Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
14.02

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Ante Šimundža Ažbe Jug Arnel Jakupović NK Maribor NK Maribor Prva liga Telemach 1. SNL

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 14.02

2 meseca, 2 tedna

Najvišja zmaga v 1. SNL v sezoni 2023/24

Šimundža po čarobni sedmici prepovedal evforijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Ante Šimundža NK Maribor | Ante Šimundža je v nedeljo Maribor popeljal do strelskega festivala v Ljudskem vrtu. Tako visoke zmage v 1. SNL ni bilo vse od zmage Olimpije v Sežani z 8:0. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Ante Šimundža je v nedeljo Maribor popeljal do strelskega festivala v Ljudskem vrtu. Tako visoke zmage v 1. SNL ni bilo vse od zmage Olimpije v Sežani z 8:0.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Mariborčani so poskrbeli za udarno uverturo v spomladanski del 1. SNL. V Ljudskem vrtu so napolnili mrežo Aluminija, zmagali so s kar 7:0, in ogreli navijaška srca do te mere, da se je znova obudil pregovor o tem, da vijolice cvetijo spomladi. Trener Ante Šimundža umirja evforijo in sporoča, da prvenstvo traja vse do 18. maja.

Celje Egor Prucev
Sportal A da je Celje napolnilo mrežo? Maribor jih je dal še več!

V Mariboru je enajst nogometašev v vijoličasti opremi v nedeljo zadelo sedmico. Slovenski klubski rekorder po številu naslovov (16) je v 1. SNL prezimil na zanj skromnem četrtem mestu, že prvo spomladansko dejanje pa je dvignilo razpoloženje v mestu ob Dravi. Mariborčani so prehiteli Koper in se povzdignili na tretje mesto, Arnel Jakupović je s tremi zadetki napovedal boj za strelsko krono, ki jo je v prejšnji sezoni osvojil njegov nekdanji soigralec Žan Vipotnik, Josip Iličić je polnil statistični rubriki tako pri zadetkih kot tudi podajah, izkušeni napadalec Hilal Soudani je z dvema zadetkoma dokazal, kako lačen je novih golov in izzivov, dvakrat je podal Blaž Vrhovec, med strelce se je vpisal tudi domači najstnik Tine Čuk.

Razlogov za veselje je bilo veliko, nedotaknjeno mrežo je ohranil Ažbe Jug, ki je pred srečanjem od navijačev prejel veliko priznanje, saj so ga prvič proglasili za vijol'čnega bojevnika.

Vseeno pa trener Ante Šimundža opozarja, da se ekipa ne sme ujeti v pasti evforije. Nenazadnje so Kidričani že v osmi minuti ostali brez igralca, kar je vijolicam bistveno olajšalo pot do prepričljive zmage. "Fantje so lahko ponosni nase, na prikazano, a se morajo zavedati, da je to le ena tekma, ki je prinesla tri točke," je po nepričakovano visoki zmagi, ob kateri je Maribor prikazal bistveno učinkovitejšo predstavo kot v zimskem pripravljalnem obdobju, dejal strateg Šimundža in dodal, da ga veseli, da so tekmeca prisilili v rdeči karton: "Ni se zgodil po naključju."

"Ne smemo biti in nismo evforični"

Arnel Jakupović je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Arnel Jakupović je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Pa so v mariborskem taboru pričakovali takšno prevlado v štajerskem sosedskem obračunu? "Lagal bi, če bi rekel, da sem pričakoval tako visoko zmago. Pričakoval sem pa željo po dokazovanju, tekmovalno miselnost, DNK NK Maribor in vse to smo dobili. Spoznanje, da smo zabili sedemkrat, omogoča zadovoljstvo, ne smemo pa biti in nismo evforični. Vsaka zmaga, razumljivo, krepi samozavest. Če so bili fantje tako razigrani, a hkrati tudi zelo disciplinirani v fazi obrambe, je za nadaljevanje sezone pozitivno izhodišče," je Šimundža poudaril, da Mariborčani po zmagi s 7:0 ne bodo evforični, ampak bodo upoštevali, da prvenstvo traja do 18. maja.

"Takrat bomo videli, kako in kaj," je še dejal, do takrat pa želi, da bi njegovi varovanci ohranili visoko mero stanovitnosti. V naslednjem krogu ga čaka zahteven izziv, Maribor bo gostoval na Fazaneriji, na stadionu, kjer je leta 2022 proslavljal zadnji naslov državnega prvaka.

Slovenija Norveška liga narodov Jan Oblak Erling Haaland
Sportal Slovenci dočakali ples kroglic, kaj pravi Kek? #video
Matjaž Kek
Sportal Strelska eksplozija Slovencev, ki je ogrela srce Keku
Ne spreglejte