Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2024,
6.06

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Kyrie Irving Mark Cuban NBA Liga NBA

Nedelja, 24. 3. 2024, 6.06

1 mesec

Liga NBA, 23. marec

Kyrie Irving in Mark Cuban prihajata v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73
Luka Dončić Kyrie Irving | Kyrie Irving je za izlet v Slovenijo odštel "simboličnih" 77 tisoč dolarjev, Luka Dončić pa za udeležbo na njegovem poletnem kampu 33 tisoč zelencev. | Foto Reuters

Kyrie Irving je za izlet v Slovenijo odštel "simboličnih" 77 tisoč dolarjev, Luka Dončić pa za udeležbo na njegovem poletnem kampu 33 tisoč zelencev.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so si lahko privoščili počitek, saj jih naslednja tekma, gostovanje pri Utahu, čaka šele v noči na torek. Tako so se Luka Dončić in ekipa v petek udeležili gala večera Mavs Ball, na katerem so prek dražbe zbirali sredstva za dobrodelno pomoč. Najbolj sta se izkazala Kyrie Irving in Mark Cuban, ki sta za izlet v Slovenijo odštela kar 77 tisoč dolarjev. V noči na nedeljo je bilo sicer v ligi NBA odigranih osem tekem. Začelo se je z newyorško matinejo, na kateri so Knicks upravičili vlogo favorita proti Netsom, končalo pa z gostovanjem prvaka Denverja v Portlandu. Košarkarji Boston Celtics na gostovanju premagali Chicago Bulls in tako na devet podaljšali svoj trenutni niz zmag.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić navdušil v navezi z Irvingom, Dallas do posebnega rekorda #video

Franšiza Dallas Mavericks se že dolgo trudi, da bi tistim, ki so v lokalnem okolju potrebni pomoči, olajšala mnogotere muke. Tako v klubu že dolgo zbirajo sredstva za dobrodelno pomoč. V petek so se košarkarji na čelu z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom, v tem trenutku morda najbolj vročim dvojcem v ligi NBA, z veseljem udeležili slovesnega vsakoletnega dogodka Mavs Ball. Potekal je že devetič, na njem pa so prek dražbe zbirali denar. Bili so zelo uspešni in radodarni. Sodelujoči so segli tako globoko v žep, da v klubu poročajo o tem, kako so zbrali rekordno vsoto denarja. Lani je denimo fundacija Mavs prek večera Mavs Ball zbrala slaba dva milijona dolarjev (1,85).

Letos sta najbolj navdušila Kyrie Irving in Mark Cuban. Na dražbi je bila ponujena možnost večdnevnega izleta v Slovenijo, deželo, še kako ponosno na Luko Dončića. Da je bilo vse v slogu 25-letnega Slovenca, je poskrbel končen znesek. Znašal je 70, nato pa ga je Irving povzpel do 77 tisoč ameriških dolarjev. Ravno do znamenite številke, ki je upodobljena na dresu priljubljenega LD77.

Dončić si je želel, da bi Irvinga in Cubana prepričal še v višjo ponudbo. Skušal ju je prepričati z izjemno ponudbo, v katero je vključil teden treningov ter tekmo proti izbrani vrsti Slovenije, a se drugi najboljši strelec Dallasa in delni lastnik franšize, ki skrbi za delovanje športnega dela, nista dala. Ostalo je pri ''čarobnih'' 77 tisoč dolarjev. Tako je izlet v Slovenijo v sklad fundacije Mavs prinesel kar 154 tisoč dolarjev.

Luka Dončić
Trendi Zaradi Dončića 900-odsotna rast

Izkazal pa se je tudi Dončić. Ko je bil ponujena možnost udeležbe na poletnem kampu Irvinga ter učenja njegovih spretnostnih trikov, je dvignil roke in ponudil 33 tisoč dolarjev. Ni bil edini, to vsoto je ponudil še en ponudnik, tako da je Irving s svojim poletnim kampom okrepil znesek fundacije Mavs za 66 tisoč dolarjev.

Navijači Dallasa bodo stiskali pesti za Orlando in San Antonio

Nikola Jokić bo gostoval v noči na nedeljo pri Portlandu, Luko Dončića pa čaka naslednja tekma v ligi NBA dva dni pozneje. | Foto: Guliverimage Nikola Jokić bo gostoval v noči na nedeljo pri Portlandu, Luko Dončića pa čaka naslednja tekma v ligi NBA dva dni pozneje. Foto: Guliverimage Kar zadeva dogajanje v ligi NBA, kjer se Dallasu nasmiha neposredno sodelovanje v končnici, saj trenutno zaseda šesto mesto zahodne konference, bo v noči na nedeljo odigranih osem tekem.

Začelo se je z newyorško matinejo, v kateri so Knicks upravičili vlogo favoritov proti Netsom, sklenilo pa jo bo gostovanje prvakov Denverja pri v tej sezoni skromnem Portlandu.

Dončič si lahko privošči malce daljši počitek, saj ga naslednja tekma čaka v noči na torek. Takrat bo gostoval pri Utahu, ki ga je nedavno premagal v Dallasu. Dan pozneje sledi izjemno pomembno gostovanje pri Sacramentu, neposrednem tekmecu za boj za šesto mesto, tako da se obeta še kako pester prihodnji teden.

Košarkarji Boston Celtics so v pretekli noči v severnoameriški ligi NBA na gostovanju premagali Chicago Bulls s 124:113 in tako na devet podaljšali svoj trenutni niz zmag. | Foto: Guliverimage Košarkarji Boston Celtics so v pretekli noči v severnoameriški ligi NBA na gostovanju premagali Chicago Bulls s 124:113 in tako na devet podaljšali svoj trenutni niz zmag. Foto: Guliverimage

Boston še devetič zapored

Košarkarji Boston Celtics so v pretekli noči v severnoameriški ligi NBA na gostovanju premagali Chicago Bulls s 124:113 in tako na devet podaljšali svoj trenutni niz zmag. Dolgi niz zmag imajo tudi pri Houston Rockets, ki so s kar 147:119 premagali Utah Jazz za osmo zmago po vrsti.

Prvi strelec Bostona je bil Jayson Tatum s 26 točkami, po 23 pa sta prispevala Al Horford in Sam Hauser. Slednji je prispeval kar sedem od 21 doseženih metov za tri točke Bostona, pri čemer je iz razdalje zgrešil zgolj enkrat. Boston je do zajetnejše prednosti prišel šele v zadnjem delu tekme, ko sta blestela Tatum in Hauser. Za bike, ki so bili v močnem zaostanku pri skoku v napadu, je bil prvi strelec DeMar DeRozan z 28 točkami.

Kelti so zdaj pri 57 zmagah in 14 poraz v tej sezoni in močno vodijo tako v vzhodni konferenci kot v ligi.

Jalen Green ja na zadnji tekmi za Houston dosegel 42 točk. | Foto: Reuters Jalen Green ja na zadnji tekmi za Houston dosegel 42 točk. Foto: Reuters

Prebujajo se Houston Rockets

V zahodni konferenci se po slabem začetku prebujajo Houston Rockets, ki so po osmi zaporedni zmagi zdaj pri razmerju zmag 35-35. Dvanajst tekem pred koncem rednega dela so na 11. mestu konference in še lovijo mesta, ki vodijo v dodatne tekme za končnico.

Pri zmagi proti Utahu je za rakete znova blestel Jalen Green. Manj kot teden dni po predstavi z 42 točkami proti Washingtonu je tokrat dosegel 41 točk. "Vse to ne bo nič kaj veliko pomenilo, če se ne uvrstimo v končnico," je bil jasen Green.

Za Houston je Fred VanVleet dosegel 34 točk, od tega je zadel kar 10 metov za tri točke. Rakete so vodile s 47:23 že ob začetku druge četrtine in Utaha niso več pustile blizu.

Celo tekmo pa so vodili tudi Phoenix Suns, ki so bili s 131:106 boljši od San Antonio Spurs. Prvi strelec Phoenixa je bil Devin Booker z 32 točkami, Kevin Durant jih je prispeval 25.

Phoenix je z izkupičkom 42-29 na šestem mestu zahodne konference tik pred Sacramento Kings in Dallas Mavericks oba z izkupičkom 41-29. Sacramento je v pretekli noči slavil zmago s 109:107 na gostovanju pri Orlandu, medtem ko je moštvo Luke Dončića tokrat počivalo.

Jaylen Brown
Sportal Boston že pri številki osem

Liga NBA, 23. marec:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Neverjetno, kaj se je zgodilo Dončiću v San Antoniu! #video
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija Klemen Prepelič
Sportal V Parizu se Sloveniji nasmiha revanša z Avstralci
Ne spreglejte