SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Intervju z Rohanom Dennisom (Jumbo Visma)

Rogličev moštveni kolega neposreden: Tisti, ki bo imel večja j…

2,81

termometer

Roan Denis | Rohan Dennis verjame v Primoža Rogliča, hkrati poudarja, da bi se moral Geraint Thomas tudi zlomiti. | Foto: Ana Kovač
Rohan Dennis verjame v Primoža Rogliča, hkrati poudarja, da bi se moral Geraint Thomas tudi zlomiti. Foto: Ana Kovač

Kolesarji Jumbo-Visme so svoje delo na Dirki po Italiji skoraj že dokončali, če gledamo iz vidika boja za skupno zmago. Danes je namreč na sporedu odločilni posamični kronometer iz Trbiža na Svete Višarje, v nedeljo pa le še parada šampionov. Izkušeni avstralski kolesar Rohan Dennis verjame, da lahko Primožu Rogliču uspe premagati 26 sekund zaostanka v boju za rožnato majico z Geraintom Thomasom, a v isti sapi dodaja, da bo moral imeti tudi Britanec slabši dan.

Giro dirka 2023 Sportal Roglič po peklu izrekel besede, ki jih bodo slovenski navijači radi slišali

Od našega poročevalca | Foto:

Kako ste sami doživeli sobotno etapo, ki je bila iz vidika vaše ekipe Jumbo-Visma uspešna? Primož Roglič je pridobil tri sekunde v primerjavi z Geraintom Thomasom, a še vedno zaostaja 26 sekund.

Zelo hitro je šlo in zelo težko. Vedelo se je, da bo pestro na zadnjem klancu. Bilo je že na prejšnjem. Predvideli smo, da bodo kolesarji Ineos Greandiers pritiskali in zmanjševali skupino. To se je uresničilo. Pomagali smo Primožu in mu pripravili prostor za zadnje tri kilometre, ki so pomenili pekel.

Na zaključnem vzponu bo treba iti v rdeče, je jasen Dennis. | Foto: Ana Kovač Na zaključnem vzponu bo treba iti v rdeče, je jasen Dennis. Foto: Ana Kovač Kaj ob današnjem kronometru pomeni, da je Primož pridobil nekaj časa?

Lepo je pridobiti. Jutri je še težji klanec na koncu in bo sobotni videti preprost. Videli bomo, kako bosta oba kolesarila. Upam, da ima Primož boljše noge od Thomasa, ko bo govora o individualni vožnji.

Primož Roglič Giro Tre Cime Sportal V soboto se obeta navijaška rogličmanija številka dve Primož Roglič Sportal Noro! Primož Roglič je tik pred zmago na Giru!!!

Ali je mogoče pridobiti 26 sekund na takšnem kronometru?

Tako bom povedal, zmagal bo tisti, ki bo imel večja jajca. Preprosto je tako. Prvi štirje kilometri so lahki. Kdor bo imel noge in bo šel bolj v rdeče v zadnjih 30 minutah, za nas normalne 50 minutah (smeh, op. a.), bo zmagovalec.

"Verjamem vanj. Pridobil si je samozavest. Zdaj je vse odvisno od njega. V dobri formi je," o Primožu pravi Dennis. | Foto: Ana Kovač "Verjamem vanj. Pridobil si je samozavest. Zdaj je vse odvisno od njega. V dobri formi je," o Primožu pravi Dennis. Foto: Ana Kovač

Ali vas je morda Geraint Thomas na tem Giru kaj presenetil?

Ne, niti malo ne. Vidi se, da se je dobro pripravil in ima stvari pod nadzorom. Forma je bila na prvem kronometru dobra, zato nisem presenečen.

Verjamete, da lahko Primožu danes uspe pridobiti 26 sekund?

Verjamem vanj. Pridobil si je samozavest. Zdaj je vse odvisno od njega. V dobri formi je. Odvisno je od tega, ali se bo Thomas zlomil ali ne.

Primož Roglič, Geraint Thomas Sportal Roglič rožnatemu Thomasu odščipnil še nekaj sekund: Jutri še enkrat na polno!
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin