SiolNET. Sportal Naj planinska koča
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Naj planinska koča 2019

Naj koča: pomagajte nam izbrati naj planinsko kočo leta 2019!

0,66

termometer

Naj koča
Foto: Getty Images

Vabimo vas, da nam tudi to poletje pomagate izbrati tisto planinsko kočo, v kateri se počutite najbolje. Bodisi zaradi gostoljubja oskrbniške ekipe, bogate kulinarične ponudbe, izjemne lege ali česarkoli drugega … Tudi letos boste izbrali dve zmagovalki: naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo. Med izborom bomo vsak teden podarili vrsto praktičnih nagrad, ob izteku izbora pa izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma vrh po izbiri nagrajenca.

V izboru, ki ga na Siol.net skupaj s Planinsko zvezo Slovenije pripravljamo že petič, letos sodeluje 157 koč, od tega je 29 visokogorskih, ki smo jim že lani namenili samostojno kategorijo, saj verjamemo, da si zaradi oteženega dostopa in težjih razmer za delo to zaslužijo.

Dom na Kofcah Sportal Izbor za naj planinsko kočo 2019 je končan, zmagovalki sta ...

Lani ste za zmagovalki okronali Valvasorjev dom pod Stolom (v naši akciji je slavil že drugič, 2016 in 2018) in Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico. Obe postojanki zaradi pravil našega izbora letos počivata in zanju ne boste mogli glasovati, se pa na seznam vrača Roblekov dom na Begunjščici, naj planinska koča leta 2017.

Rdeča nit letošnje sezone bo planinarjenje z otroki.

Ker brez vaše pomoči seveda ne bo šlo, vas vabimo, da glasujete za svojo najljubšo planinsko postojanko med nižjeležečimi in visokogorskimi kočami. To storite tako, da na glasovnici oddate dva glasova oziroma označite svoj izbor v obeh kategorijah. Izberite tisto planinsko postojanko, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas naredili največji vtis.

Prvi krog glasovanja poteka od 17. 6. 2019 do vključno 12. 8. 2019.

V drugi krog glasovanja, ki bo potekal med 13. 8. 2019 in 11. 9. 2019, bo uvrščenih 10 finalistk iz prvega kroga, ki bodo prejele največ glasov - 5 koč iz kategorije naj planinska koča in 5 koč iz kategorije naj visokogorska planinska koča.

Zmagali bosta koči, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov.

Med izborom bodo ob sredah potekala tedenska žrebanja, v katerih bomo nagrajencem podelili praktične nagrade, ob izteku izbora pa bomo izžrebali nagrajenca, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma vrh po izbiri nagrajenca.

V prvem izboru Naj planinska koča na Siol.net ste za naj planinsko kočo izbrali Planinski dom na Kumu.

Preberite še:

Betka Šuhel Metka Albreht Sportal Na najdaljši dan leta se na Šmarni gori obeta jutro, kot ga še ni bilo #video Ana Nuša Češnovar Sportal Diplomirana geografinja, ki živi za Šmarno goro #video Planinska sezona PZS Sportal Kakšne pasti prinaša zima v gorah in kako to vpliva na odprtje planinskih koč? #video papuča Sportal Hrvaški gorski reševalci s hudomušnim znakom proti natikačem #foto Prisojnik Novice Zajela jih je panika, ko so se po temi vračali z 2.547 metrov visoke gore

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin