Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
28. 9. 2018,
21.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Martin Hvastija Innsbruck svetovno prvenstvo

Petek, 28. 9. 2018, 21.00

5 let, 6 mesecev

Selektor Martin Hvastija po cestni dirki U23 na SP v Innsbrucku

"Zanj se ne bojim"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Innsbruck svetovno prvenstvo | Tadej Pogačar je bil na koncu sedmi na svetovnem prvenstvu do 23 let. | Foto Vid Ponikvar

Tadej Pogačar je bil na koncu sedmi na svetovnem prvenstvu do 23 let.

Foto: Vid Ponikvar

Od šestih mladih slovenskih kolesarjev sta na cestni preizkušnji prišla do cilja le Tadej Pogačar in Jaka Primožič. Prvi je bil v krogu favoritov za medalje, na koncu se je moral zadovoljiti s sedmim mestom. Selektor Martin Hvastija verjame, da bo Pogačar v prihodnosti dober kolesar.

Innsbruck od našega poročevalca | Foto:

Mladi kolesarji do 23 let so 179,9 kilometra dolgo traso na svetovnem prvenstvu začeli v Kufsteinu in jo končali v Innsbrucku, okoli katerega so sledili štirje težki krogi. Na vzponih se je začela selekcija in je redčila vrste vseh reprezentanc. Tudi slovenska je pokala po šivih. V igri za vidna mesta je ostal le še Tadej Pogačar.

Innsbruck svetovno prvenstvo
Sportal Nadarjeni slovenski kolesar se je znašel v mat položaju

"Če bi bila jutri še ena podobna dirka, bi bil z najboljšimi, drugi ne bi bili"

Martin Hvastija v družbi Boruta Božiča. | Foto: Vid Ponikvar Martin Hvastija v družbi Boruta Božiča. Foto: Vid Ponikvar Pred preizkušnjo so ga strokovnjaki uvrščali v krog favoritov za medalje, vendar je sam dejal, da noge tokrat niso bile močne, kot bi si želel. "Že po mladinski tekmi sem rekel, da bo dirka težka. Bila je. Za nič nam ni žal. Naredili smo vse, kar smo lahko. Vsak je dal vse od sebe. Tadej je bil na koncu tako dober, kot je bil lahko. Očitno ni imel super dneva, bil pa je še vedno dober. Ni ravno enodnevni kolesar, je pa zelo dober etapni. Zanj se ne bojim. Sedmo mesto na svetovnem prvenstvu je odlično," je po dirki povedal selektor reprezentance do 23 let Martin Hvastija.

Odlični sezoni slovenskega kolesarja je manjkala le pika na i, vendar so takšne preizkušnje, kot je bila petkova, nekaj posebnega: "Če bi bila jutri še ena podobna dirka, bi bil z najboljšimi, drugi ne bi bili. To je njegova prednost. Upam, da bo še naprej tako dirkal in napredoval."

Remeco Evenepoel
Sportal Neverjetna zgodba mladeniča: svet pozdravlja novega Primoža Rogliča

"Če imaš super dan na takšnih dirkah, si super, sicer si dober"

V zaključku ni mogel držati ritma najhitrejših. | Foto: Vid Ponikvar V zaključku ni mogel držati ritma najhitrejših. Foto: Vid Ponikvar Sicer je bil pri zadnjem vzponu še skupaj z najboljšimi, nato pa so noge postajale pretežke. "Tadej jih ni mogel držati. To je preprosto dejstvo. Sam mi je tudi to dejal. Dirke v živo nisem videl, ker zadaj nismo imeli nobenih podatkov. Prostora in časa je bilo dovolj. Vse je imel na dosegu roke. Če ni šlo, pač ni šlo. Bal sem se, ker ni bilo pomoči pri spustih in pobegih. Če imaš super dan na takšnih dirkah, si super, sicer si dober," pravi Hvastija.

Slovenska ekipa je bila videti nemočna v primerjavi z drugimi velikimi nacijami. Pogačarju je kot zadnji lahko pomagal le še Jaka Primožič, ki je v cilj prikolesaril na 39. mestu. "Več kot toliko nismo imeli. Nismo imeli takšne ekipe kot Švicarji in Belgijci. Da bi krojili finale. Hoteli smo narediti težko dirko. Kar smo imeli, smo poskušali otežiti. Na koncu se je izkazalo, da je bila dirka zelo težka. V zadnjem krogu so bili vsi najboljši skupaj. Kdor je lahko, je šel. Finec se je na primer vzel od nikoder. Vedno pride kakšen tak. Vsi preostali so bili tisti, ki smo jih imeli podčrtane," je še povedal Hvastija.

Primož Roglič
Sportal Oblegani Roglič, ki si je z reprezentančnimi kolegi prislužil privilegij
Primož Roglič
Sportal Rogličevi udarci najbolj odmevajo #video
Ne spreglejte