Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2024,
14.40

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

svetovno prvenstvo Pariz 2024 olimpijske igre Vuelta Vuelta Tour de France Tour de France Giro d'Italia Giro d'Italia Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sreda, 29. 5. 2024, 14.40

3 tedne

Pogačar prečrtal Vuelto, v zraku še eno vprašanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je trenutno na zasluženem krajšem počitku, potem ko je osvojil Giro d'Italia. A bo kmalu sledil intenzivnejši trening v luči priprav na Tour de France. | Foto Ana Kovač

Tadej Pogačar je trenutno na zasluženem krajšem počitku, potem ko je osvojil Giro d'Italia. A bo kmalu sledil intenzivnejši trening v luči priprav na Tour de France.

Foto: Ana Kovač

"Lahko vam zagotovim, da v letošnjem programu ni trojčka Giro – Tour – Vuelta," je zmagovalec Dirke po Italiji Tadej Pogačar dejal v pogovoru za Eurosport in tako jasno izrazil, da bo od grand tourov letos nastopil le še na Dirki po Franciji. Nejasnost je nekako začutiti le glede nastopa na olimpijskih igrah v Parizu, velik cilj pa predstavlja svetovno prvenstvo v Švici.

"Osvojiti vse tri grand toure je moj cilj, osvojiti jih v enem letu … Verjetno je tako razmišljati preveč noro. Ne lovim rekordov, ampak iščem nove izzive. Posebej so mi zanimive tiste dirke, ki jih še nisem osvojil. Lahko vam zagotovim, da v letošnjem programu ni trojčka Giro – Tour – Vuelta," je Tadej Pogačar dejal za Eurosport.

V nedeljo je v velikem slogu osvojil prestižni pokal in rožnato majico za najboljšega na Giru d'Italia. Drugega Daniela Martineza (BORA - hansgrohe) je prehitel za kar 9:57. Ne glede na suvereno zmago se je njegovo telo utrudilo in bo potreboval nekaj dni za počitek.

A bo kmalu spet v polni meri zavihal rokave in se začel pripravljati na Tour de France, ki bi ga rad osvojil tretjič v karieri. Če bi mu to uspelo, bi naredil velik podvig, da bi v istem letu osvojil tako Giro kakor tudi Tour de France. Nazadnje je to leta 1998 uspelo Italijanu Marcu Pantaniju.

Poleg Dirke po Franciji mu je velik cilj septembrsko svetovno prvenstvo v Švici, na katerem bi rad nekoč osvojil prestižno mavrično majico: "Dirka po Franciji in svetovno prvenstvo sta moja osrednja cilja. Ne le letos, ampak vsako leto. Pritiska ne čutim. Še vedno sem dokaj mlad in imam veliko željo po osvojitvi obeh."

Zato pa je videti, da so pod vprašajem olimpijske igre v Parizu. Medaljo z največjega poletnega športnega dogodka že ima, potem ko je bil v Tokiu leta 2021 na cestni dirki bronast: "Vsak športni dogodek na najvišji ravni ponuja izjemen spektakel. Upam, da bom na igrah in da morda vidim kakšne druge športne dogodke. To bi bilo lepo, če bi imel čas."

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar in izdaten dvig plače pri UAE Emirates
Richard Carapaz
Sportal Carapaz ne bo branil olimpijske zmage
Tadej Pogačar
Sportal Ogromna prednost Tadeja Pogačarja
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar: Zelo vesel in ponosen sem na to, kako sta me starša vzgojila in kdo sem postal
Urška Žigart
Sportal Urška Žigart: Tri, štiri dni bova s Tadejem vendarle lahko brez urnika in brez obveznosti
Tadej Pogačar
Sportal Pogačar je vesel, da letos ni trpel na televiziji #video
Giro Rim navijači
Sportal Kaj prvega trenerja Tadeja Pogačarja po toliko letih še vedno preseneča?
Ne spreglejte