Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Sabrina Ionescu Damian Lillard Stephen Curry Mac McClung WNBA Liga NBA

Nedelja, 18. 2. 2024, 8.00

2 meseca, 1 teden

NBA All Star 2024, zabijanje in trojke

McClung zabil prek Shaqa, Sabrina dala vetra Stephu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Mac McClung Shaq O'Neal | Zabijanje za petdesetico: Mac McClung prek Shaqa O'Neala | Foto Reuters

Zabijanje za petdesetico: Mac McClung prek Shaqa O'Neala

Foto: Reuters

Sobotni večer na All Star vikendu lige NBA je namenjen atraktivnim zabijanjem in tekmovanju v metanju trojk. Drugič zapored je v zabijanju zmagal 188 centimetrov visoki Mac McClung, ki še naprej igra v razvojni ligi, kralj metanja trojk pa ostaja Damian Lillard. A se še več govori o dvoboju Steph proti Sabrini. Prvič so izvedli dvoboj med najboljšima strelcema z razdalje v ligi NBA in ligi WNBA. In košarkarica Sabrina Ionescu se Stephenu Curryju ni kar tako pustila premagati.

Luka Dončić
Sportal Šaljivec Jokić tako šokiral Dončića, da je izustil nespodobno psovko

Vsega 188 centimetrov visoki Mac McClung, ki tudi v tej sezoni ni dobil priložnosti v ligi NBA (doslej je odigral le štiri tekme) in igra v razvojni ligi za Osceola Magic, je postal peti košarkar v zgodovini tekmovanja All Star, ki je ubranil naslov v zabijanju. Za zabijanje, ki mu je prineslo zmago, je pod obroč postavil legendarnega 216 centimetrov visokega  Shaquilla O'Neala, mu dal žogo, vzel zalet, skočil, ga preskočil in medtem vzel žogo in jo zabil. Dobil je maksimalno oceno! To je bilo edino zabijanje večera za petdesetico. V finalu je premagal Jaylena Browna, zvezdnika Boston Celticsov.

Tekmovanje v spretnosti je dobila trojica iz Indiane Pacers (Tyrese Haliburton, Bennedict Mathurin in Myles Turner). Branilec Milwaukee Bucksov Damian Lillard je ubranil naslov v tekmovanju metanja trojk. Košarkarja Atlante Hawks Traeja Younga je premagal šele z zadnjim metom.  

Steph proti Sabrini

V metanju trojk sta se pomerila Stephen Curry in Sabrina Ionescu. | Foto: Reuters V metanju trojk sta se pomerila Stephen Curry in Sabrina Ionescu. Foto: Reuters A največ se govori o tekmovanju, ki so ga izvedli prvič: v metanju trojk sta se pomerila najboljša strelca z razdalje iz lig NBA in WNBA, Stephen Curry (Golden State Warriors) in Sabrina Ionescu (New York Liberty). Curry v klasičnem tekmovanju v metanju trojk ni nastopil od leta 2021, ko je zmagal drugič. Dokazal je, da mu pri tem še naprej nihče ni kos. Zgrešil je le štiri mete od 25 in zbral 29 točk. A tudi Sabrina je začela izvrstno in zgrešila le dva od prvih 15 metov, do konca pa nato pet od petih (26 točk). Je pa košarkarica iz Kalifornije z romunskimi koreninami dobila morda celo najglasnejši aplavz v dvorani. "Pri natančnosti ni pomembno, ali si dekle ali fant. Mislim, da je pomembno le srce, ki ga imaš, in želja po tem, da si najboljši," je dejala Ionescu.

Konec tedna All Star v Indianapolisu se bo končal v nedeljo zvečer s tekmo med zvezdniki vzhodne in zahodne konference, na kateri bo nastopil tudi Luka Dončić.

Victor Wembanyama
Sportal Wembanyama praznih rok na uvodu vikenda zvezd #video
Daniel Gafford
Sportal "Zver", ki je navdušila tudi Dončića
Ne spreglejte