SiolNET. Sportal Nogomet
7,67

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Dvoumno sporočilo za javnost

Afera Jan Oblak: sporočilo NZS, ob katerem se poraja kopica vprašanj

7,67

termometer

Jan Oblak | Takole je Jan Oblak marca letos prišel na zbor reprezentance. Potem ga ni bilo več. | Foto: Žiga Zupan/Sportida
Takole je Jan Oblak marca letos prišel na zbor reprezentance. Potem ga ni bilo več. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pri Nogometni zvezi Slovenije so potrdili, da se je predsednik Radenko Mijatović sestal z Janom Oblakom, tega na zadnjih dveh reprezentančnih akcijah, čeprav je za Atletico Madrid igral, ni bilo. Iz besed, ki so jih zapisali v sporočilu za javnost, je mogoče sklepati, da bo daleč najbolj cenjeni slovenski nogometaš za Slovenijo še igral, a lahko med vrsticami dvoumno zapisanega sporočila razberemo še marsikaj drugega.

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič Sportal Predsednik NZS jasno potrdil: Menjave selektorja ne bo!

Izjava za javnost NZS:

Radenko Mijatović je bil v Madridu. | Foto: Vid Ponikvar Radenko Mijatović je bil v Madridu. Foto: Vid Ponikvar "Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je v Madridu sestal z igralcem Janom Oblakom.

Oblak je na sestanku, ki je potekal korektno in v prijetnem vzdušju, predstavil svoj pogled na reprezentanco in pojasnil razloge za svojo odsotnost na reprezentančnem zboru.
Na sestanku je Oblak predsedniku NZS pojasnil ozadje začetka sodelovanja z novim selektorjem ter svoje videnje postopka in načina imenovanja kapetana. Igralec je povedal, da v nobenem primeru ni zahteval kapetanskega traku, bil pa ga je pripravljen sprejeti z veliko častjo in odgovornostjo, ko mu je bil le-ta ponujen s strani selektorja. Po zagotovilih Oblak svoje udeležbe na reprezentančnem zboru ni nikoli pogojeval s tem, da bi bila vloga kapetana zaupana prav njemu. Poudaril je, da je bila njegova odsotnost na reprezentančnem zboru posledica njegovega zdravstvenega stanja.

Igralec in klub sta namreč predsedniku NZS predstavila zdravstveno stanje oziroma stanje poškodbe Oblaka, zaradi katere so zvezo zaprosili, da se igralca oprosti udeležbe na jesenskem reprezentančnem ciklu. Iz razgovora je bilo razvidno, da ima Oblak veliko željo spisati uspešno zgodbo s slovensko reprezentanco in verjame, da se je slovenska reprezentanca prek kvalifikacij za Evropsko prvenstvo sposobna uvrstiti na to veliko tekmovanje.

NZS in strokovno vodstvo A-reprezentance sta tako osredotočena na prihajajoče tekme v UEFA Ligi narodov. Prva tekma bo 13. oktobra z reprezentanco Norveške, sledi pa ji domača tekma 16. oktobra v Stožicah z reprezentanco Cipra."

Kdo je kriv za afero Jan Oblak?

 • Jan Oblak 415 glasov
  32,88%
 • Tomaž Kavčič 203 glasov
  16,09%
 • NZS 644 glasov
  51,03%
Oddanih 1262 glasov

Takole, kot piše zgoraj, so zapisali v nekoliko dvoumnem sporočilu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, ki je bilo objavljeno danes, in dali vedeti, da bo Jan Oblak v prihodnosti za Slovenijo še zagotovo igral, se pa ob zapisanem poraja kar precej vprašanj, na katera nismo dobili odgovorov:

 • kakšno je ozadje sodelovanja z novim selektorjem,
 • je kapetanski trak težava ali ne,
 • zakaj je Jan Oblak za Atletico vseskozi igral, za reprezentanco pa ni mogel,
 • mar svojo vrnitev pogojuje z odhodom zdajšnjega selektorja Tomaža Kavčiča.

Vprašanje pa je tudi:

 • ali bo oktobra, ko Slovenijo v ligi narodov čakata tekmi proti Norveški in Cipru, igral.
Jan Oblak Sportal Jan Oblak. Ne po Luki Dončiću, zgleduj se po Zlatku Zahoviću!

Bo zvezdnik madridskega Atletica že oktobra spet z reprezentanco? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Bo zvezdnik madridskega Atletica že oktobra spet z reprezentanco? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ko je postalo znano, da ne bo kapetan, se je umaknil

Naj spomnimo. Oblak je bil marca lani, ko je novi selektor Tomaž Kavčič debitiral na klopi Slovenije na prijateljskih tekmah proti Avstriji in Belorusiji, z reprezentanco, a so z NZS na dan tekme v Celovcu sporočili, da ne bo branil zaradi zdravstvenih težav. Tik pred tem je selektor naznanil, da bo novi kapetan Slovenije Bojan Jokić.

Tomaž Kavčič Sportal Slovenska nogometna sramota, selektor, ogledalo in ...

Oblak je pred tem in pozneje za Atletico vseskozi branil. Tako je bilo tudi pred in po junijski prijateljski tekmi v Črni gori kot tudi pred septembrskimi tekmami lige narodov proti Bolgariji in Cipru in njih.

Po naših informacijah je selektor Kavčič sicer pripravljen na to, da pozabi na vse nesporazume in Oblaka pozdravi nazaj v reprezentanci.

Kaj menite o reprezentančnih odpovedih Jana Oblaka?

 • Odločil se je pravilno, očitno je res poškodovan 110 glasov
  7,14%
 • Očitno noče igrati za Slovenijo, naj ga selektor za vedno prečrta 342 glasov
  22,19%
 • Treba je čim prej razrešiti nesoglasja, Slovenija ga potrebuje 1089 glasov
  70,67%
Oddanih 1541 glasov
Jan Oblak Sportal Jan Oblak: V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram #video Radenko Mijatović NZS Sportal Predsednik NZS se je pol ure pogovarjal z Janom Oblakom Radenko Mijatović Tomaž Kavčič Sportal Predsednik NZS spregovoril o usodi selektorja Kavčiča Zlatko Zahović Sportal Zlatko Zahović ima rešitev za slovensko reprezentanco Tomaž Kavčič Sportal Težke besede legende, ki se ji slovenski selektor smili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin