Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 9. 2022,
15.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

5

Natisni članek

Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Sreda, 7. 9. 2022, 15.00

1 leto, 7 mesecev

"Za Primožem je težka noč v velikih bolečinah, počakajmo nekaj dni in tednov …"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

5

Primož Roglič, Vuelta22 | Primož Roglič je v padcu med zaključnim sprintom 16. etape staknil veliko ran in odrgnin, k sreči pa si ni ničesar zlomil. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je v padcu med zaključnim sprintom 16. etape staknil veliko ran in odrgnin, k sreči pa si ni ničesar zlomil.

Foto: Guliverimage

Pred začetkom 17. etape Dirke po Španiji, ki se je začela brez trikratnega zmagovalca te dirke Primoža Rogliča, je športni direktor ekipe Jumbo-Visma Addy Engels spregovoril o počutju slovenskega šampiona in iskal razloge za padec, ki je z bliskovito hitrostjo pokopal njihove sanje o četrti zaporedni zmagi. Glede na to, da so razlog za odstop ponovno padec in poškodbe, povezane z njim, bo to psihično zelo težko preboleti, meni Engels.

Športni direktor ekipe Jumbo-Visma Addy Engels je v pogovoru z novinarji pred začetkom 17. etape, ki prinaša razgibano traso z zaključkom navkreber, povedal, da je za Primožem Rogličem, ki je včeraj v zaključnem sprintu grdo padel in se poškodoval, težka noč v velikih bolečinah, ki so se nadaljevale tudi zjutraj.

Rigoberto Uran, Vuelta22
Sportal Rigoberto Uran zmagovalec etape, Remco Evenepoel ostaja varno v rdečem

"To je tudi razlog, zakaj Primož ne bo nadaljeval dirke. Že včeraj ga je po etapi v hotelu pregledal zdravnik, zjutraj pa so v bolnišnici opravili še slikanje, ki je pokazalo, da zlomov ni, ima pa na desni strani telesa veliko ran in odrgnin. Zaradi ran in bolečin enostavno ni bilo možno, da bi z dirkanjem nadaljeval, zato smo zjutraj sprejeli odločitev, da dirko zaključi," je pojasnil Engels.

Dodal je, da je za Rogliča nov odstop, ponovno zaradi padca, zelo velik udarec, tako kot je to velik udarec za ekipo, ki je vse upe polagala na Rogličev boj za zmago v skupni razvrstitvi dirke.

"To je res velik udarec. Primož je imel na dirki velike načrte, kar je včeraj znova dokazal. Zaradi padca je predčasno končal že lanski in letošnji Tour, zdaj še Vuelto, in to na točki, ko se je boril za zmago. Kaj takega je tudi psihično izjemno težko preboleti."

"Zakaj je padel? Dobro vprašanje, a je nanj težko odgovoriti."

Na vprašanje, zakaj je Roglič, ki je dva kilometra in pol pred ciljem 16. etape silovito napadel in vozil na čelu dirke, nato pa so ga v zaključnih metrih prehiteli trije šprinterji, ki se jim je tudi sam priključil, kar naenkrat bliskovito in grdo padel, tudi Engels ni imel odgovora.

"Zakaj je padel? Dobro vprašanje, a je nanj težko odgovoriti. Večkrat smo si že ogledali posnetke, a se kamera vedno ravno v tistem trenutku, ko je prišlo do padca, premakne, zato je zelo težko oceniti, kaj se je pravzaprav zgodilo. Sam nisem videl nobenih nenadnih gibov v skupini, zato menim, da je šlo za nesrečen dogodek, za katerega ne moremo kriviti nikogar. Enostavno je šlo za veliko smolo z izjemno velikimi posledicami."

Je sezona za Rogliča končana?

Je to za Rogliča konec sezone? "Za to je še prezgodaj, odvisno, kako bo okreval v naslednjih dneh in tednih," odgovarja Engels, ki ne ve, kaj bi se zgodilo, če do včerajšnjega padca ne bi prišlo.

"Primož je bil v boju za zmago, zmanjševal je zaostanek, izkoristil je vsako priložnost, nikoli pa ne bomo vedeli, kaj bi se zgodilo, če bi se boril do konca," je dejal.

Treba bo preoblikovati cilje

Strinjal se je, da je odhod Rogliča tudi velik udarec za ekipo Jumbo-Visma, ki se je povsem usmerila v boj za prvo mesto v skupni razvrstitvi, zdaj pa bodo morali spremeniti svoje cilje in se usmeriti v lov na etapne zmage.

Engels pravi, da je za ekipo Jumbo-Visma, če odmislimo včerajšnjo nesrečo in odstop Rogliča, uspešna Vuelta: "Zmagali smo v ekipnem kronometru, štirje naši kolesarji so nosili rdečo majico, Primož je bil v boju za zmago …"

Preberite še:

Primož Roglič, Vuelta22
Sportal Uradno: posledice padca končale sanje Primoža Rogliča
Primož Roglič, Vuelta 22
Sportal Rogličev direktor: Načrt se je uresničeval idealno, nato je šlo vse narobe
Primož Roglič, Vuelta22
Sportal Drama na Vuelti: Roglič napadel in padel, pa vseeno še zmanjšal zaostanek za Evenepoelom
Primož Roglič, Vuelta22
Sportal Zmaga Nizozemcu, Roglič odščipnil še nekaj sekund Evenepoelu, a ta ostaja v rdečem

 

Ne spreglejte