityjem s tekmo manj zaostaja 11 točk. Gostitelji so bili boljši in nevarnejši tekmec, o čemer priča tudi razmerje strelov na gol (27:6).

Maščevanje Manchester Cityja za poraz v finalu lige prvakov 

Manchester City : Chelsea 1:0 | Foto: Reuters Manchester City : Chelsea 1:0 Foto: Reuters V derbiju kroga angleške premier lige je Chelsea potreboval zmago, da bi se približal vodilnemu Manchestru Cityju. A se ni izšlo. City je bil bolj podjeten, Chelsea se je večinoma branil. V 70. minuti pa je tekmo z evrogolom odločil Kevin De Bruyne. Belgijec je svojemu nekdanjemu klubu dal gol že petič. Statistika tokrat pove veliko: streli v okvir vrat šest proti ena za Manchester City.

To je za sinjemodre že 18. zmaga v premier ligi to sezono, v vseh tekmovanjih pa so dobili zadnjih osem tekem. Z zmago 1:0 zdaj prvemu zasledovalcu Chelseaju bežijo za 13 točk. Na drugo mesto bi se zdaj lahko prebil Liverpool, ki v nedeljo igra z Brentfordom. Zdi se, da bo težko kdo ustavil City na poti do drugega zaporednega naslova angleškega prvaka (četrtega v zadnjih petih letih).

Haaland meditacija
Sportal Zakaj Haaland, Salah in Ronaldo izvajajo jogo?

Manchester United igra brez Ronalda

Bruno Fernandes je zabil dva gola za Manchester United. | Foto: Reuters Bruno Fernandes je zabil dva gola za Manchester United. Foto: Reuters V postavi Manchester Uniteda (niti na klopi) proti Aston Villi ni bilo ne Cristiana Ronalda ne Marcusa Rashforda. Začel pa je najstnik Anthony Elanga. Uradno zaradi manjše težave z mišico 36-letni Ronaldo ni igral že v ponedeljek na pokalni tekmi z Aston Villo. Neuradno pa sta trener Ralf Rangnick in Ronaldo na bojni nogi. Rashford je izostal, ker ni v pravi formi. To sezono je dal na 11 tekmah premier lige le dva gola (na začetku je bil poškodovan), zadnjega konec oktobra.

Zdelo se je, da Manchester Ronalda ni prav nič pogrešal. Z dvema goloma Bruna Fernandesa so v 67. minuti vodili z 2:0. Nato pa je pri Aston Villi v igro vstopil Philippe Coutinho. V 77. minuti je podal Jacobu Ramseyju za gol za znižanje na 1:2, pet minut pozneje pa sta si še izmenjala vlogi (2:2). Villa, ki je v spodnji polovici prvenstvene lestvice, je tako prišla do točke.

Philippe Coutinho je Aston Villi prinesel preobrat proti Manchestru Unitedu. | Foto: Reuters Philippe Coutinho je Aston Villi prinesel preobrat proti Manchestru Unitedu. Foto: Reuters

Tudi Anthony Martial preživlja težke čase v Unitedu. Na obračun z Aston Villo v Birmingham ni potoval. Trener Ralf Rangnick je po tekmi dejal, da je pot zavrnil, kar pa sam nogometaš zanika. "To, da nisem hotel potovati v Birmingham, ni res, Kaj takega ne bi nikoli storil. Preveč spoštujem klub in navijače. Tukaj sem sedem let, nikoli mi ni padlo na pamet, da bi zavrnil igranje," je dejal 26-letni Francoz, ki je zadnjič na tekmi nastopil 2. decembra lani. Jasno je, da si zaradi statusa pri nemškem trenerju, ki mu sploh še ni ponudil priložnosti, želi zapustiti klub, a je z njim pogodbeno vezan do leta 2024.

Jeza Tottenhama zaradi prestavljene tekme

Nedeljski derbi med Tottenhamom in Arsenalom je prestavljen na željo slednjih. Topničarji so namreč zaradi okužb s koronavirusom, poškodb in udeležbe na afriškem pokalu narodov brez 12 nogometašev. Tekmo so prestavili manj kot 24 ur pred predvidenim začetkom. Tottenham ni bil niti najmanj zadovoljen. Vodstvu tekmovanja očitajo dvojna merila pri prestavljanju tekem, potem ko njihove prošnje, ko so želeli prestaviti tekmo z Leicesterjem, niso odobrili. Obenem pa je uradno pri Arsenalu pozitiven samo en nogometaš (Martin Odegaard). Tekme pa naj bi se prestavljale samo zaradi bolezni covid-19.

Bojan Jokić
Sportal Kaj se dogaja z nesojenim slovenskim rekorderjem?

Angleško prvenstvo, 22. krog:

Petek, 14. januar:
Brighton : Crystal Palace 1:1 (0:0)
Andersen 87./ag; Gallagher 69.
Gross (Brighton) je v 38. minuti zapravil 11-m

Sobota, 15. januar:
Manchester City : Chelsea 1:0 (0:0)
De Bruyne 70.

Newcastle United : Watford 1:1 (0:0)
Sain-Maximin 49.; Pedro 88.

Norwich City : Everton 2:1 (2:0)
Keane 16./ag, Idah 18.; Richarlison 60.

Wolverhampton : Southampton 3:1 (1:0)
Jimenez 37./11m, Coady 59., Traore 91.; Ward-Prowse 84.

Aston Villa : Manchester United 2:2 (0:1)
Ramsey 77., Coutinho 82.; Fernandes 6., 67.

Nedelja, 16. januar:
Liverpool : Brentford 3:0 (1:0)
Fabinho 44., Oxlade-Chamberlain 69., Minamino 77.

West Ham : Leeds 2:3 (1:2)
Bowen 34., Fornals 52.; Harrison 10., 37., 60.

Prestavljeno:
Burnley - Leicester City
Tottenham - Arsenal

Lestvica strelcev:

16  Salah (Liverpool), 
10 – Jota (Liverpool),
9 – Vardy (Leicester),
8 – Antonio (West Ham), Dennis (Watford), Mane (Liverpool), Raphinha (Leeds), Ronaldo (Manchester United), Smith-Rowe (Arsenal), Son (Tottenham), 
– Fernandes (Manchester United), Gallagher (Crystal Palace), Maupay (Brighton), Mount (Chelsea), Silva (Manchester City), Sterling (Manchester City)
... 

Ne spreglejte