Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2022,
9.41

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

5

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Aleksander Sekulić Košarkarska zveza Slovenije Matej Erjavec

Sobota, 1. 10. 2022, 9.41

1 leto, 6 mesecev

Matej Erjavec

Vodstvo KZS: V naših glavah ni bilo ideje o selektorski zamenjavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

5

Aleksander Sekulić | "V naših glavah, tudi v Berlinu in zdaj v Ljubljani, ni bilo ideje o zamenjavi," je ponovil predsednik KZS Matej Erjavec. | Foto Vid Ponikvar

"V naših glavah, tudi v Berlinu in zdaj v Ljubljani, ni bilo ideje o zamenjavi," je ponovil predsednik KZS Matej Erjavec.

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec je v pogovoru za Sportklub še enkrat potrdil, da Aleksander Sekulić ostaja selektor in da o menjavi niso razmišljali. Ob tem je ponovno zanikal domnevno ponočevanje Slovencev pred ključno četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva s Poljaki ter bosanske zapise označil za neresnične.

Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić odkrito spregovoril o prihodnosti na slovenski klopi
četrtfinale EuroBasket Slovenija Poljska Luka Dončić
Sportal Nekdanji slovenski selektor brez dlake na jeziku: To je tragedija

Slaba dva tedna po koncu evropskega prvenstva, ki se je za branilce naslova Slovence končalo po klavrni četrtfinalni predstavi proti Poljski, proti kateri jim ni uspelo upravičiti vloge favorita, je predsednik KZS Matej Erjavec v intervjuju za Sportklub še enkrat ponovil besede iz Nemčije, da o selektorski menjavi niso razmišljali.

Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić ostaja selektor

"Že v Berlinu sem dejal, da nas že novembra čaka nova reprezentančna akcija, ob tem pa sem se zavedal podpisane pogodbe. Selektorja imamo tako do konca kvalifikacij oziroma tudi na svetovnem prvenstvu, če se nanj uvrstimo. To je to. V naših glavah, tudi v Berlinu in zdaj v Ljubljani, ni bilo ideje o zamenjavi," je dejal prvi mož krovne zveze, ki mu je selektor Aleksander Sekulić v dolgem pogovoru predstavil svoj pogled na nedavno končano akcijo. "Večinoma pa smo se pogovarjali o novembru."

Takrat Slovence že čakajo nove pomembne tekme, nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023, v katerih bodo nastopili močno spremenjeni. Erjavec je potrdil, da je selektor opravil nov pogovor z naturaliziranim košarkarjem Jordanom Morganom, ki je zatrdil, da lahko v prihodnosti računajo nanj. 

Erjavec je bosanske zapise o domnevnem slovenskem ponočevanju označil za neresnične. | Foto: Vid Ponikvar Erjavec je bosanske zapise o domnevnem slovenskem ponočevanju označil za neresnične. Foto: Vid Ponikvar

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022
Sportal Kaj se je dogajalo pred tekmo s Poljsko, so naši košarkarji res ponočevali?

V pogovoru se je predsednik KZS dotaknil še bosanskih zapisov o domnevnem slovenskem ponočevanju pred obračunom s Poljsko in zapise označil za neresnične: "Tisto podtikanje smo zavrnili s kratkim in jasnim sporočilom. Poleg že omenjenega demantija lahko zatrdim, da so bili noč pred četrtfinalno tekmo košarkarji že pred polnočjo v sobah. Bival sem v istem nadstropju. Verjemite mi, da bi slišal, če bi prišlo do zabav in popivanja."

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Luka Dončić Edo Murić
Sportal Se v Španiji obeta veliki spektakel z Dončićem in ekipo ter ZDA?
Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022
Sportal Slovenci nazadovali na sedmo mesto Fibine lestvice
Ne spreglejte