Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2024,
7.12

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Stephen Curry Minnesota Timberwolves Milwaukee Bucks Golden State Warriors Liga NBA

Petek, 16. 2. 2024, 7.12

2 meseca, 1 teden

Liga NBA, 15. februar

Udarec za Antetokounmpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo je moral priznati poraz s sicer skromno ekipo Memphis Grizzlies. Glavni trener je po tekmi pojasnil, da so bili nekateri njegovi igralci z mislimi že pri krajšem oddihu, ki sledi zaradi All Star vikenda. | Foto Guliverimage

Giannis Antetokounmpo je moral priznati poraz s sicer skromno ekipo Memphis Grizzlies. Glavni trener je po tekmi pojasnil, da so bili nekateri njegovi igralci z mislimi že pri krajšem oddihu, ki sledi zaradi All Star vikenda.

Foto: Guliverimage

V ligi NBA so odigrali zadnje tri tekme pred premorom, ki sledi zaradi All Star vikenda, na katerem bo na tekmi zvezd, ob 2. uri v noči na ponedeljek, znova v začetni postavi zaigral tudi slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić. Član Dallasa je svoje delo opravil že dan prej, v noči na petek pa so bili na delu še nekateri zvezdniki lige NBA. Vodilno moštvo Minnesota Timberwolves je bilo učinkovito na gostovanju pri Portlandu (128:91), Golden State Warriors so bili uspešni pri Utah Jazzu (140:137), nezadovoljni pa so bili v taboru Milwaukee Bucks, ki so morali priznati premoč Memphis Grizzlies (110:113), zaradi česar je bil trener Doc Rivers nejevoljen.

Luka Dončić
Sportal Fantastična Dončić in Irving dala vetra San Antoniu #video

Ziaire Williams in GG Jackson sta dosegla po 27 točk, Memphis Grizzlies pa so zdržali v dvoboju z Milwaukee Bukcs in dosegli zmago s 113:110. Vince Williams je za uspeh dodal 18 točk, 12 skokov in 7 asistenc

Ziaire Williams je s tem dosežkom dosegel vrhunec kariere. "Počutim se dobro," je dejal po zmagi nad tretjo ekipo vzhodne konference in dodal: "Ponosen sem na to ekipo. Borimo se vsako tekmo. Lepo je videti. Eden pade, drugi stopi naprej. Samo uživamo."

Giannis Antetokounmpo je vodil Buckse s 35 točkami in 12 asistencami, kar je bil njegov 43. dvojni dvojček sezone. Damian Lillard je končal s 24 točkami in 7 asistencami. Bobby Portis je dodal 15 točk, Brook Lopez pa 14 točk, 11 skokov in 4 blokade. Trener Doc Rivers je po dvoboju menil, da so se nekateri njegovi igralci v mislih že imeli premor, ki sledi zaradi All Star vikenda.

Golden State Warriors so v napetem obračunu z visokim rezultatom 140:137 premagali Utah Jazz. Klay Thompson je prvič po svoji krstni sezoni prišel s klopi in zadel sedem trojk, tekmo pa končal pri 35 točkah. Sicer je bil rezervist prvič po 11. marcu 2012. Novinec Brandin Podziemski ga je nadomestil v začetni postavi in končal s 13 točkami, 8 asistencami in 6 skoki. Draymond Green je s 23 točkami dosegel največ točk v sezoni. K zmagi sta svoj delež dodala še Andrew Wiggins z 19 točkami in 7 skoki ter Stephen Curry, ki se je zaustavil pri 16 točkah in 10 asistencah.

Thompson je dosegel 17 točk v prvem polčasu, v katerem je Golden State dosegel kar 84 točk, na koncu pa so njegovi košarkarji trepetali in se hkrati veselili, da je Collin Sexton zgrešil trojko za podaljšek, s katero bi izničil skoraj 20 točk naskoka gostov ob začetku zadnje četrtine, ko so vodili še s 120:102.

Vodilna ekipa zahodne konference Minnesota Timberwolves je dosegla četrto zaporedno zmago. Anthony Edwards je bil s 34 točkami najboljši strelec gostujoče ekipe, ki je preskočila Portland Trailblazers (128:91) – ti so zabeležili šesti zaporedni poraz.

Karl-Anthony Towns je k zmagi prispeval 23 točk, ključna pa je bila že uvodna četrtina, ki so jo gosti dobili s kar 44:14.

Kaznovan zaradi izražene želje po menjavi kluba

Vodstvo najelitnejšega severnoameriškega košarkarskega prvenstva je s plačilom globe v višini 75.000 dolarjev (70.000 evrov) kaznovalo krilnega centra Los Angeles Clippers P.J. Tuckerja, ker je v začetku tega meseca javno izjavil, da želi zamenjati ekipo v ligi NBA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osemintridesetletni Američan je več novinarjem razkril željo, da bi rad videl, da bi ga poslali v drug klub pred iztekom menjalnega roka lige NBA pred tednom.

Kazen je bila največja denarna kazen, ki jo je liga naložila igralcu v tej sezoni, in največja, odkar so soigralca iz Clippersov Jamesa Hardna zaradi podobnih pripomb avgusta lani kaznovali z globo 100.000 dolarjev (93.000 evrov).

Tucker je bil del novembrske menjave treh ekip, ko so Hardna in Tuckerja poslali iz Philadelphie h Clippers.

Liga NBA, 15. februar:

Lestvica:

Jayson Tatum
Sportal Jayson Tatum z 41 točkami potopil Brooklyn #video
Daniel Gafford
Sportal "Zver", ki je navdušila tudi Dončića
Steph Curry
Sportal Poglejte, s kakšnim metom je navdušil Steph Curry! #video
Ne spreglejte