Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 2. 2024,
19.25

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

Natisni članek

FC Koper NŠ Mura NK Radomlje NK Rogaška NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 11. 2. 2024, 19.25

2 meseca, 2 tedna

1. SNL, 20. KROG

A da je Celje napolnilo mrežo? Maribor jih je dal še več!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12
Celje Egor Prucev | Egor Prucev je zabil svoj drugi gol za Celje, za vodstvo proti Muri z 1:0. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Egor Prucev je zabil svoj drugi gol za Celje, za vodstvo proti Muri z 1:0.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Derbi uvodnega kroga spomladanskega dela prve nogometne lige je dobilo vodilno Celje. Muro so premagali s 4:1. Podajo in gol je vpisal tudi nekdanji član Olimpije, Luka Menalo. V sklepnem dejanju 20. kroga je Maribor z igralcem več s kar 7:0 nadigral Aluminij. Hat-trick je dosegel Arnel Jakupović, zadel pa je tudi 18-letni Tine Čuk. Na prvi tekmi kroga je Rogaška ob koncu prvega polčasa vodila z 2:0, na koncu pa je Olimpija le iztržila točko. V dodatku je zmaje rešil Marko Brest. Tudi Domžale so ob polčasu zaostajale z 0:2 in na koncu tudi izgubile, s 3:1 je bil boljši Bravo. Dva gola je dal Matej Poplatnik. Koper je ostal tudi brez točke, potem ko je za zmago Radomelj z 1:0 v 92. minuti zadel Gaber Dobrovoljc.

 

Ante Šimundža NK Maribor
Sportal Šimundža po čarobni sedmici prepovedal evforijo

1. SNL, 20. krog:

Sobota, 10. februar:

Nedelja, 11. februar:

Denis Popović
Sportal Slovenec, ki si je napolnil žepe na Kitajskem

Celjani napolnili mrežo, zabil tudi nekdanji član Olimpije

V derbiju 20. kroga je Celje s 4:1 premagalo Muro. Jesenski prvaki so se s 16. zmago še približali cilju, prvemu naslovu po letu 2020. Njihova prednost pred drugo Olimpijo zdaj znaša že 12 točk. Damir Krznar po prihodu v knežje mestu žanje uspehe, Celjanom, ki so se v zimskem prestopnem roku še okrepili (denimo z Luko Menalom), po odpravljenih poškodbah pa sta se vrnila še Aljoša Matko in Mario Kvesić, kaže imenitno. Kapetan Denis Popović je zelo zadovoljen z izjemno konkurenco, ki vlada v klubu. Prepričan je, da bi lahko Celje sestavilo tri enajsterice, prav vse pa bi se v Sloveniji potegovale za Evropo.

Prvo priložnost so si priigrali v četrti minuti, ko je po strelu Popovića s 14 metrov žoga zletela mimo leve vratnice. Le dve minuti pozneje so znova zapretili, po kombinirani akciji in strelu Žana Karničnika pa se je z dobro obrambo izkazal vratar Florijan Raduha. So pa Prekmurci povedli iz svoje prve akcije na dvoboju. V 10. minuti je Italijan Filippo Tripi z globinsko podajo zaposlil Francoza Juliena Lamyja, ki je z močnim in natančnim strelom ukanil nemočnega vratarja Matjaža Rozmana.

V 28. minuti je po kotu z leve strani Damjan Vuklišević žogo podaljšal do Rusa Egorja Pruceva, ki je iz neposredne bližine izenačil na 1:1. Izbranci hrvaškega stratega so bili blizu gola tudi med 34. in 37. minuto. Najprej je gostujoča obramba v zadnjem trenutku zaustavila lob strel Marka Zabukovnika, v drugi obetavni domači akciji pa se je Menalo izognil prepovedanemu položaju in se znašel iz oči v oči z Raduho, a je streljal mimo vrat. Gostitelji so tik pred odhodom na veliki odmor izpeljali bliskovito akcijo, po podaji Menala je Gregor Bajde z natančnim strelom povišal na 2:1.

Luka Menalo se je vrnil v prvo ligo (igral je za Olimpijo) in najprej podal za gol Gregorja Bajdeta za 2:0, nato pa še sam zabil za 4:0. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Luka Menalo se je vrnil v prvo ligo (igral je za Olimpijo) in najprej podal za gol Gregorja Bajdeta za 2:0, nato pa še sam zabil za 4:0. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Celjani so v začetku drugega polčasa prikazali zelo učinkovito predstavo, med 51. in 55. minuto so dosegli dva gola. Najprej je glavni sodnik Nejc Kajtazović po igranju z roko Timoteja Brkića v kazenskem prostoru pokazal na 11-metrovko, ki jo je realiziral Popović. Pri naslednjem celjskem zadetku je večino dela opravil slovenski reprezentant Karničnik, ki je na svoji polovici igrišča odvzel žogo Sobočanom, nato pa po 30-metrskem šprintu lepo zaposlil Menala, ki je z diagonalnim strelom povišal na 4:1.

Še več golov, kar sedem, zabil Maribor

Maribor, dolžnik jesenskega dela, bi rad v spomladanskem ponudil boljše rezultate in zmanjšal razliko do vrha. Včasih so pravili, kako vijolice cvetijo spomladi, a bodo morali varovanci Anteja Šimundže za kaj takšnega pokazati bistveno več, kot so jeseni. In so, že na prvi tekmi! Aluminiju so zabili kar sedem golov. Iz Kopra je pozimi prišel Maks Barišić, v zimskem pripravljalnem obdobju sta se izkazala Arnel Jakupović in Josip Iličić.

Maks Barišić bi lahko v nedeljo debitiral za Maribor v prvenstvu. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Maks Barišić bi lahko v nedeljo debitiral za Maribor v prvenstvu. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Če bi videli le rezultat, bi gotovo pognali tekmecem nekaj strahu v kosti, a je treba vedeti, da so gosti iz Kidričevega od osme minute igrali z igralcem manj. Sodnik je zaradi prekrška v kazenskem prostoru nad Hilalom Soudanijem izključil Gašperja Jovana in dosodil enajstmetrovko, potem ko jo je uspešno realiziral Josip Iličić, pa je bilo gostiteljem precej lažje.

Imeli so prednost v izidu in številu igralcev, lahko so bili sproščeni, ponudili so priložnost, da v njihovi prevladi uživajo tudi gledalci. Ti na drugi gol niso dolgo čakali, po lepi akciji v treh potezah, v kateri sta sodelovala Blaž Vrhovec in Iličić, je v 24. minuti svoj prvi od treh golov na tekmi dosegel Arnel Jakupović. Slednji je dosegel tudi tretji gol, po podaji Vrhovca je natančno meril z roba kazenskega prostora. Izid prvega polčasa je postavil Soudani, in sicer po atraktivnem preigravanju, v katerem je pokazal svojo mojstrstvo. Maribor je imel v prvem delu še nekaj priložnosti, a je bil tudi s štirimi zadetki zadovoljen.

Kljub temu pa je tudi v drugem delu nadaljeval z napadi in nizal nevarne akcije in priložnosti. Toda vse 68. minute je bil neučinkovit, nato pa je mrežo vnovič zatresel Soudani. Mariborčanom se je spet odprlo, Jakupović je dosegel še tretji gol in gledalce spomnil na svoj učinkovit začetek letošnjega prvenstva, končni izid pa je v 81. minuti postavil mladi Tine Čuk.

Matjaž Kek
Sportal Strelska eksplozija Slovencev, ki je ogrela srce Keku

Olimpija šele v sodnikovem dodatku izvlekla točko

Ljubljančani, ki bodo spomladi igrali brez najboljšega strelca lige v jesenskem delu, Ruija Pedra, ta je odšel v Turčijo, so za uvod v nogometno pomlad pozdravili zadnjeuvrščeno Rogaško, ki je dodobra spremenila ekipo, tudi ona je prodala svojega najboljšega strelca Nejca Gradišarja. A slednji se to ni posebej poznalo, vse do zadnjih trenutkov so bili izbranci Oskarja Drobneta v igri za zmago, to pa jim je v izdihljajih preprečil Marko Brest

Slatinčani, ki so po desetih sekundah Žana Lorberja v vratih zamenjali s povratnikom v ligo Ajdinom Mulalićem, so hitro povedli, po podaji Oliverja Kregarja iz kota je lastno mrežo zatresel Ahmet Muhamedbegović. Zasedba Zorana Zeljkovića, ki je pred pomladjo dejal, da se ekipa zdaj že res dobro pozna in da ni izgovorov za to, da ne bi igrali tako, kot si želi, je prvič resneje opozorila nase v 23. minuti, ko je Raul Florucz z glavo žogo poslal čez vrata, takoj zatem pa so bili spet nevarni Slatinčani, a se izid ni spremenil. Precej bleda Olimpija je bila deležna tudi žvižgov s tribun. Rogaška je v 40. minuti znova zadela, ko je najprej streljal Alen Korošec z roba kazenskega prostora, nato pa je iz bližine zadel Mijić, ki je bil sicer na meji prepovedanega položaja, a je VAR potrdil regularnost zadetka.

Marko Brest je v sodnikovem dodatku zadel za točko. | Foto: www.alesfevzer.com Marko Brest je v sodnikovem dodatku zadel za točko. Foto: www.alesfevzer.com

Zeljković je na začetku drugega polčasa reagiral in v igro poslal edino "pravo" okrepitev zimskega prestopnega roka Antonia Marina. V 53. minuti je Timi Max Elšnik poskusil z glavo, izkazal se je Mulalić, toda tudi Rogaška je nadaljevala obetavno, Mijić je še naprej opozarjal nase in tako hitro poskrbel, da se Gradišarjev odhod ne bo tako poznal.

V 64. minuti je Toura Diaby zapravil novo lepo priložnost Rogaške, malce zatem je spet nevarno meril še Mijić, v 76. minuti pa je Alen Korošec nespametno podrl Marka Bresta, ki je preigraval ven iz kazenskega prostora na levi strani, in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Elšnik. Olimpija je zatem iskala pot do novega zadetka, a bila pri tem dokaj anemična, jo je pa v 92. minuti "rešil" Brest z izenačujočim golom.

Olimpija Rogaška Rui Pedro
Sportal Rui Pedro odšel v Turčijo, Olimpija bo zaslužila

Bravo prvič kot Bravo Kostel do visoke zmage

1. liga Bravo Domžale | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Bravo je prvič v prvoligaškem tekmovanju nastopil z novim tekmovalnim imenom Bravo Kostel. Pozimi se je okrepil z izkušenima  pripeljal predvsem preizkušena Janom Gorencem in Milanom Tučićem. Tudi ekipa Dušana Kosića je ostala bolj ali manj enaka kot jeseni, med vratnici se je sicer vrnil Lovro Štubljar, prišel je tudi mladi Edvin Krupić. Ljubljančani so bili boljši tekmec, bili učinkoviti, dva gola je prispeval Matej Poplatnik

Šele v 26. minuti so gledalci videli prvo nevarno akcijo in hkrati tudi prvi zadetek. Matic Ivanšek je pobegnil po desni strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer se je znašel Poplatnik, Bravov napadalec pa je nato rutinirano končal akcijo za 1:0 in svoj osmi gol sezone. Jakoslav Stanković je v 31. minuti podvojil prednost gostov. Zadel je z dobrih desetih metrov z leve strani kazenskega prostora, ko je prišel do strela ob Joštu Pišku.

Bravov vratar je moral posredovati v 54. minuti po strelu Piška. Toda Domžale pozneje spet niso bile posebej nevarne, na drugi strani pa je Bravo v 64. minuti prišel do enajstmetrovke po igranju z roko Lukasa Hempta. Z bele pike je bil nato natančen Poplatnik in tako že precej pred koncem potrdil zmagovalca obračuna. V 85. minuti je Pišek dosegel častni zadetek za Domžale, potem ko je po podaji Nicka Perca zadel z roba kazenskega prostora.

Radosavljevićev debi brez točke

Aleksander Radosavljević bo danes debitiral na Bonifiki kot trener Kopra v 1. SNL. | Foto: R. P. Aleksander Radosavljević bo danes debitiral na Bonifiki kot trener Kopra v 1. SNL. Foto: R. P.

Na Bonifiko se je kot trener Radomelj vrnil vrača Oliver Bogatinov. Prvič v karieri se je pomeril z Aleksandrom Radosavljevićem. Nekdanji slovenski reprezentant je prevzel vodenje kanarčkov, ki so prezimili na tretjem mestu. Obe ekipi sta v zimskem prestopnem roku doživele precej sprememb, prav eden od novincev pa je odločil tekmo. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez golov, je v 92. minuti po kotu z leve strani streljal Moses Barnabas, žogo pa je v mrežo preusmeril Gaber Dobrovoljc.

Rui Pedro
Sportal Tvegana poteza Olimpije. Si je z najboljšim strelcem zabila avtogol?

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Rui Pedro (Olimpija)
9 – Arnel Jakupović (Maribor), Matej Poplatnik (Bravo)
7 – Nejc Gradišar (Rogaška), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), Madžid Šošić (Radomlje)
– Mario Krstovski (Domžale), Aljoša Matko (Celje), El Arabi Hilal Soudani (Maribor), Danijel Šturm (Domžale)
– Edmilson (Celje), Nemanja Motika (Olimpija), Jan Repas (Maribor),
4 – Gregor Bajde (Celje), Marko Božić (Maribor), Josip Iličić (Maribor), Amadej Maroša (Mura), Timothe Nkada (Koper), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Jošt Pišek (Domžale), Denis Popović (Celje), Marcel Ratnik (Olimpija), Hilal Soudani (Maribor), Tamar Svetlin (Celje), Mark Zabukovnik (Celje)

Ne spreglejte