Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2022,
17.45

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

8

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Richard Plugge Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 4. 7. 2022, 17.45

1 leto, 9 mesecev

Šef Primoža Rogliča sproža alarm

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

8

Wout van Aert Primož Roglič | Wout van Aert je trenutni lastnik rumene majice, Primož Roglič pa za osrednjim favoritom Tadejem Pogačarjem zaostaja devet sekund. | Foto Jerome Wassenaar

Wout van Aert je trenutni lastnik rumene majice, Primož Roglič pa za osrednjim favoritom Tadejem Pogačarjem zaostaja devet sekund.

Foto: Jerome Wassenaar

Direktor kolesarske ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je v skrbeh zaradi razmer v povezavi s covid-19 v Evropi in prosi navijače, da spoštujejo kolesarje ob prihodu v Francijo.

Rafal Majka
Sportal Velika poljska pomoč Tadeju Pogačarju

Uvod v letošnji Tour de France je bil z navijaškega vidika nad pričakovanji. Kulisa na Danskem je bila v treh dneh izjemna. Ob progi je bilo ogromno navijačev, ki so naredili kolesarski spektakel še toliko večji.

A je zaradi večjega števila navijačev tudi več skrbi glede okužb s koronavirusom, ki je spet v porastu v Evropi. V Franciji beležijo porast, zato določene v karavani ob vstopu v deželo galskih petelinov skrbi, da ne bi virus našel poti do ekip.

"Nihče ne nosi več mask in ljudje preprosto ne vedo, kako pomembno je držati distanco. To je največji izziv v primerjavi z lanskim letom," je za VeloNews v skrbeh dejal direktor ekipe Jumbo-Visme Richard Plugge.

Tadej Pogačar 1. etapa Dirka po Franciji
Sportal Zakaj je Pogačar najboljši mladi kolesar na Touru, ni pa bil na dirki Po Sloveniji?

Na Danskem smo se lahko sami prepričali, da je v prostorih, kjer so kolesarji, obvezna maska, in so vsi deležniki spoštovali pravila, medtem ko je ljudje ob progi niso imeli. In le-ti hitro najdejo pot tudi ekipnih avtobusov, kjer je največja bojazen, da lahko pride do morebitnega prenosa koronavirusa na kakšnega tekmovalca ali koga iz spremljevalnega dela ekipe.

Pri Jumbo-Vismi so lahko po danski operaciji zadovoljni z izkupičkom. Wout van Aert ima na sebi rumeno majico vodilnega, prav tako je lastnik zelene majice, ki mu predstavlja osrednji cilj na Dirki po Franciji. Jonas Vingegaard in Primož Roglič sta med tistimi, ki bi radi v Pariz prikolesarili v rumeni majici, najbližje prvemu favoritu Tadeju Pogačarju. Za njim zaostajata osem oziroma devet sekund.

In ta teden bodo prišle na vrsto nove etape, pri katerih bodo morali najboljši pokazati močne noge. Petkova na znameniti La Planche des Belles Filles bo predstavljala poseben izziv.

Fabio Jakobsen, TDF 22
Sportal Dve leti po srhljivki na Poljskem akterja zmagujeta na Touru
Peter Sagan & Wout van Aert, TDF22
Sportal Peter Sagan jezen na van Aerta: O tem bodo odločali sodniki
Dylan Groenewegen, TDF22
Sportal Veselje v ekipi Luke Mezgeca, po napetem sprintu tesna zmaga Groenewegna!
Ne spreglejte