Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
28. 8. 2022,
10.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

2

Natisni članek

kvalifikacije za svetovno prvenstvo EuroBasket 2022 Klemen Prepelič

Nedelja, 28. 8. 2022, 10.00

1 leto, 8 mesecev

Prepelič verjame: Imamo kakovost za skok na vrh Evrope

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

2

Klemen Prepelič | Klemen Prepelič je nepogrešljiv član slovenske reprezentance. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Klemen Prepelič je nepogrešljiv član slovenske reprezentance.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po težki poškodbi in operaciji roke se je slovenski košarkar Klemen Prepelič začel vračati v pogon v reprezentančnem okolju, v katerem se odlično počuti, hkrati pa je vesel, da je z levico vse bolje. Prepričan je, da ima Slovenija dovolj kakovosti, da na bližajočem se evropskem prvenstvu obrani naslov prvaka.

Peter Vilfan
Sportal Legendarni slovenski košarkar dobil bitko z zahrbtno boleznijo

Slovenska reprezentanca je že pred začetkom evropskega prvenstva v polnem tekmovalnem pogonu. V četrtek je namreč morala odigrati tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo in v Zlatorogu s 104:83 premagala Estonijo, danes ob 15.00 pa jo čaka še obračun z Nemci v Münchnu.

"Tekma je bila težka, kot smo pričakovali. Estonija je dobro odigrala v uvodnem delu kvalifikacij. Premagala je nekaj težkih nasprotnikov. Po dolgem času smo odigrali dobro tekmo pred super publiko. Strelsko smo bili dobri. Sledimo Luki (Luka Dončić, op. a.) in Goranu (Goran Dragić, op. a.). Prišli smo do pomembne zmage," se je dvoboja z Estonci dotaknil Klemen Prepelič, ki se tako kot vsi v izbrani vrsti zaveda, da bo današnji obračun z Nemčijo povsem drugačen.

Tim MacMahon
Sportal Priznani novinar zaradi Dončića v Sloveniji, in to s posebnim namenom

"Vlogo v reprezentanci imam že od Igorja, Sale mi še naprej dovoljuje, da igram na tak način"

Zanj je letošnje poletje nekoliko drugačno, saj se je prav v reprezentanci vrnil po težki poškodbi roke, potem ko je utrpel dvojni zlom. Sledila je operacija in rehabilitacija. Trdo je delal, da se je pravočasno priključil izbrani vrsti. Prav reprezentanca mu je bila cilj na rehabilitacijski poti.

Klemen Prepelič in njegova vroča desnica. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Klemen Prepelič in njegova vroča desnica. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vesel je, da je stanje z levo roko iz dneva v dan boljše, kar je razveseljiva novica, saj je Klemen eden od ključnih članov slovenske članske ekipe: "Zelo dobro je. Zadnjih dobrih deset dni nisem začutil bolečine. Zdravniška služba opravlja odličen posel. Do konca življenja bom moral veliko posvečati roki. Vesel sem, da nimam motenj, bolečin. Igram s protibolečinsko tableto. V kontaktu se čutim močnejšega, bolj samozavestnega."

Tako kot napreduje roka, se dviga tudi njegova forma na parketu. Spet postaja tisti Prle, ki prinaša ogromno vrednost naši izbrani vrsti: "Dosti sem se pogovarjal s Saletom (Aleksander Sekulić, op. a.). Potrebujem minute, da pridem v ritem. Star bom 30 let, sem na vrhuncu kariere. Posvečen sem repki, klubski status imam rešen, zato mi je lažje. Vlogo v reprezentanci imam že od Igorja (Igor Kokoškov, op. a.), Sale mi še naprej dovoljuje, da igram na tak način. Z dobrim metom in kakšno asistenco pomagam izbrani vrsti. V ekipi imamo ogromno specialistov. Sam imama vlogo sekundarnega kreatorja. Verjamem, da dobro delam."

Dennis Schröder
Sportal Nemški zvezdnik pred obračunom s Slovenijo: To je treba spoštovati

Uživa v košarki in verjame v nov uspeh Slovenije

Na obrazu mu piše, da uživa v košarki. Deluje sproščen, osredotočen, s kakovostjo, ki jo premore, pa predstavlja veliko težavo nasprotnim ekipam. "Kot profesionalni športnik moraš uživati v svojem poslu. Smo skupina fantov, ki se dobro razumemo, povrhu vsega imamo še najboljšega košarkarja na svetu. Povezuje nas tudi izven igrišča. Ko se zmaguje, je lažje. Vesel sem, da imamo dobro reprezentanco, selektorja in štab, temu primerno je tudi vzdušje v ekipi. Poleg tega imamo najboljše navijače. Ob njihovi podpori je lažje igrati," razlaga član Valencie.

Verjame, da lahko Slovenija  na EuroBasketu spet osvoji zlato. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Verjame, da lahko Slovenija na EuroBasketu spet osvoji zlato. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po današnji tekmi z Nemčijo bo naslednja stopnica evropsko prvenstvo. Slovenska ekipa prav daleč ne bo potovala, saj se bo iz Münchna preselila v Köln, kjer bo odigrala tekme skupinskega dela.

Tudi Prepelič je bil član zmagovite zasedbe iz leta 2017, ko je Slovenija sredi Istanbula stopila na evropski vrh. In nanj se slovenski ostrostrelec želi povzpeti tudi letos: "Biti evropski prvak je lepo. Vsak te želi premagati. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo smo si naredili sami pritisk, ker se prvič v tem sistemu nismo znašli. V teh imamo dva spodrsljaja proti Finski, ki ju bo težko popraviti. Poznamo sistem. Zagotovo je težko, ko pridemo iz 12 klubskih sistemov in se je treba navaditi, da v reprezentanci funkcionira. Ni lahko, a verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da obranimo naslov evropskega prvaka."

Jaka Blažič
Sportal Slovenski reprezentant sprejel povsem drugačno vlogo
Slovenija Estonija Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Slovenci odpotovali na EuroBasket, a bodo naredili pomemben postanek
Slovenija Estonija Aleksej Nikolić
Sportal Tega si ne smejo več privoščiti
Ne spreglejte