Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2024,
19.00

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Tour de France Tour de France Dirka po Franciji BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 2. 6. 2024, 19.00

2 tedna, 3 dni

Rogličevi optimistični

"Vsi imamo isto težavo, soočili se bomo s Tadejem Pogačarjem"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
Tadej Pogačar, Giro 2024 | Tadej Pogačar bo velika težava za konkurente na Touru, so prepričani v Rogličevi BORI - hansgrohe. | Foto Reuters

Tadej Pogačar bo velika težava za konkurente na Touru, so prepričani v Rogličevi BORI - hansgrohe.

Foto: Reuters

"Primož je po padcu na višinskih pripravah pokazal dobro formo, zdaj jo želi še na dirki," je o formi slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča pred startom 76. Kriterija po Dofineji povedal športni direktor nemške ekipe BORA - hansgrohe Christian Pömer. Razkril je še, da imajo z Rogličem, Aleksandrom Vlasovom in Jaijem Hindleyjem že na Dofineji visoke cilje, še višje pa na julijski Dirki po Franciji. "Imamo dobro strategijo za Dofinejo, še boljšo pa za Tour, a je seveda ne bom razkrival javnosti," je še povedal nemški direktor.  

Christian Pömer je v pogovoru za nizozemski medij In de Leiderstrui potrdil, da je Primož Roglič po padcu na aprilski Dirki po Baskiji spet v dobri formi. V incidentu v Baskiji so jo skupili trije od štirih velikih favoritov za zmago na letošnjem Touru, poleg Rogliča še Remco Evenepoel in predvsem Jonas Vingegaard, ki se je poškodoval huje in te dni tudi že trdo trenira, da bi se vrnil v spodobno formo za francosko pentljo.

Roglič in Evenepoel svojo formo že preizkušata v Dofineji. "Ko je Primož nazadnje dirkal, je bil v dobri formi, Remca je premagal na uvodnem kronometru Baskije. Tisto je bila dobra predstava, ampak naš osrednji cilj sezone ostaja Tour de France," je še povedal Pömer, izpostavil pa največji izziv, ki jih čaka na francoski pentlji. "Primož je v dobrem položaju za napad na rumeno majico, prav tako tudi preostali favoriti, ki so bili v Baskiji. Vsi skupaj pa imamo isto težavo, na Touru se bomo soočili s Tadejem Pogačarjem."   

Primož Roglič želi na Dofineji pokazati, kako močan je. | Foto: Guliverimage Primož Roglič želi na Dofineji pokazati, kako močan je. Foto: Guliverimage Pogačar je imel letos drugačen program kot njegovi največji tekmeci, maja je dobil Dirko po Italiji in zdaj nabira moči še za napad na Dirki po Franciji. V Dofineji ga ni. "K sreči mora tudi on od časa do časa malce počivati, veseli smo, da ga ni tukaj," je bil iskren Pömer. V ekipi so že skovali taktiko za napad na Pogačarja na francoski pentlji, je še namignil, ob tem pa ni bil pripravljen razkriti, s katerimi kolesarji se bodo lotili osrednje dirke sezone. "Naša ekipa za Tour naj bo presenečenje, v kolesarstvu moraš biti prilagodljiv. Imamo dobro strategijo za Dofinejo, še boljšo pa za Tour, a je seveda ne bom razkrival javnosti."

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Najbolje plačani slovenski športniki
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič ima pred seboj težak izziv
Primož Roglič
Sportal Primoža Rogliča bodo vseskozi ščitili
Primož Roglič
Sportal Pri Rogliču dobili priznanega strokovnjaka
Lance Armstrong
Sportal Lance Armstrong: Sovražil bi dirkati proti Pogačarju
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar prečrtal Vuelto, v zraku še eno vprašanje
Ne spreglejte