Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2024,
13.08

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Ralph Denk BORA - hansgrohe

Četrtek, 11. 4. 2024, 13.08

2 tedna, 5 dni

Šef Primoža Rogliča razkriva načrte za prihodnost: na lovu za novimi talenti, ne aktualnimi zvezdniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Primož Roglič | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Ralph Denk, šef ekipe BORA - hansgrohe, ki se ji je letos pridružil slovenski zvezdnik Primož Roglič, ob dodatnih investicijah Red Bulla napoveduje zagon programa za kolesarje, mlajše od 23 let. "Iščemo bodoče zvezdnike, ne aktualnih," je Denk povedal v intervjuju za GCN. Zavrnil je, da bi se za prestop pogajali z Remcom Evenepoelom ali Jasperjem Philipsenom, ki je za Nemce menda predrag.

Šef ekipe BORA - hansgrohe Ralph Denk je v pogovoru za GCN poudaril, da bodo pri novih okrepitvah ekipe raje iskali mlade talente, ki bi se lahko razvijali v njihovi ekipi, kot pa da bi posegali v obstoječe pogodbe kolesarjev v rivalskih ekipah. Ovrgel je tudi idejo o dogovorih za prestop z Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step) ali sprinterjem Jasperjem Philipsenom (Alpecin-Deceuninck), ki je že napovedal, da bo po dirki Pariz–Roubaix, kjer je osvojil izjemno drugo mesto, razmislil o svoji prihodnosti in možnosti za menjavo ekipe. Denk je priznal, da je belgijska puščica zanje enostavno predraga.

Bo Roglič nastopil na Valonski puščici in v Liegu? Za zdaj še nič dorečenega.

Denk se je v pogovoru za GCN dotaknil tudi okrevanja Primoža Rogliča, ki je grdo padel na spustu v 4. etapi Dirke po Baskiji, kjer sta se hudo poškodovala Evenepoel in Jonas Vingegaard. Roglič je v torek, pet dni po padcu, spet sedel na kolo, za zdaj le na trenažer, a tudi to je bolje kot nič. V kratkem ima na programu dve ardenski klasiki, 17. aprila naj bi nastopil na Valonski puščici, 21. aprila pa na spomeniku Liege-Bastogne-Liege, kjer bo prvič po višinskih pripravah dirkal tudi Tadej Pogačar, a odločitev glede nastopa še ni bila sprejeta. "Glede nastopa v Ardenih še ni nič dorečenega," je dejal Denk. Če Roglič ne bo stoodstotno pripravljen, ne bo nastopil. "Mislim, da se bomo držali načrta in če bomo morali nekatere dirke odstraniti iz programa, jih bomo pač odstranili."

Denk je v pogovoru za nemški portal sportschau.de razkril še več informacij glede obsežnosti Rogličevih poškodb. "Največji davek padca je prevzelo njegovo koleno, na njem ima modrico. Po celem telesu ima odrgnine, videti je bil kot po bitki," je bil slikovit Denk. 

Primož Roglič, Baskija 2024 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Časovnica pojavljanja Red Bulla na zunanji podobi ekipe še ni določena

Vse od napovedi, da se bo Red Bull ekipi BORA - hansgrohe pridružil kot sponzor in prevzel 51-odstotni delež v ekipi, je nemška kolesarska ekipa pogosto del različnih špekulacij. Na vprašanje, kakšne spremembe je v ekipo prinesel vstop Red Bulla, je Denk dejal, da niti ne tako bistvenih, saj so v ekipi prepričani, da so si že pred tem zagotovili dolgoročno prihodnost, saj imajo s podjetjema Bora in Hansgrohe ter opremljevalcem Specialized pogodbe sklenjene do leta 2027.

Ralph Denk, šef ekipe BORA - hansgrohe | Foto: Guliverimage Ralph Denk, šef ekipe BORA - hansgrohe Foto: Guliverimage

Glede vidljivosti Red Bulla na zunanji podobi ekipe BORA - hansgrohe Denk ni dal bistvenih odgovorov, je pa priznal, da se o tej temi pogovarjajo dnevno, a še nimajo končnih odgovorov. "Trenutno še ni nič dokončno odločeno, zagotovo pa bodo ljubitelji kolesarstva blagovno znamko Red Bull videli nekje okoli nas, vendar še ni odločeno, kje ali kdaj." Govori se, da naj bi se to zgodilo najpozneje na letošnji Dirki po Franciji, kjer BORA vse upe polaga v Rogliča.

Uvedba razvojne ekipe za kolesarje mlajše od 23 let

Denk je napovedal še, da razmišljajo o uvedbi razvojne ekipe za kolesarje do 23 let. "Ne bomo se razkazovali z velikimi prestopi in odkupovanjem nekaterih velikih zvezdnikov, za zdaj to ni naš pristop. Potrebujemo jasno strategijo in načrt. Naš program U23 bo prišel in to je projekt, ki je po mojem mnenju najbolj smiseln. Imamo močno ekipo U19, smo pa še brez ekipe do 23 let. To bi bil naslednji logični korak za leto 2025."

Kdo bi vodil program za kolesarje, mlajše do 23 let, še ni jasno, je pa Denk razkril, da je v igri za to mesto več kandidatov. Potrdil je tudi, da v tem trenutku ne razmišljajo o uvedbi ženske ekipe, ne za prihodnje leto ne za leto 2026.

Preberite še:

Jonas Vingegaard
Sportal "Jonas Vingegaard letos ne bo dobil tretjega Toura"
Primož Roglič, Baskija 2024
Sportal Primož Roglič manj kot teden dni po padcu že na kolesu
Primož Roglič, Baskija 2024
Sportal Obliž pri obližu, to so posledice Rogličevega padca
Lennard Kämna
Sportal Kämna po prometni nesreči zapustil intenzivni oddelek

 

 

 

Ne spreglejte