Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 9. 2018,
15.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,49

9

Natisni članek

Tomaž Kavčič Radenko Mijatović Jan Oblak Jan Oblak

Petek, 14. 9. 2018, 15.10

5 let, 7 mesecev

Radenko Mijatović potrdil, da Tomaž Kavčič ostaja selektor

Predsednik NZS jasno potrdil: Menjave selektorja ne bo!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,49

9

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič | Predsednik NZS Radenko Mijatović je potrdil, da menjave selektorja zdaj zagotovo ne bo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Predsednik NZS Radenko Mijatović je potrdil, da menjave selektorja zdaj zagotovo ne bo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Če je takoj po porazu na Cipru, drugem na drugi tekmi v ligi narodov, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović vprašanje o usodi Tomaža Kavčiča še nekoliko pustil viseti v zraku, je zdaj nedvoumno potrdil, da menjave selektorja članske nogometne reprezentance ne bo. Da bosta v Madridu skupaj s selektorjem obiskala Jana Oblaka, nam prvi mož slovenskega nogometa ni želel potrditi.

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Predsednik NZS spregovoril o usodi selektorja Kavčiča

"Zdaj so glave še vroče. Treba se je usesti, analizirati dozdajšnje igre in potem vleči prave poteze. Težko je po nekaj prijateljskih tekmah in dveh v ligi narodov govoriti o tem," je predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović povedal na Cipru takoj po nesrečnem porazu z 1:2 z avtogolom v zadnji minuti, ki se je zgodil tri dni za nesrečnim porazom proti Bolgariji v Stožicah z istim rezultatom, tako da se je Slovenija brez točk po dveh septembrskih tekmah znašla na dnu lestvice C lige narodov lige v skupini C.

Radenko Mijatović: Ne moremo menjati po petih tekmah

Prvi mož NZS ohranja mirno kri. | Foto: Vid Ponikvar Prvi mož NZS ohranja mirno kri. Foto: Vid Ponikvar "Rekel sem že na Cipru, da je po petih tekmah težko ocenjevati. Treba se je usesti in strokovno analizirati zadeve," nam je danes v krajšem telefonskem pogovoru povedal prvi mož slovenskega nogometa, nato pa na naše bolj konkretno vprašanje, ali to pomeni, da bo na jesenskih tekmah lige narodov Slovenijo še naprej vodil Tomaž Kavčič, konkretno odgovoril.

"Da. Za zdaj menjave zagotovo ne bo," je povedal Mijatović in kot predsednik NZS pet dni po boleči ciprski zaušnici, po kateri je bilo mogoče slišati številna takšna in drugačna namigovanja, tudi uradno razblinil dvome o tem, ali bo Slovenija še pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 dobila novega selektorja.

Tomaž Kavčič
Sportal Slovenska nogometna sramota, selektor, ogledalo in ...

"Ne moremo menjati po petih tekmah, od katerih nobena ni bila kvalifikacijska. Do kvalifikacij je še nekaj časa. Treba je vedeti tudi to, da je Slovenija brez treh najpomembnejših in najboljših nogometašev, to je treba vzeti v zakup. Šele ko bomo vsi skupaj, bomo videli, kje smo," je še dejal Mijatović in seveda mislil na Josipa Iličića, ki je pod vodstvom novega selektorja igral samo na prvih dveh tekmah, Kevina Kampla, ki je nastopil na treh, in seveda Jana Oblaka, ki je manjkal na vseh petih.

Bosta Jana Oblaka v Madridu obiskala skupaj s selektorjem?

Prav okoli z naskokom najbolj uveljavljenega slovenskega nogometaša ta hip in verjetno tudi vseh časov se dviguje največ prahu. Na nobeni tekmi pod vodstvom Kavčiča ni igral zaradi poškodbe, medtem ko je ves ta čas nastopal za Atletico.

Jan Oblak se je na prvem zboru novega selektorja pojavil, a ni igral. Na preostalih dveh ga ni bilo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Jan Oblak se je na prvem zboru novega selektorja pojavil, a ni igral. Na preostalih dveh ga ni bilo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sploh po tem, ko so iz madridskega kluba dan pred selektorjevo objavo seznama za zadnjo septembrsko akcijo poslali obvestilo, da ga zaradi poškodbe spet ne bo zraven, nekaj dni pozneje pa je za Atletico spet igral, je glas dvignila tudi slovenska javnost in na račun Škofjeločana, ki je ob menjavi selektorja ostal brez želenega kapetanskega traku, usmerila precej kritik.

Radenko Mijatović NZS
Sportal Predsednik NZS se je pol ure pogovarjal z Janom Oblakom

Oblak se na selektorjeve telefonske klice ni odzival, ga je pa medtem še pred tekmo z Bolgarijo dobil in z njim opravil pol ure dolg telefonski pogovor, v katerem se je z vratarjem Atletica dogovoril, da ga obišče v Madridu.

Po naših informacijah naj bi bil prisoten tudi selektor Kavčič, ta Oblaku naj ne bi ničesar zameril in bi ga z veseljem pozdravil na naslednjem reprezentančnem zboru. Toda o tem, kdaj in če sploh se bo sestanek, ki v zgoščenem ritmu Atletica ob prihajajoči ligi prvakov ne bo lahek logistični zalogaj, zgodil, predsednik NZS ni želel govoriti.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak. Ne po Luki Dončiću, zgleduj se po Zlatku Zahoviću!

"O tem, kdaj, kdo in kako ne bom govoril, saj so to stvari, ki se jih je treba dogovoriti brez oči javnosti. Smo pa z Oblakom vseskozi v stikih, to lahko povem, prizadevamo si za to, da bi zadevo rešili," je še povedal Mijatović in si ob tem zaželel, da bi Slovenija že oktobra, v naslednji tekmi lige narodov, začela v najmočnejši zasedbi.

Tomaž Kavčič bo Slovenijo zagotovo vodil tudi na jesenskih tekmah lige narodov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Tomaž Kavčič bo Slovenijo zagotovo vodil tudi na jesenskih tekmah lige narodov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenija bo jeseni odigrala še štiri tekme, potem pa ...

Slovenijo sicer 13. oktobra čaka gostovanje pri Norveški, tri dni pozneje pa se bo s Ciprom pomerila v Stožicah. Tam bo 16. novembra igrala še z Norveško, ligo narodov pa sklenila z gostovanjem pri Bolgariji 19. novembra.

Na lestvici skupine C z maksimalnim številom šestih točk trenutno sicer vodi Bolgarija. Na drugem mestu so Norvežani s tremi, tretji so z istim točkovnim izkupičkom Ciprčani, medtem ko so Slovenci brez točk prikovani na četrto mesto.

Tomaž Kavčič
Sportal Težke besede legende, ki se ji slovenski selektor smili
Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović ima rešitev za slovensko reprezentanco
Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič: Treba je pogledati, zakaj smo bili mrtvi
Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: V nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram #video
Ne spreglejte