Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
27. 1. 2020,
13.01

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

OP Avstralije Stan Wawrinka Daniil Medvedev Rafael Nadal Nick Kyrgios

Ponedeljek, 27. 1. 2020, 13.01

4 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 8. dan

Prizadet zaradi smrti Bryanta, nato še izgubil dramatičen dvoboj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Osmi dan OP Avstralije je postregel z izjemno zanimivimi dvoboji. V četrtfinalu sta se udarila Rafael Nadal in Nick Kyrgios, velik ljubljenec avstralskega občinstva. Zadnjega je smrt nekdanjega ameriškega košarkarja Kobeja Bryanta zelo prizadela, nato pa je po dramatičnem dvoboju še izgubil po štirih nizih.

Simona Halep
Sportal Simona Halep po dolgem času v četrtfinalu

Tudi Rafaela Nadala je pretresla novica o smrti Kobeja Bryanta. | Foto: Gulliver/Getty Images Tudi Rafaela Nadala je pretresla novica o smrti Kobeja Bryanta. Foto: Gulliver/Getty Images Smrt Kobeja Bryanta je pretresla tudi Nadala

Tudi Rafa je spregovoril o novici, ki je včeraj pretresla športno javnost. "Ne vem, kaj naj rečem. Zjutraj, ko sem se zbudil, sem izvedel, kaj se je zgodilo. Grozna novica … Bil je eden največjih športnikov v zgodovini in si zasluži velik aplavz," je po dvoboju povedal Nadal.

Prvi niz se je končal v prid Nadala

Prvi niz je dobil Rafael Nadal z izidom 6:3. Špancu je v četrti igri uspel "break", to prednost je obdržal in po 37 minutah zasluženo dobil uvodni niz.

Drugi niz se je odvijal po željah Avstralca, ki je ravno tako dobil niz s 6:3. Tudi v drugem nizu je bila odločilna četrta igra, a tokrat je "break" uspel Kyrgiosu. S tem je nakazal, da bi bil to lahko zelo napet in izenačen dvoboj. Drugi niz je trajal 46 minut.

Tretji niz je odločila podaljšana igra

Tretji niz je bil še bolj napet. Oba igralca sta dobivala igre na svoj servis. Zato je tretjo igro odločala podaljšana igra. Nekaj več zbranosti je pokazal Rafael Nadal, ki je podaljšano igro dobil z 8:6 in povedel z 2:1 v nizih. Rafael Nadal in Nick Kyrgios nista najboljša prijatelja, a sta si na koncu športno čestitala. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal in Nick Kyrgios nista najboljša prijatelja, a sta si na koncu športno čestitala. Foto: Gulliver/Getty Images

Odločil je četrti niz

Četrt niz se je na koncu izkazal za odločilnega. Potem ko sta oba igralca v tretjem nizu prikazala vrhunski tenis, je v četrtem nizu že v tretji igri zapretil Nadal. Ta je Kyrgiosu vzel servis, v naslednji igri je potrdil "break" in povedel s 3:1. Nadal je v deseti igri serviral že za zmago, a se mu je očitno nekoliko skrajšala roka. Kyrgios mu je naredil "break" in izenačil na 5:5.

Že v naslednji igri je imel Nadal dve žogici za "break", ki pa mu ju ni uspelo izkoristiti, tako da je Nick povedel s 6:5. Niz je odločila podaljšana igra, ki jo je s 7:4 dobil Nadal, in se po treh urah in 42 minutah uvrstil v četrtfinale. Tam ga zdaj čaka Avstrijec Dominic Thiem.

Nick Kyrgios, ki je velik ljubitelj košarke, je na igrišče prišel v dresu Kobeja Bryanta, včeraj preminulega vrhunskega košarkarja. Avstralec je ob prihodu na igrišče komaj zadrževal solze in tudi ogreval se je z dresom nekdanjega vrhunskega košarkarja.

Stan Wawrinka je prikazal zelo dober tenis proti Daniilu Medvedevu. | Foto: Gulliver/Getty Images Stan Wawrinka je prikazal zelo dober tenis proti Daniilu Medvedevu. Foto: Gulliver/Getty Images

Wawrinka že v četrtfinalu

Za manjše presenečenje v osmini finala je poskrbel Švicar Stan Wawrinka, ki je po petih nizih premagal Daniila Medvedeva, četrtega nosilca turnirja. Dvoboj se je končal z izidom 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (4), 6:2. Wawrinka ima na OP Avstralije lepe spomine, leta 2014 je namreč dobil ta prestižni turnir.

V četrtfinale se je uvrstil tudi Aleksander Zverev. Nemec je po treh nizih premagal Rusa Andreja Rubleva. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 6:4, 6:4.

 

Ne spreglejte