Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2019,
16.17

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

3

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Primož Roglič Primož Roglič Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Sobota, 14. 9. 2019, 16.17

1 leto, 9 mesecev

Na hitro sta rezervirala letalsko karto in odpotovala v Španijo

V nasprotju z Girom so slovenske zastave na Vuelti redka dragocenost #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

3

Slovenska navijača na Vuleti 2019 | Postojnčana Matic Palčič in Žiga Bajc sta se zaradi uspešnih predstav Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja v prvem tednu Dirke po Španiji na hitro odločila, da bi evforijo rada doživela v živo.  | Foto Alenka Teran Košir

Postojnčana Matic Palčič in Žiga Bajc sta se zaradi uspešnih predstav Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja v prvem tednu Dirke po Španiji na hitro odločila, da bi evforijo rada doživela v živo.

Foto: Alenka Teran Košir

Medtem ko smo na letošnjem Giru v stotinah preštevali slovenske zastave ob progi, je zaradi oddaljenosti Španije teh na Vuelti bistveno manj. Vsaj dve sta zadnje štiri etape prav zagotovo vihrali ob trasi, danes na cilju na Plataformi de Gredos pa jih je bilo še mnogo več. In navijači so imeli kaj videti ...

Matic Palčič in Žiga Bajc, ljubitelja kolesarstva iz Postojne, sta zaradi Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja z veseljem pripotovala v 1.600 kilometrov oddaljen Madrid, kjer bo jutri slovesen konec 74. Dirke po Španiji, prve tritedenske dirke, ki bo, kot kaže, imela slovenskega zmagovalca.

Srečali smo ji na štartu in nekaj ur pozneje še tik pred ciljem predzadnje etape.  | Foto: Alenka Teran Košir Srečali smo ji na štartu in nekaj ur pozneje še tik pred ciljem predzadnje etape. Foto: Alenka Teran Košir

Opazili smo ju na štartu današnje predzadnje etape s kar šestimi gorskimi cilji, v kraju Arenas de San Pedro, kjer sta z dvema slovenskima zastavama, pripetima na štartno ograjo, opozarjala na visoko ceno slovenskega kolesarstva, čez nekaj ur pa smo nanju naleteli še tik pred zaključnim vzponom na Plataformo de Gredos.

S kolegom Žigom, zase pravita, da sta bolj ljubiteljska kolesarja kot kolesarja v praksi, sta se v petek ustavila tudi v hotelu, v katerem so prebivali kolesarji in osebje slovensko obarvanega moštva Bahrain Merida. Z njimi sta posnela spominsko fotografijo.  | Foto: Siol.net/ A. P. K. S kolegom Žigom, zase pravita, da sta bolj ljubiteljska kolesarja kot kolesarja v praksi, sta se v petek ustavila tudi v hotelu, v katerem so prebivali kolesarji in osebje slovensko obarvanega moštva Bahrain Merida. Z njimi sta posnela spominsko fotografijo. Foto: Siol.net/ A. P. K. "Odločila sva se po prvem tednu, na hitro rezervirala letalsko karto iz Milana in odpotovala v Španijo. Tukaj sva najela avto in ob trasi spremljava zadnje štiri etape. Zapeljeva se na štart in potem do cilja, kar pomeni, da kar precej časa preživiva na cesti," je povedal Palčič.

Čeprav je priznal, da je vpogled v dogajanje na dirki boljši na televiziji, pa se noben prenos ne more primerjati z doživetjem dirke v živo.

"Ne, to je treba preprosto doživeti, takšnega utripa si s spremljanjem dirke po televizije ne moreš predstavljati," je še poudaril.

Tudi Postojnčana sta opazila, da je na Vuelti bistveno manj slovenskih navijačev kot na Giru, kar je nekako logično, a tudi v Španiji sta naletela na nekaj navijačev s slovensko zastavo.

"Mislim, da sva jih naštela deset. Srečala sva slovensko družino, pa Slovenca, ki živi v Španiji, nekaj Slovencev, ki so v Španiji službeno," sta naštevala navijača, ki sta dobro izkoristila svoje potovanje v Španijo.

V petek sta se namreč ustavila tudi v hotelu, kjer so bili nastanjeni kolesarji in osebje slovensko obarvanega moštva Bahrain Merida  - tudi slovenska kolesarja Luka Pibernik in Domen Novak - in se od tam poslovila s skupno fotografijo.

Tudi Marko in Marko iz Sežane že zadnje štiri dni od blizu spremljata Dirko po Španiji, danes sta imela kaj videti. | Foto: Alenka Teran Košir Tudi Marko in Marko iz Sežane že zadnje štiri dni od blizu spremljata Dirko po Španiji, danes sta imela kaj videti. Foto: Alenka Teran Košir

Za slovensko navijaško vzdušje ob trasi pa so poskrbeli tudi starši Tadeja Pogačarja, ki so v Španijo danes zjutraj pripotovali v družbi prvega Pogačarjevega trenerja Miha Koncilije (intervju z njim si lahko preberete s klikom na povezavo) in Teje Hauptman, žene slovenskega selektorja in enega od športnih direktorjev ekipe UAE Emirates Andreja Hauptmana.

Preberite še:

Primož Roglič Alejandro Valverde Vuelta2019
Sportal Tadej Pogačar s tretjo etapno zmago nazaj na stopničke, Roglič kralj Vuelte
Miha Koncilja
Sportal Še človek, ki je odkril Pogačarja, ob videnem ostaja brez besed #intervju
Sportal Slovenska garača v senci velikih uspehov Rogliča in Pogačarja
Primož Roglič
Sportal Zadnje pasti za Primoža Rogliča
LOpez
Sportal Vroča kri na Vuelti, Lopez javno okrcal svetovnega prvaka in njegovo ekipo

 

 

Ne spreglejte