Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 4. 2023,
20.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

4

Natisni članek

Joxean Matxin Fernandez UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 27. 4. 2023, 20.00

1 leto

Tadej Pogačar

V UAE optimistični: Pogačarja pričakujejo že na višinskih pripravah sredi maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

4

Tadej Pogačar, LBL 2023 | Tadej Pogačar bi se lahko ekipi UAE Emirates pridružil že na majskih višinskih pripravah na jugu Španije. | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar bi se lahko ekipi UAE Emirates pridružil že na majskih višinskih pripravah na jugu Španije.

Foto: Guliverimage

Po šokantnem padcu in poškodbi Tadeja Pogačarja na nedavni belgijski klasiki Liege–Bastogne–Liege so v njegovi ekipi UAE Emirates malce prilagodili program slovenskega kolesarskega zvezdnika, upajo pa, da se bo moštvu lahko pridružil že na višinskih pripravah v Sierri Nevadi sredi maja.

Tadej Pogačar
Sportal Dva dni po dirki popravili luknjo, ki je povzročila Pogačarjev padec

"Tadeja zdaj čakajo trije tedni počitka, če se bo vse odvijalo dobro, pa se bo ekipi pridružil na višinskih pripravah za Tour de France," je v pogovoru za belgijski časnik Het Laatste Nieuws povedal direktor ekipe UAE Emirates Joxean Fernandez Matxín.

Pogačar si je pri padcu na spomeniku LBL zlomil skafoidno in lunarno kost v dlani leve roke, še isti dan prestal operacijo na kliniki v Genku, njegova rehabilitacija pa naj bi po prvi oceni zdravnikov trajala od pet do šest tednov. Nekoliko bolj optimistično časovnico je omenil priznan španski travmatolog Angel Villamor, ki je za španski časnik El Mundo pred dnevi pojasnil, da s sodobnimi metodami zdravljenja slovenski as lahko računa na hitrejše okrevanje. "Če ne bo kakšnih zapletov, bi bil slovenski kolesar lahko že v dveh ali treh tednih pripravljen na tekmovanje," je povedal.

Tadej Pogačar padec thumb
Sportal "Tadeja čaka veliko dela s fizioterapijo, pomemben je tudi potencial regeneracije in zaraščanja"

"Niti Fife ne morem igrati"

Tadej Pogačar se je spet oglasil prek družbenih omrežij. "Vzel sem si nekaj odmora, uživam v malih radostih," je zapisal na Instagramu ob fotografiji, na kateri se objema z zaročenko Urško Žigart. "Ne razmišljam še o kolesu ali rehabilitaciji, to pa se bo morda spremenilo, ko Urška odide na Vuelto," je še pripisal 24-letni šampion.

Deveta izvedba ženske Vuelte se bo začela v ponedeljek, 1. maja. Žigartova bo članica ekipe Jayco AlUla, s katero bo poskušala ustaviti pohod tekmic iz SD Worx, pri katerih bo Nizozemka Demi Vollering, zmagovalka letošnjega ardenskega trojčka, poskušala dobro formo iz spomladanskih klasik prenesti še na več etapne dirke.

Pogačar bo torej čez nekaj dni v Monaku ostal sam. "V komentarjih mi predlagajte kakšne dobre filme ali serije, saj niti Fife ne morem igrati," je še pozval sledilce. Levo roko ima za zdaj imobilizirano in ne more igrati video igric. 

Tudi pri UAE Emirates so zdaj nekoliko bolj optimistični, že tako ali tako je imel Pogačar po spomladanskih klasikah v načrtu dvomesečni premor od tekmovanj, v tem času pa bi se posvetil pripravam na julijski Tour. "V tem času bi opravili testiranje v vetrovniku in temeljit ogled tras Toura, a te načrte smo zdaj opustili," je še pojasnil Matxín.

Klubski zdravnik Adrian Rotunno je sporočil, da je bila operacija Pogačarjeve roke uspešna in da bo slovenski as že v nekaj dneh začel trenirati na sobnem kolesu in začel tudi z intenzivno rehabilitacijo.

Ekipa bo od sredine maja do začetka junija opravila višinski trening v Sierri Nevadi na jugu Španije, pričakujejo pa, da se ji bo tam pridružil tudi najboljši kolesar sveta. Če bo rehabilitacija uspešna, utegne Pogačar dirkati tudi že na slovenski pentlji med 14. in 18. junijem, kar bi bila zanj aktivacija pred Dirko po Franciji. Na dirki Po Sloveniji bi napadel tretjo zaporedno zmago, na Touru, ki ga je dobil v letih 2020 in 2021, pa bi izzval branilca lanske zmage, Danca Jonasa Vingegaarda iz ekipe Jumbo-Visma.

Preberite še:

Tadej Pogačar poškodba
Sportal Pogačar kmalu na kolesu, a na nekoliko drugačnem
Mikkel Honore
Sportal Kako je s poškodbo Danca, ki je obležal na istem mestu kot Pogačar?
Ne spreglejte