Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2024,
7.57

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Liga NBA

Sobota, 24. 2. 2024, 7.57

2 meseca

Liga NBA, 23. februar

Antetokounmpo s 33 točkami igralec tekme, Jokić do 17. trojnega dvojčka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je bil najbolj zaslužen za zmago Milwaukee Bucks. | Foto Guliverimage

Giannis Antetokounmpo je bil najbolj zaslužen za zmago Milwaukee Bucks.

Foto: Guliverimage

V noči na soboto je bilo v ligi NBA odigranih deset tekem. Zelo zanimiv je bil spopad med Minnesoto Timberwolves in Milwaukee Bucks, ki so ga na koncu dobili gostujoči košarkarji (107:112). Razigrani Luka Dončić, ki je v noči na petek k zmagi Dallasa proti Phoenixu prispeval 41 točk, od novega trojnega dvojčka pa ga je ločil le en skok, in Dallas Maverics, ki so v naletu, so imeli prost večer.

Giannis Antetokounmpo je na tekmi dosegel 33 točk in 13 skokov ter bil eden najbolj zaslužnih za to, da so Milwaukee Bucks na koncu proti Minnesoti Timberwolves zmagali z izidom 107:112.

Anthony Edwards, košarkar Minnesote, je v slabih dveh minutah zadel tri mete za tri točke in svoji ekipi dal priložnost za zmago, vendar je Damian Lillard deset sekund pred koncem dal pomemben koš in poskrbel, da je Milwaukee povedel za pet točk. To pa je bila na koncu dovolj velika prednost, da je zadostovala za zmago. Lillard je skupno prispeval 21 točk, deset asistenc in devet skokov.

Pri domači ekipi je bil z 28 točkami najboljši košarkar Anthony Edwards, Karl-Anthony Towns je prispeval 22 točk in 14 skokov, Rudy Gobert  pa je v svojo statistiko vpisal 12 točk in 19 skokov.

Nikola Jokić je dosegel 17. trojni dvojček v sezoni. | Foto: Reuters Nikola Jokić je dosegel 17. trojni dvojček v sezoni. Foto: Reuters

Denver Nuggets so z Nikolo Jokićem gostovali pri Portlandu. Denver je na koncu tekmo dobil s 112:127, srbski košarkar pa je dosegel še 17. trojni dvojček v sezoni. Jokić se je tokrat ustavil pri 29 točkah, 15 skokih in 14 asistencah.

Clippers so s 101:95 v Memphisu ugnali Grizzlies, Oklahoma pa je v Washington povsem dotolkla Wizards, bilo je kar 147:106. Mesto pred Dallasom so na zahodu še New Orleans Pelicans po domačem porazu s 95:106 proti Miami Heat Jimmyja Butlerja. Ta se je vrnil po treh tekmah odsotnosti zaradi privatnih razlogov in zbral 23 točk in devet skokov.

Vroče je bilo ob zaključku v San Francisco, kjer sta si v lase skočila igralec domače Golden State Lester Quinones in Charlotte Grant Williams ter bila izključena. Warriors so s 97:84 ugnali gostujoče Hornets. Obračun bratov je tako dobil Stephen Curry (15 točk) v Warriors, na drugi strani je igral Seth (4 točke).

LeBron James | Foto: Reuters Foto: Reuters

LeBron James je po poškodbi dosegel 30 točk

LeBron James se je vrnil po poškodbi gležnja s 30 točkami, devetimi podajami in sedmimi skoki za zmago Los Angeles Lakers s 123:118 nad San Antonio Spurs. Zanje je francoski novinec Victor Wembanyama prispeval 27 točk, 10 skokov, osem asistenc ter po pet blokad in ukradenih žog. S tem je postal šele peti igralec in najmlajši doslej, ki je v NBA zabeležil "5x5", najmanj petico v petih statističnih rubrikah.

Liga NBA, 23. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Dallas Phoenix
Sportal Neverjetni Dončić si je privoščil tudi Phoenix, Dallas pri pravljičnih sedem #video
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić prejel sanjsko darilo
Luka Dončić All-Star 2024
Sportal Dončić nasmejal s poskusom atraktivnega zabijanja, padel je veliki rekord #video
Mac McClung Shaq O'Neal
Sportal McClung zabil prek Shaqa, Sabrina dala vetra Stephu #video

 

Ne spreglejte