Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
14. 2. 2020,
19.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

2

Natisni članek

Barack Obama Michael Jordan Chicago All-Star NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 14. 2. 2020, 19.05

4 leta, 2 meseca

Norišnica, povezana z Luko Dončićem

Dončić sporočil novico, ki jo želijo slišati Slovenci, do njega je stopil celo Obama

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

2

Luka Dončić | Luka Dončić je v Chicagu, ki bo ta konec tedna v znamenju turnirja All-Star, v središču pozornosti. | Foto Reuters

Luka Dončić je v Chicagu, ki bo ta konec tedna v znamenju turnirja All-Star, v središču pozornosti.

Foto: Reuters

S tekmo vzhajajočih zvezd se bo v Chicagu ponoči začel konec tedna turnirja All Star, na katerem bo imel pomembno vlogo Luka Dončić, ki ga čaka dvojni program. Že pred prvo preizkušnjo je deležen ogromno pozornosti – k njemu je pristopil celo nekdanji ameriški predsednik Barack Obama. Na veliko veselje slovenskih navijačev je Luka potrdil, da bo na junijskih kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu zaigral v dresu slovenske reprezentance.

Luka Dončić s svojimi igrami v dresu Dallas Mavericks navdušuje košarkarske privržence povsod po svetu. Ti so mu že v glasovanju za kapetana peterk na osrednji tekmi All-Star namenili drugo mesto na zahodu. Le LeBron James je dobil več glasov in prav zvezdnik LA Lakers ga je nato izbral v svojo ekipo za tekmo zvezd, ki bo v noči na ponedeljek (ob 2. uri po našem času).

Luka Dončić
Sportal Zvezdniški trenutki Luke Dončića v družbi velikanov
Luka Dončić
Sportal Dobrodošel nazaj, Luka Dončić: navdušil z izjemno predstavo in potezami #video

Luka bo aktiven že ponoči ob 3. uri po našem času, ko ga čaka obračun vzhajajočih zvezd. Mladi ameriški košarkarji pod taktirko Treaja Younga, v svojih vrstah bo imel tudi letošnjega novinca Ziona Willamsona, se bodo pomerili proti vrstnikom z vsega sveta, ki jim bo poveljeval prav naš košarkar. "Žival je," je za Ziona dejal Dončić: "Nismo še videli takšnega košarkarja."

Že pred začetkom spektakla v Chicagu je Luka v središču pozornosti. Na uradni novinarski konferenci je kar mrgolelo predstavnikov sedme sile, kar je še en dokaz, kako močno se je zasidral v srca ljubiteljev tega športa.

Z reprezentanco v kvalifikacijah za olimpijske igre

In eno izmed številnih vprašanj je bilo povezano tudi z olimpijskimi kvalifikacijami, na katerih bo Slovenija igrala junija v Kaunasu. Tam se bo naša izbrana vrsta v skupinskem delu pomerila s Poljsko in Angolo, v primeru napredovanja pa se bo križala s skupino, v kateri so Litva, Južna Koreja in Venezuela. Zmagovalec turnirja bo nato dobil vozovnico za olimpijske igre v Tokiu. "Zagotovo bom zaigral," je Luka potrdil nastop na kvalifikacijskem turnirju, s tem pa razveselil slovenske ljubitelje okroglega usnja.

Slovenskega čudežnega dečka je v Chicagu doletela tudi čast, da je spoznal nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo, s katerim je tudi na kratko poklepetal. "Fantastično ti gre," ga je sprva pohvalil. "Ne poslušaj Jasona Kidda (nekdanji košarkar in tudi član Dallas Mavericks, s katerim je leta 2011 osvojil naslov prvaka, op. a.), ko je govora o metu na koš," pa je Obama v šali dejal še Dončiću in se obrnil proti Kiddu, ki je stal ob njima.

Doletela ga bo tudi čast, da bo spoznal enega in edinega Michaela Jordana, s katerim je po novem poslovno povezan, saj je podpisal pogodbo z blagovno znamko Air Jordan, ki spada pod okrilje znamke Nike. "Lepo ga bo spoznati v živo," je dejal Dončić, ki se je na novinarski konferenci še enkrat dotaknil Kobeja Bryanta, ta je januarja tragično umrl v helikopterski nesreči: "Kobe je bil navdih vseh. Njegovo trdo delo, kako je igral … Ni bil vzor le v košarkarskem svetu, temveč tudi zunaj košarkarskih krogov. Pogrešali ga bomo."

Ekipa sveta na tekmi vzhajajočih zvezd

Luka Dončić (Dallas), Nickeil Alexander-Walker (New Orleans), Deandre Ayton (Phoenix), RJ Barrett (New York), Brandon Clarke (Memphis), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City), Rui Hachimura (Washington), Nicolo Melli (New Orlenas), Svi Mykhailiuk (Detroit), Josh Okogie (Minnesota), Moritz Wagner (Washington)

Ekipa ZDA na tekmi vzhajajočih zvezd

Miles Bridges (Charlotte), Wendell Carter Jr. (Chicago), Devonte’ Graham (Charlotte), Tyler Herro (Miami), Jaren Jackson Jr. (Memphis), Ja Morant (Memphis), Kendrick Nunn (Miami), Eric Paschall (Golden State), Collin Sexton (Cleveland), PJ Washington (Charlotte), Zion Williamson (New Orleans), Trae Young (Atlanta)

Jayson Tatum
Sportal Zion Williamson prišel do novega osebnega rekorda
Damian Lillard
Sportal Smola najbolj vročega strelca lige NBA, ki je ostal brez tekme All-Star #video
Luke Walton Dallas Sacramento
Sportal Trener Sacramenta zakričal Dončiću: Luka, daj avtogram sodniku! #video
Luka Dončić, Goran Dragić
Novice Posebno darilo za navijače, ki bodo odpotovali na spektakel v ZDA
Luka Dončić nasmejan
Sportal Velikan Marjanović kar dvakrat dodobra nasmejal Dončića #video
Ne spreglejte