Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
15.43

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Visma | Lease a Bike Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

Četrtek, 30. 5. 2024, 15.43

2 tedna, 6 dni

Jonas Vingegaard in njegov napredek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Jonas Vingegaard | Jonas Vingegaard je zadnje dni treniral na Majorki. Po beseda vodstva ekipe se bo podal na višinske priprave v Tignes. | Foto Guliverimage

Jonas Vingegaard je zadnje dni treniral na Majorki. Po beseda vodstva ekipe se bo podal na višinske priprave v Tignes.

Foto: Guliverimage

Danski kolesar Jonas Vingegaard se zadnje dni mudi na Majorki, kjer si utira pot do nastopa na Dirki po Franciji, ki jo je v preteklih dveh letih osvojil. Po besedah glavnega trenerja ekipe Visma | Lease a Bike imajo upanje glede Toura, a ne želijo že zdaj sprejeti odločitve.

Za Jonasom Vingegaardom je težko obdobje, ki ga je preživljal po grdem padcu na aprilski Dirki po Baskiji, kjer si je med drugim poškodoval ključnico, rebra, povrhu vsega pa je imel predrta pljuča.

Ob koncu prvega tedna v maju se je že usedel na kolo in treniral v domačem okolju na Danskem. Njegov osebni trener je govoril, da prihajajo dnevno s severa Evrope spodbudne novice in da rehabilitacija poteka zelo dobro.

Ni minilo veliko časa, ko se je že pojavila fotografija Jonasa na Majorki, kjer se je preizkusil tudi pri vožnji navkreber. Zdaj je za danski medij BT njegovo stanje pokomentiral glavni trener ekipe Visma | Lease a Bike Tim Heemskerk: "Na Majorki je veliko časa namenil vzponom in spustom. Prvič po padcu je močneje vrtel pedala, a je bilo v središču vsega trening v dobrem vremenu in uživanje z družino."

Radi bi, da bi lahko normalno treniral z ekipo

Na Dirki po Baskiji sta se poškodovala tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel, ki se bosta v nedeljo vrnila v tekmovalni pogon z nastopom na osemdnevni dirki Kriterij po Dofineji. Vingegaard še ne načrtuje dirk, zato pa se bo podal na višinske priprave v Tignes, ki so stalna baza nizozemske ekipe pred začetkom Dirke po Franciji.

Jonas Vingegaard | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Moje upanje je, da bo lahko z ekipo, ki bo prišla v Tignes po Kriteriju po Dofineji, normalno treniral. Upajmo, da bo v celoti opravljal treninge," pravi Heemskerk.

Ali bo nastopil na Touru, v nizozemskem moštvu ne želijo govoriti na glas in imajo vse skupaj še zavito v tančico. "Nismo se še odločili. Najpomembnejša za Jonasa sta današnji in jutrišnji dan," je še dejal kolesarski strokovnjak.

Ne spreglejte