Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
11. 9. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar EuroBasket 2017 Kitajska 2019 Rado Trifunović

Torek, 11. 9. 2018, 19.00

5 let, 7 mesecev

VLATKO ČANČAR

Pod Denverjevim drobnogledom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64
Vlatko Čančar | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Potem ko je nase opozoril v poletni ligi NBA, se bo v prihodnjih mesecih Vlatko Čančar posvetil dokazovanju v dresu Burgosa in slovenske reprezentance, ob tem pa se zaveda, da ga stalno spremljajo tudi pri severnoameriškem poklicnem moštvu Denver Nuggets.

Ko je ob vrnitvi v reprezentanco na kratko prekinil trening in stopil pred novinarje, je bilo težko spregledati njegova širša ramena. V slogu zadnjih let je namreč vnovič okrepil svoje telo in tako opravil novo razvojno stopnjo krilnega centra s pogledom proti ligi NBA. "Da, krepim telo. Delam po posebnem programu," se je na opazko odzval Vlatko Čančar, ki je bil lani kot 49. izbran na naboru lige NBA, se dokazoval v poletni ligi, a bo tudi v sezoni 2018/19 igral v Evropi, natančneje pri španskem prvoligašu San Pablo Burgosu, v katerega se je letos preselil iz Mege.

Nasveti iz Kolorada

"Verjamem, da so bili v Denverju relativno zadovoljni z mojimi igrami v poletni ligi. Tudi zame je bila to dobra izkušnja, čeprav vem, da lahko igram še bolje. Ostajam v stiku s klubskimi predstavniki. Spremljajo mojo kariero in se oglašajo z nasveti," pravi 21-letni Primorec, ki se je s španskim klubom že lotil priprav na novo sezono. "Vse poteka po načrtih. Zaradi tega sem tudi zdaj na reprezentančni zbor prišel kakovostno pripravljen," dodaja član zlate slovenske reprezentance z EuroBasketa 2017.

Rado Trifunović
Sportal Košarkarski klic iz puščave: To ni pošteno in higienično

Kitajski vlak še ni odpeljal

Ob vrnitvi v reprezentanco so ga pričakali številni novi obrazi. "Zasluženo so med nami. To so dokazali tudi na tekmah proti Hrvaški v Varaždinu in Celju," je novince s pogledom ošvrknil Čančar, ki se zaveda težkega položaja, v katerem se je pred drugim delom kvalifikacij za SP 2019 znašla Slovenija. "Še vedno verjamem, da se lahko uvrstimo na Kitajsko. Treba je stopiti na parket in se boriti. Trenutni položaj je posledica spodrsljajev. A ponavljam, ne smemo obupati," pred tekmama z Latvijo in Turčijo razmišlja nosilec novega reprezentančnega rodu.

Vočnina se vrača v Koper

Po ponedeljkovem treningu se je od reprezentančnega tabora poslovil član Primorske Luka Vončina. Po njegovem odhodu ima selektor poleg Čančarja pod svojo taktirko še 14 igralcev. Za 12 mest kandidirajo: Aljaž Bratec, Jakob Čebašek, Urban Durnik, Gregor Glas, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Blaž Mesiček, Edo Murić, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Sašo Zagorac, Vlatko Čančar, Jurij Macura, Anthony Randolph in Luka Rupnik.

Jakob Čebašek
Sportal Druga priložnost: Prišel, videl, dokazal

Kdo bo potoval na svetovno prvenstvo na Kitajsko?

V drugem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo je v slovenski skupini šest ekip. Naša izbrana vrsta je iz prvega dela prinesla dve zmagi in ima najslabše izhodišče. Na prvenstvo na Kitajsko (2019) bodo potovale tri najboljše reprezentance iz te skupine. V drugem delu bodo moštva odigrala po dvokrožnem sistemu (tekma v gosteh in doma) s tistimi nasprotniki, s katerimi se v prvem delu še niso srečala.

Tekme slovenske reprezentance v drugem delu kvalifikacij za SP na Kitajskem

14. september (Riga), Latvija – Slovenija
17. september (Stožice), Slovenija – Turčija
29. november, Ukrajina – Slovenija
2. december, Slovenija – Latvija
22. februar, Turčija – Slovenija
25. februar, Slovenija – Ukrajina

Lestvica

1. Španija 6 tekem – 6 zmag
2. Turčija 6 – 4
3. Latvija 6 – 4
4. Črna gora 6 – 3
5. Ukrajina 6 – 3
6. Slovenija 6  

Anthony Randolph
Sportal Zdaj lahko verjame tudi selektor: Randolph znova v slovenskem dresu
Ne spreglejte