Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
13.10

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96

Natisni članek

Red Bull - BORA - hansgrohe BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Petek, 31. 5. 2024, 13.10

3 tedne, 5 dni

Primoža Rogliča bodo vseskozi ščitili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,96
Primož Roglič | Primož Roglič bo osrednje ime ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe na Dirki po Franciji. | Foto Guliverimage

Primož Roglič bo osrednje ime ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe na Dirki po Franciji.

Foto: Guliverimage

Do osrednjega kolesarskega vrhunca letošnjega leta, ki sliši na ime Tour de France, je še manj kot en mesec, ljubitelji kolesarstva pa z nestrpnostjo pričakujejo veliki boj za rumeno majico. Visoke ambicije imajo tudi v taboru BORE - hansgrohe. Prvi mož ekipe Ralph Denk se je dotaknil vprašanja, kaj bo ključno pri osrednjem kapetanu Primožu Rogliču.

Sanje Ralpha Denka so, da bi s kolesarjem osvojil Tour de France. Sanje Primoža Rogliča so, da bi osvojil Tour de France. Zato sta si lani obe strani tudi segli v roke, da bi v letošnjem letu napadli zadani cilj.

Slovenski kolesar bo po padcih na Dirki po Baskiji svojo pripravljenost preizkušal od nedelje do nedelje, ko bo na sporedu Kriterij po Dofineji. Dirko bo tako kot Remco Evenepoel izkoristil za pripravo na Tour de France.

Primož Roglič in Remco Evenepoel se bosta pomerila na Kriteriju po Dofineji, ki bo potekal od nedelje do nedelje. | Foto: Guliverimage Primož Roglič in Remco Evenepoel se bosta pomerila na Kriteriju po Dofineji, ki bo potekal od nedelje do nedelje. Foto: Guliverimage

Na dirki vseh dirk bo imel Roglič ob sebi dobre pomočnike, poudarja prvi mož ekipe BORA - hansgrohe. V goratih delih bo imel ob sebi Jaija Hindleyja in Aleksandra Vlasova, ki znata sicer dirkati tudi na končno uvrstitev.

"Rumena majice je srednjeročni cilj," je Ralph Denk dejal medijem. Kolesarji bodo na letošnjem Touru nastopili v drugačni opravi in z drugačnim imenom. Po prevzemu večinskega deleža Red Bulla se bo ekipa po novem imenovala Red Bull - BORA - hansgrohe, prav tako pa bodo kolesarji nosili drugačno opravo.

Jonas Vingegaard
Sportal Jonas Vingegaard in njegov napredek

Poleg ceste bosta osrednja tekmeca Pogačar in Vingegaard

"Primož ne bi smel in ne sme pasti. Veliko tehničnih etap imamo," opozarja Denk in se je s tem navezal, da so slovenskemu šampionu v preteklosti padci večkrat že prekrižali načrte. Zato lahko pričakujemo, da bo avstrijsko-nemška ekipa veliko kolesarila v ospredju pelotona, za kar bosta morala skrbeti Nico Denz in Marco Haller. Jasno je, da bodo Primoža ščitili na vsakem koščku asfalta.

Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar sta osrednja favorita za skupno zmago na Dirki po Franciji. | Foto: Guliverimage Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar sta osrednja favorita za skupno zmago na Dirki po Franciji. Foto: Guliverimage

Če bo Roglič želel uspeti in zgodovinsko osvojiti še Tour de France, s čimer bi zaokrožil trojček vseh tritedenskih dirk, pa ne bo potrebna pazljivost le na cesti. V prvi vrsti sta videti dva kolesarja nad vsemi, kar zadeva tritedenske dirke. Tadej Pogačar, ki je v nedeljo osvojil Giro d'Italia, in Jonas Vingegaard – zmagovalec zadnjih dveh Tourov se šele vrača v pravi pogon po padcu na Dirki po Baskiji. V elito spada še Remco Evenepoel, ki ima ambicije na Dirki po Franciji.

Primož Roglič
Sportal Pri Rogliču dobili priznanega strokovnjaka
Emanuel Buchmann Nico Denz
Sportal Po incidentu ne želi več kolesariti za Rogličevo BORO - hansgrohe
Ne spreglejte