Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
18.34

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

Natisni članek

Dirka po Španiji Dirka po Španiji Sepp Kuss Jumbo-Visma Jonas Vingegaard Primož Roglič Primož Roglič Vuelta Vuelta

Sreda, 13. 9. 2023, 18.34

7 mesecev, 3 tedne

Športni direktor Jumbo-Visme o dogovoru: Vsi trije se še vedno lahko borijo za zmago

Roglič spodbuja Kussa, tudi Vingegaard si želi, da zmaga Američan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48
Primož Roglič | "Starejši, kot si, boljši si," se je po etapni zmagi smejalo Primožu Rogliču. | Foto Guliverimage

"Starejši, kot si, boljši si," se je po etapni zmagi smejalo Primožu Rogliču.

Foto: Guliverimage

Primož Roglič bo na letošnji vzpon na Angliru imel precej lepše spomine kot leta 2020, ko je ravno na tem vzponu (za en dan) izgubil rdečo majico. "Starejši, kot si, boljši si," se mu je smejalo v cilju. Roglič je po današnji etapni zmagi v skupnem seštevku še vedno tretji, je pa za nekaj sekund zmanjšal razliko do prvih dveh, Seppa Kussa in Jonasa Vingegaarda. Športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann je potrdil, da so v začetku tedna sprejeli dogovor, da se vsi trije še vedno lahko borijo za zmago.

Primož Roglič je pospešil slabe tri kilometre pred ciljem. | Foto: Guliverimage Primož Roglič je pospešil slabe tri kilometre pred ciljem. Foto: Guliverimage

"Ni bilo taktike, na zadnjem vzponu je bilo zelo težko in strmo. Ko sem napadel, sem šel v svojem ritmu, potem pa bo vzpon povedal, kdo je prvi, drugi in tako naprej," je v cilju 17. etape od Robadeselle do vrha slovitega Angliruja (124,5 km) razlagal Primož Roglič, ki je napadel tri kilometre pred ciljem.

Opazil je sicer, da je Sepp Kuss nekoliko zaostal, ampak je vztrajal pri svojem ritmu. "Govorila sva, seveda je čuden občutek, ampak na tako strmem vzponu gremo vsi v svojem ritmu. Še vedno je v vodstvu, rekel sem mu, naj se bori, verjame in uspelo mu bo," je moštvenega kolega, ki prav danes slavi 29. rojstni dan spodbudil Roglič. A Vuelta še ni končana. "Na koncu bo cesta odločila, kdo bo na Vuelti zmagal letos," je v pogovoru z novinarji napovedal Roglič, ki je maja letos po preobratu na Višarjah zmagal že na Giru.

Sepp Kuss ostaja vodilni na Vuelti. Svoj 29. rojstni dan bo lahko dostojno proslavil.  | Foto: Guliverimage Sepp Kuss ostaja vodilni na Vuelti. Svoj 29. rojstni dan bo lahko dostojno proslavil. Foto: Guliverimage

Slovenski as je letos precej lažje opravil z vzponom na Angliru kot leta 2020, ko je prav na tem vzponu za en dan izgubil rdečo majico vodilnega. Takrat je v cilj, prav s pomočjo Kussa, pripeljal na petem mestu.

Spomin na Angliru na Vuelti 2020:

"Starejši, kot si, boljši si, zato se je bilo precej lažje vzpenjati na ta klanec kot nazadnje," je svojo današnjo predstavo in tisto iz leta 2020 primerjal Roglič. Zasavec v skupnem seštevku dirke ostaja na 3. mestu. Do 2. mesta, ki ga zaseda Jonas Vingegaard, ga loči natanko minuta, do prvega pa 1:08 minute.

Drugi je danes ciljno črto prečkal Vingegaard, ki si je z včerajšnjim napadom, ki mu je prinesel etapno zmago, močno približal svojemu moštvenemu kolegu Kussu. V cilju je jasno dal vedeti, da si želi, da bi na letošnji Vuelti zmagal Kuss.


Ali to pomeni, da bo vrstni red po 17. etapi enak tudi po zadnji etapi v Madridu ali nas vseeno še lahko čakajo premiki v razmerju med prvimi tremi?

Se lahko vrstni red prvih treh na Vuelti do Madrida še spremeni?

  • Ne, Kuss bo prvi, Vingegaard drugi, Roglič bo ostal tretji.
    51,82 %
    1382 glasov
  • Da, ampak ne veliko. Samo Roglič in Vingegaard bosta zamenjala mesti.
    5,59 %
    149 glasov
  • Da, spremeni se lahko marsikaj.
    42,59 %
    1136 glasov
Oddanih 2667 glasov

Niermann: V začetku tedna smo se dogovorili, da se vsi trije še vedno borijo za zmago

Z razpletom 17. etape je bil zadovoljen tudi športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann. "Mislim, da je ekipa še enkrat odlično opravila svoje delo. Na koncu se je še enkrat pokazalo, da imamo tri najmočnejše kolesarje na dirki," je povedal za Eurosport/GCN.

Primož Roglič Vuelta | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na vprašanje, ali so v ekipi vedeli, da sta se Roglič in Vingegaard v zadnjih kilometrih otresla celo Kussa, je Nemec dejal, da zaradi slabega signala dogajanja na dirki na televiziji niso dobro videli, niti niso slušali Kussa, kaj jim sporoča po radijski zvezi. "V začetku tedna smo se dogovorili, da se vsi trije še vedno borijo za zmago," je pojasnil.

"Mislim, da si vsi želijo, da je v vodstvu Sepp, in ta še vedno vodi, si pa vsi tudi želijo zmagati etapo in dogovorili smo se, da vsak od njih lahko poskusi. To se je danes tudi zgodilo. Zelo dobro delo in zelo lepo zmaga Primoža."

Preberite še:

Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Vuelta 2023
Sportal Pri Jumbo-Vismi imajo dogovor
Jonas Vingegaard Richard Plugge
Sportal Odziv prvega moža Jumba-Visme na obtožbe o mehanskem dopingu: Bizarna situacija
Jonas Vingegaard Vuelta 2023
Sportal Kuss: Stavili smo na Rogliča, a se je načrt nekoliko spremenil
Jonas Vingegaard, Vuelta
Sportal Vingegaard znova pokazal mišice, Roglič zdrsnil v skupnem seštevku dirke

 

Ne spreglejte