Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2020,
4.55

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,99

5

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Dallas Mavericks Miami Heat

Sreda, 29. 1. 2020, 4.55

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 28. januar

Nočna mora za Dončićev Dallas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,99

5

Luka Dončić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriška košarkarska noč na sredo je znova minila v znamenju spomina na umrlega zvezdnika Kobeja Bryanta, obenem pa je bila vse prej kot slovenska. Tercet izpod Alp je namreč ostal praznih rok. Luka Dončić (21 točk, 6 skokov, 2 asistenci) je z Dallasom izgubil proti Phoenixu (104:133), Goran Dragić (23 točk, 2 skoka, 4 asistence) z Miamijem proti Bostonu (101:109), Vlatko Čančar, ki ni dobil priložnosti za igro, pa z Denverjem proti Memphisu (96:104).

Liga NBA si še dolgo ne bo opomogla od šoka po tragični smrti Kobeja Bryanta. Predvsem v njegovem Los Angelesu, kjer so odpovedali mestni dvoboj Lakers - Clippers. Območje okrog dvorane Staples Center je še vedno zbirališče šokiranih navijačev, v notranjosti pa je namesto tekme športna mreža TNT pripravila oddajo, v kateri so Bryantovi sopotniki v solzah govorili o skupnih prigodah in bolečini, ki jo čutijo zdaj.

LA: spomin na Bryanta | Foto: Reuters Foto: Reuters

A tudi v preostalih dvoranah klubov najmočnejše lige na svetu tekme minevajo v spomin na umrlega zvezdnika. Tudi Luka Dončić je pred tekmo svojega Dallasa s Phoenixom obutev opremil z dodatnimi zapisi (#mamba, 24, 8, #mambacita), si nadel žalni trak in se nato z minuto molka še enkrat poklonil umrlim v prometni nesreči. A v nasprotju s predhodno tekmo proti Oklahomi je Ljubljančanov obraz mračen ostal tudi po tekmi. Večer je namreč zaznamoval visok poraz Dallasa proti Phoenixu.

Kobe Bryant
Sportal Umrl je Kobe Bryant, umrl je del košarke

Dallasov neslavni rekord

Ne le da je Phoenix, ki je vodil od prve do zadnje minute, tokrat odpihnil Dallas, tekma je bila za Teksašane kot dogodek iz nočne more. Da, Luka Dončić je dosegel zanj sicer podpovprečnih, a realno dobrih 21 točk (met z igre 7/15, za 3 točke 1/4), ujel šest odbitih žog in soigralcem namenil dve asistenci. S tem je bil znova najboljši igralec Dallasa, kar pa je bila v katastrofalni ekipni predstavi zelo slaba tolažba.

Dončić je sicer že v prvi četrtini dosegel kar deset točk, a ni mogel prikriti slabe ekipne predstave in preprečiti gostujočega vodstva z rezultatom 32:19. V drugi četrtini so nato Teksašani le ujeli ritem, se podali v lov in do odhoda na osrednji odmor zaostanek zmanjšali na pet točk (55:60). Sledila pa je porazna tretja četrtina, celo najslabša v zgodovini kluba. Neslavni rekord zdaj znaša 48 točk. Toliko točk je namreč Dončićeva druščina dovolila Phoenixu v tretjem delu tekme. Zadnja četrtina je bila torej le mučna formalnost.

Tudi v Dallasu se spominjajo Bryanta. | Foto: Reuters Tudi v Dallasu se spominjajo Bryanta. Foto: Reuters

Ayton tokrat boljši od Dončića

Gostje iz Arizone so vodili tudi z 39 točkami naskoka. Uspevalo jim je praktično vse, kar so si zamislili. Blestela sta predvsem Devin Booker (32 točk, 9 asistenc) in DeAndre Ayton. Da, tisti bahamsko-ameriški center, ki vselej posluša, da ga je Phoenix na naboru leta 2018 izbral pred Dončićem. Tokrat je vknjižil 31 točk in ujel devet odbitih žog.

A bolj kot zmaga razpoloženih posameznikov je bila to zmaga ekipe, predvsem pa kolektivni poraz Dallasa. Poleg Dončića sta mejo desetih točk presegla le še rezervista Jalen Brunson in J. J. Barea (oba 15 točk). Skupno so Teksašani zgrešili kar 26 metov za tri točke, izgubili 15 žog in tekmecu prepustili pobudo v skoku. Po tekmi jim je tako preostalo le to, da misli hitro preusmerijo na Houston, s katerim se bodo pomerili v noči na soboto.

Praznih rok tudi Dragić in Čančar

Pod kakovostno individualno predstavo se je tokrat podpisal častni slovenski kapetan Goran Dragić, ki je kot prvi strelec Miamija v slabih 30 minutah na parketu dosegel 23 točk (met iz igre 6/14, za tri točke 1/5, prosti mestu 10/11), dodal dva skoka in štiri asistence. Toda s soigralci je na kratko vodil le v delu druge četrtine, sicer pa je bil Boston (109:101), pri katerem je Gordon Hayward dosegel 29 točk, absolutni vladar v American Airlines Areni. Miami je v tej sezoni šele tretjič klonil v domači dvorani.

Miami praznih rok proti Bostonu. | Foto: Reuters Miami praznih rok proti Bostonu. Foto: Reuters

Nerazpoznaven je bil tokrat tudi Denver, ki je slavili na zadnjih štirih srečanjih proti Memphisu, tudi na obeh v tej sezoni. Tokrat pač ne. 104:96. Moštvo iz Kolorada ostaja pri 32 zmagah, s čimer sicer ostajajo ena od najbolj vročih ekip na zahodu. A Grizliji so bili tokrat na krilih litovskega košarkarja in morebitnega slovenskega tekmeca v boju za Tokio 2020 Jonasa Valančiunasa (23 točk, 12 skokov) močnejši z rezultatom 104:96. Za nameček se je tekma odvijala v takšno smer, da Denverjevi rezervisti niso dočakali priložnosti za igro. Vlatko Čančar je torej znova obsedel.

Liga NBA, 28. januar:

Lestvica lige NBA

Vse o smrti Kobeja Bryanta:

kobe bryant smrt
Sportal Kaj je novega glede nesreče Kobeja Bryanta: helikopter letel po drugi poti kot običajno #video
LeBron James Kobe Bryant
Sportal Srce parajoča izpoved LeBrona Jamesa: Zlomljeno srce imam, brat moj #video
Luka Dončić
Sportal Dončić na parketu prvič po tragediji: To je bila najtežja tekma v mojem življenju
Luka Dončić
Sportal V senci Bryantove smrti nova mojstrska predstava Dončića, zmagal tudi Dragić
Kobe Bryant
Sportal Namesto mestnega derbija: tišina v spomin na Kobeja Bryanta
Kobe Bryant prstan
Sportal 24 dejstev, ki so zaznamovala življenje nepozabnega Kobeja Bryanta
Rafael Nadal
Sportal Prizadet zaradi smrti Bryanta, nato še izgubil dramatičen dvoboj
Kobe Bryant
Trendi To je Bryantu pomenilo več kot pet šampionskih prstanov v ligi NBA
Saša Vujačić in Kobe Bryant
Sportal Slovenska izpoved: Kako mi je Kobe Bryant odprl vrata
Kobe Bryant, Jeff Stibel
Novice Imperij Črne mambe: Kobe Bryant se je odlično znašel tudi brez žoge
Kobe, Gianna
Sportal Tragedija v ZDA. Kobe Bryant in njegova hči umrla v helikopterski nesreči.

 

Ne spreglejte