Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
7.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Bennedict Mathurin Luka Dončić Luka Dončić Victor Wembanyama All Star Liga NBA

Sobota, 17. 2. 2024, 7.45

2 meseca, 1 teden

Liga NBA, All Star

Wembanyama praznih rok na uvodu vikenda zvezd #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Victor Wembanyama | Victor Wembanyama | Foto Reuters

Victor Wembanyama

Foto: Reuters

V liga NBA ta konec tedna največji zvezdniki samo zabavajo publiko. Čas je za All Star. Victor Wembanyama je bil glavni favorit za zmago na izzivu mladih košarkarjev. A na koncu je z ekipo pod vodstvom Pauja Gasola izpadel v polfinalu, zmaga pa je pripadla ekipi pod vodstvom domačega igralca v Indianapolisu Bennedicta Mathurina.

Daniel Gafford
Sportal "Zver", ki je navdušila tudi Dončića

Bennedict Mathurin | Foto: Reuters Bennedict Mathurin Foto: Reuters Uvodno dejanje vikenda vseh zvezd v Indianapolisu naj bi po predvidevanjih pripadlo 20-letnem Francozu Victorju Wembanyami. A v polfinalu je bila boljša ekipa pod taktirko nekdanjega zvezdnika NBA, Nemca Detlefa Schrempfa, ki je z igralci iz razvojne lige NBA premagala Wembanyamo in soigralce.

V finalu ekipi Schrempfa ni uspelo pripraviti še enega presenečenja, saj je bila brez večjih možnosti za zmago proti ekipi, ki jo je vodil nekdanji igralec lige NBA Jalen Rose. Za to je blestel predvsem Mathurin, igralec moštva Indiana Pacers, ki je na koncu bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca izziva mladih. Mathurin je dosegel 18 točk v polfinalu, ki se je igral do 40 točk, v finalu pa je skupaj s soigralcema premagal ekipo iz razvojne lige.

Na izzivu mladi sodelujejo najboljši novinci in igralci v drugi sezoni v ligi NBA ter tudi nekateri najbolj nadebudni igralci razvojne lige NBA.

Prvi večer se je igrala tudi tekma zvezd šovbiznisa in drugih športov, s kar 31 točkami je navdušil CJ Stroud, podajalec ameriškega nogometa iz ekipe Houston Texans.

Petkovem večeru na vikendu vseh zvezd bo v soboto sledilo tekmovanje v spretnostih (tudi v vedno atraktivnem zabijanju), v nedeljo po ameriškem času oziroma zgodaj v ponedeljek po srednjeevropskem pa sledi glavno dejanje, tekma vseh zvezd lige, na kateri bo v začetni postavi nastopil tudi Luka Dončić.

Giannis Antetokounmpo
Sportal Udarec za Antetokounmpa
Luka Dončić
Sportal Fantastična Dončić in Irving dala vetra San Antoniu #video
Ne spreglejte