Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
29. 9. 2018,
17.40

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Primož Roglič Primož Roglič Innsbruck svetovno prvenstvo

Sobota, 29. 9. 2018, 17.40

5 let, 6 mesecev

Verjame, da jim bo Roglič v prihodnje vrnil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Matej Mohorič | Primož Roglič je osrednji slovenski adut. Matej Mohorič (desno) bo garal zanj. | Foto Vid Ponikvar

Primož Roglič je osrednji slovenski adut. Matej Mohorič (desno) bo garal zanj.

Foto: Vid Ponikvar

"Vsi smo tu zanj. Našo podporo bo imel vse do konca. Upamo, da bo zdržal z vsemi najboljšimi," je Matej Mohorič nazorno povedal, kako v slovenski kolesarski reprezentanci pred nedeljsko cestno preizkušnjo pihajo v en rog in veliko pričakujejo od Primoža Rogliča.

Innsbruck od našega poročevalca | Foto:

"Kapetan bo izključno Primož Roglič. Mislim, da lahko edini na dirki zmaga. Splača se osredotočiti na njegov nastop. Preostali bomo naredili vse, da bo imel med dirko podporo in pred finalom dobro izhodišče. Upamo na njegove čim boljše noge, da bo pokazal, kar zna," je Matej Mohorič dal vedeti, kako podrejeni so slovenski kolesarji Rogliču in kako dihajo drug za drugega.

Tako močne reprezentance Slovenija še ni imela, zato so apetiti razumljivo veliki. Poleg tega je Roglič v zadnjih letih dokazal, da spada med najboljše kolesarje. Ob sebi bo imel odlične pomočnike in ogromno dela bo opravil tudi nekdanji svetovni prvak med mladinci in do U23. Mohorič je znan po tem, da grize do konca, tudi v nedeljo lahko pričakujemo njegovo borbeno vožnjo.

Remco Evenepoel
Sportal To je nekaj fenomenalnega, kot da je z drugega planeta #video

"Tudi po tem, kar sem videl na treningu, verjamem, da je med najboljšimi"

Mohorič poudarja, da bodo do samega zaključka pomagali Primožu. Verjame v njegov dober rezultat. | Foto: Vid Ponikvar Mohorič poudarja, da bodo do samega zaključka pomagali Primožu. Verjame v njegov dober rezultat. Foto: Vid Ponikvar "Zelo pomembno je, da smo dobri tukaj. Nihče ni imel pomislekov. Vsi smo se lahko v miru pripravili na prvenstvo. Ni bilo treba razmišljati o kvalifikacijah. Sam sem član ekipe, v kateri je precej Italijanov in so morali tekmovati za mesta v reprezentanci. Nam ni bilo treba, mislim, da je lahko tudi to prednost," pravi Matej.

Član Bahrain Meride verjame v Primoževo dobro vožnjo in dober rezultat: "Realne možnosti za zmago ima, je pa res, da še ni vozil tako dolge in zahtevne klasike. A to ni ključnega pomena. Lahko je to pomanjkljivost. Nobeden iz reprezentance na svetovnih prvenstvih ni prišel med deset najboljših. Težko je reči, da bomo zagotovo posegli tja. Vseeno mislim, kar je Primož v zadnjih dveh letih pokazal, da bo konkurenčen. Tudi po tem, kar sem videl na treningu, verjamem, da je med najboljšimi. Vse preostale favorite je letos že premagal in verjamem, da bo prišel do dobrega rezultata. Zaupamo v njegove sposobnosti in vemo, da se je dobro pripravil."

Primož Roglič
Sportal Oblegani Roglič, ki si je z reprezentančnimi kolegi prislužil privilegij

"Letos smo vsi osredotočeni na Primoža. Verjamemo, da nam bo v prihodnje vrnil."

Ker je trasa v Innsbrucku res zahtevna (258,5 kilometra, 4.670 metrov vzponov), je Primož osrednji adut, čeprav se v zahtevnih etapah dobro znajde tudi Simon Špilak. Če bodo vsi letos delali za nekdanjega skakalca, pa verjamejo, da bo v prihodnjih letih zgodba obrnjena. "Letos je trasa pisana kožo Primožu. Prava za specialiste za vožnjo navkreber. Naslednje leto bo trasa lažja, tako da bo tudi kdo drug prišel na prvenstvo z višjimi cilji kot letos. Tudi sam. Letos smo vsi osredotočeni na Primoža. Verjamemo, da nam bo v prihodnje vrnil."

Remeco Evenepoel
Sportal Neverjetna zgodba mladeniča: svet pozdravlja novega Primoža Rogliča

Izjemno zahtevni zaključni vzpon

"Vsi smo tu zanj. Našo podporo bo imel vse do konca"

Številni so mnenja, da bo nedeljska dirka na izčrpavanje. Vse skupaj se bo začelo ob 9.51, kolesarje pa na cilju pričakujejo med 16. in 17. uro, kar pomeni, da bodo pedala vrteli sedem ur.

Skupaj z Janom Polancem bosta pomagala Rogliču, da bo porabil do zaključka čim manj moči. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Skupaj z Janom Polancem bosta pomagala Rogliču, da bo porabil do zaključka čim manj moči. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Dirka bo težka in zelo dolga. Redki izmed nas imajo izkušnje na takšnih dirkah oziroma z dobrimi nastopi. Kolesaril sem že na veliko takšnih dirkah, vendar nisem bil še nikoli dober. Bolj izkušene reprezentance so v tem pogledu v prednosti pred nami. Vseeno zaupamo v Primoževe sposobnosti. Vsi smo tu zanj. Našo podporo bo imel vse do konca. Upamo, da bo na koncu zdržal z vsemi najboljšimi," je še dejal Mohorič.

Primož Roglič
Sportal Rogličevi udarci najbolj odmevajo #video
Innsbruck svetovno prvenstvo
Sportal Nadarjeni slovenski kolesar se je znašel v mat položaju
Innsbruck svetovno prvenstvo
Sportal "Zanj se ne bojim"
Ne spreglejte