Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 2. 2020,
15.46

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Portland Trail Blazers​ NBA Liga NBA All Star Damian Lillard

Četrtek, 13. 2. 2020, 15.46

4 leta, 2 meseca

Damian Lillard ne bo nastopil na tekmi All Star

Smola najbolj vročega strelca lige NBA, ki je ostal brez tekme All-Star #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
Damian Lillard | Damian Lillard je v zadnjem mesecu na tekmo dosegal skoraj 39 točk. | Foto Reuters

Damian Lillard je v zadnjem mesecu na tekmo dosegal skoraj 39 točk.

Foto: Reuters

Od zvezdniške tekme All-Star, letos jo bo gostil Chicago, nas loči le še nekaj dni. Na njej bodo nastopili najboljši košarkarji v ligi NBA, med njimi bo prvič tudi mladi Slovenec Luka Dončić, manjkal pa bo Damian Lillard. Zvezdnik Portlanda, ki je zadnji mesec v povprečju na tekmo dosegal skoraj 39 točk, bo izpustil dogodek zaradi poškodbe prepone na desni nogi. Namesto njega bo nastopil Devin Booker.

Luka Dončić
Sportal Dobrodošel nazaj, Luka Dončić: navdušil z izjemno predstavo in potezami #video

Razočaranje Damiana Lillarda, v zadnjem obdobju najbolj razigranega strelca v ligi NBA, je ogromno. Branilec Portlanda je v zadnjem obdobju igral v življenjski formi in bil neustavljiv za večino obramb v ligi. Zadnji mesec je na tekmo dosegal kar 38,4 točke, hkrati pa prispeval še skoraj deset asistenc.

Ljubitelji košarke so z velikim zanimanjem pričakovali njegov nastop na zvezdniški tekmi v Chicagu, kjer bi bil soigralec Luke Dončića v moštvu s kapetanom LeBronom Jamesom, a jo bo moral zaradi zdravstvenih težav izpustiti. V soboto bi moral nastopiti tudi na tekmovanju v metu za tri točke (v zadnjem mesecu je v povprečju na tekmo dal več kot pet trojk), a bo moral preskočiti tudi ta dogodek. O tem, kako dolgo bo moral počivali, bo več razkril podrobnejši pregled z magnetno resonanco. Opravil ga bo v četrtek.

Luka Dončić nasmejan
Sportal Velikan Marjanović kar dvakrat dodobra nasmejal Dončića #video

Lillard: Zdravje je na prvem mestu

''Veselil sem se nastopa na takšnem dogodku, kjer bi zagotovo užival. A moje zdravje je na prvem mestu,'' je po poškodbi povedal Lillard in dodal, da bo prisoten v Chicagu, a le kot gledalec. Na tekmi All-Star ne bo nastopil še tretjo sezono zaporedoma.

''Nadomestil me bo nekdo, ki bi si zaslužil nastop, a ga ni bilo na seznamu. Žal bom ravno jaz tisti, ki mu bo to omogočil,'' je še dodal četrti najboljši strelec v ligi NBA v tej sezoni, kjer v povprečju na tekmo dosega 29,5 točke. Boljše povprečje imajo le James Harden (35,3), Giannis Antetokounmpo (30,0) in Trae Young (29,7).

Kako je Lillard staknil poškodbo prepone?

Košarkarji Portlanda so tako s porazom proti Memphisu (94:101) doživeli dvojni udarec. Ostali so praznih rok proti neposrednemu kandidatu za osmo mesto zahodne konference, ki še vodi v končnico, hkrati pa izgubili še najboljšega strelca, ki je proti Memphisu dosegel 20 točk (met iz igre 7/19), poškodbo pa staknil ob prodoru na koš, ko ga je blokiral Litovec Jonas Valančiunas. Portland (25 zmag in 31 porazov) je še povečal zaostanek za Memphisom (28–26).  

Poškodba Lillarda je odprla možnost nastopa na zvezdniški tekmi nekomu drugemu. Odločeno je bilo, da bo namesto njega (tako na tekmovanju v metu trojk kot tudi zvezdniški tekmi) vskočil Devin Booker (Phoenix). Takšna je bila tudi želja poškodovanega asa Portlanda.

Ne spreglejte