Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2022,
14.25

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

Zoran Dragić Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Aaron Harrison

Četrtek, 15. 9. 2022, 14.25

1 leto, 7 mesecev

Aaron Harrison je novi član Ljubljančanov

Cedevita Olimpija po poškodbi Dragića reagirala in pripeljala Američana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Aaron Harrison | Aaron Harrison je novi član Cedevite Olimpije. | Foto Guliverimage

Aaron Harrison je novi član Cedevite Olimpije.

Foto: Guliverimage

Po poškodbi enega od nosilcev igre Cedevite Olimpije Zorana Dragića so se vodilni v ljubljanskem kolektivu dogovorili za sodelovanje z ameriškim košarkarjem Aaronom Harrisonom, ki je v minuli sezoni nosil dres turškega Turk Telekoma.

Sportal Zoran Dragić bo šel po medaljo na vseh štirih, če bo treba

Vodilni pri Cedeviti Olimpiji so skupaj s člani strokovnega štaba Zmajev po poškodbi Zorana Dragića, ki bo priljubljenega ‘Zokija’ s parketov oddaljila od šest do osem tednov, zavihali rokave, in našli košarkarja, ki se bo v tem časovnem obdobju pridružil ekipi aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov. V Ljubljano prihaja ameriški košarkar Aaron Harrison, ki je v sezoni 2022/23 nastopal za Turk Telekom, sezono pa zaradi poškodbe kolena sklenil predčasno.

Zadnjo sezono preživel v dresu Turk Telekoma

Harrison ima izkušnje iz lige NBA, evrolige in evropskega pokala. V svoji karieri je v ligi NBA zbral 37 nastopov. Med letoma 2015 in 2017 je nosil dres Charlotte Hornets, sezono kasneje pa Dallas Mavericks. Nato se je preselil v turški Galatasaray, kjer je igral dve sezoni.

V sezoni 2020/21 je igral za Olympiacos, kjer je v evroligi v povprečju dosegal 6,5 točke, 1,8 skoka in 1,1 podaje na tekmo. Nato se je vrnil v Turčijo, tokrat k Turk Telekomu. V lanski sezoni je v evropskem pokalu v povprečju dosegal 16 točk, 2,1 skoka in 1,4 podaje na tekmo preden je sezono zaradi poškodbe predčasno končal.

"Po tem, ko smo izvedeli, da bo Zoran Dragić zaradi poškodbe mišice s parketov odsoten dlje časa, smo se na celotno situacijo morali odzvati in pripeljati novega igralca, kar nam je uspelo," je ob naznanitvi okrepitve dejal Sani Bečirović. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Po tem, ko smo izvedeli, da bo Zoran Dragić zaradi poškodbe mišice s parketov odsoten dlje časa, smo se na celotno situacijo morali odzvati in pripeljati novega igralca, kar nam je uspelo," je ob naznanitvi okrepitve dejal Sani Bečirović. Foto: Grega Valančič/Sportida

Bečirović: Morali smo se odzvati

"Po tem, ko smo izvedeli, da bo Zoran Dragić zaradi poškodbe mišice s parketov odsoten dlje časa, smo se na celotno situacijo morali odzvati in pripeljati novega igralca. To nam je tudi uspelo, pridružil pa se nam bo Aaron Harrison, ki se ga ljubitelji evropske košarke lahko spomnite po nastopih v dresu Turk Telekoma iz minule sezone, še prej pa iz Olympiacosa in Galatasaraya. Tistim, ki imajo radi Ligo NCAA, pa se je zagotovo vtisnil v spomin leta 2014, ko je v dresu Kentuckyja z nekaj ključnimi zadetimi meti svojo ekipo popeljal do finalnega turnirja četverice Marčevske norosti. Harrison ima izkušnje z igranjem v Evroligi in 7DAYS EuroCupu. Naredili pa bomo vse, da se čim hitreje vklopi v naš sistem igre, spozna soigralce in nam pomaga po svojih najboljših močeh," je ob podpisu pogodbe s Harrisonom za uradno spletno stran kluba dejal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić ostaja selektor

"Gre za igralca, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, tu mislim tudi na Evroligo in 7DAYS EuroCup. Aaron je zelo kakovosten igralec in dober človek;" je prihod Harrisona pozdravil Jurica Golemac. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Gre za igralca, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, tu mislim tudi na Evroligo in 7DAYS EuroCup. Aaron je zelo kakovosten igralec in dober človek;" je prihod Harrisona pozdravil Jurica Golemac. Foto: Grega Valančič/Sportida

Golemac: Veliko sreče, da je bil še vedno na trgu

Glavni trener Ljubljančanov Jurica Golemac pa ob tem dodaja: "Po poškodbi Zorana Dragića smo morali hitro reagirati. Imeli smo veliko sreče, da je bil Aaron Harrison še vedno na trgu. Gre za igralca, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, tu mislim tudi na Evroligo in 7DAYS EuroCup. Aaron je zelo kakovosten igralec in dober človek. Zadovoljni smo, da prihaja, in prepričani smo, da nam bo priskočil na pomoč."

Luka Dončić
Sportal Dončić: Razočaral sem ekipo, državo
Ne spreglejte